Građevinska struka - miner

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
10.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

GRAĐEVINSKA STRUKA - MINER

Ovo zanimanje spada u jedno od najrizičnijih i najopasnijih zanimanja. Imajući u vidu ovu činjenicu, svi kandidati koji se pripremaju za bavljenje ovim poslom moraju proći temeljnu obuku iz zaštite i bezbednosti na radu.

Kurs za minera akademije Oxford svoje polaznike upućuje u tehnike postavljanja eksploziva sa konstantnim stavljanjem akcenta na otklanjanje rizika i svođenje eventualnih grešaka na minimum. Cilj naše obuke za minera je osposobiti buduće radnike za samostalno obavljanje posla bez dovođenja svog ili tuđeg života u opasnost.

Teorijski deo nastave u školi za minera sastoji se iz sledećih oblasti: pojam i definicija miniranja, kakvo miniranje stene može biti, šta obuhvataju minerski radovi, a šta priprema miniranja i šta je pregled izvršenog miniranja.

Na kursu za minera uči se šta obuhvata udarno bušenje, kako se dele bušilice, kakvi mogu biti lafetirani čekići i šta ima najveći uticaj na radove bušenja i miniranja.

Obuka za minera pažnju posvećuje upućivanju polaznika u definisanje eksploziva i njihovu podelu – kakvi su brizantni eksplozivi, šta čini osnovu prostih brizantnih eksploziva, šta je brzina detonacije, kako se pakuju vodoplastični eksplozivi, kako se prave praškasti brizantni eksplozivi i koji su komercijalni nazivi eksploziva.

U školi za minera naučićete šta se koristi kao sredstvo za paljenje eksploziva, kako se vrši iskop u stenskoj masi, šta je masovno razaranje stena i kako se sprovodi. Postoje različite teorije miniranja. O svakoj od njih će biti reči na našem kursu: teorija kratera, eksplozija minskih bušotina, milisekundno otpucavanje, površinsko miniranje, podzemno miniranje, kotlovsko miniranje, komorno miniranje, itd.

Ovaj kurs je veoma zahtevan i dobro teorijski pripremljen. Svaki polaznik treba mu pristupiti sa velikom ozbiljnošću i spremnošću da se vrlo temeljno posveti učenju. U cenu teorijskog dela kursa spadaju pohađanje nastave, udžbenik za pripremu ispita, polaganje završnog ispita i dobijanje diplome. Praktična nastava nije uračunata u cenu i s obzirom na to da je veoma važna mora se pohađati redovno. Praksu možete obavljati u firmi koju vam preporučimo ili u firmi koju sami izaberete.

Kurs za minera u našoj školi traje 6 meseci. Kurs je osmisljen da bude teorijsko praktičnog karaktera. Teorijska nastava se održava u prostorijama naše škole 3 puta nedeljno. Praktičnu nastavu odađujemo na terenu u saradnji sa firmama sa kojima naša škola posluje.

Po završenom kursu polaznik dobija sertifikat stručne osposobljenosti za poslove minera i u mogućnosti je da konkuriše za poslove ovog tipa.

Profesionalizam, stručnost i niske cene – reči koje nas opisuju a Vama pružaju mogućnost da unapredite svoje znanje i veštine! Posetite nas!

Cena kursa i obuke za minera je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com