Građevinska struka - keramičar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
10.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

GRAĐEVINSKA STRUKA - KERAMIČAR

Keramičar oblaže podove, unutrašnje zidove, terase, stepeništa i druge površine raznim vrstama pločica koje lepi posebnim lepkom ili vezuje malterom. Pre samog oblaganja priprema površinu tako da je očisti i izravna. U radu je potrebno često rezanje i brušenje pločica, kao i stalna kontrola pravilnosti postavljenih pločica. Nakon postavljanja pločica nanosi se masa za fugovanje kojom se pločice povezuju u kompaktnu celinu. Potrebno je ovladati tehničkim crtanjem, čitanjem i izradom nacrta, pa je neophodno imati osnovna matematička znanja kako bi se mogla obavljati precizna merenja i proračuni. Posao se često obavlja u čučećem ili klečećem položaju, pa je neophodna dobra fizička spremnost, ali i sposobnost prostornog predočavanja, kao i smisao za lepo i dobro razlikovanje boja i nijansi.

Akademija Oxford vam nudi obuku za keramičara u okviru svojih kurseva i obuka iz oblasti građevinarske struke. Polaznici kursa za keramičara savladavaju znanja iz područja osnovnih sirovina za proizvodnju keramičkih elemenata, uče o vrstama gline, o njihovom sastavu i osobinama. U školi za keramičara kandidati će biti u prilici da uoče kakvi mogu biti keramički proizvodi prema svojoj kompaktnosti, koji proizvodi spadaju u one sa polustopljenom masom kod kojih je temperatura pečenja 1200-1400°C, a koji u proizvode sa poroznom masom kod kojih se temperatura pečenja kreće od 800-1000°C.

Obuka za keramičara akademije Oxford svoje polaznike priprema za usvajanje osnovnih znanja o materijalima od kojih se izrađuju ploče za oblaganje zidova i fasada, o sastavu i funkciji glazura, o njihovim vrstama i sirovinama od kojih se prave. Keramičke ploče za oblaganje zidova se dele na tri klase prema materijalu od koga se izrađuju i prema kvalitetu izrade. Naši učenici uče svaku od te tri klase i uočavaju njihove prednosti, kvalitete i mane.

Na teorijskom delu nastave u školi za keramičara moći ćete da usvojite znanja iz oblasti proizvodnje fasadnih keramičkih ploča i da se upoznate sa mogućnošću njihove kombinacije sa drugim materijalima. Deo nastave na kursu za keramičara određen je za podučavanje o procesu opošćivanja – koji se materijali dodaju glini u procesu opošćivanja, gde se i kako ugrađuju šamotno brašno i opeka i kako se dobijaju šamotno brašno i opeka.

U ovom poslu se često koriste teraco i cementne ploče, pa se naši polaznici upoznaju sa njihovom proizvodnjom i sastavom. Malter je često vezivno sredstvo u ovom poslu i na našoj obuci ćete saznati kako se on dobija i kako se postiže vezivanje maltera.

Da bi u potpunosti ovladao keramičkim zanatom kandidat mora pripremiti materijal, a u toj pripremi mora koristiti određen alat i postupke bušenja, brušenja i sečenja keramičkih pločica. Na praktičnom delu obuke objašnjava se postupak rada sa svakom mašinom pojedinačno.

Svi kandidati koji žele da se bave ovim zanimanjem moraju savladati osnove iz oblasti zaštite na radu i u svakom trenutku preduzimati mere opreza i prevencije kako ne bi došlo do povreda i štete.

Ovaj kurs u okviru date cene podrazumeva pohađanje teorijske nastave, priručnik, polaganje završnog ispita i dobijanje sertifikata. Kada je reč o praktičnoj nastavi, nju možete pohađati u ekipi keramičara sa kojom akademija ima saradnju ili u ekipi sa kojom sami dogovorite praksu. Ovaj deo ne ulazi u datu cenu.

Cena kursa i obuke za keramičara je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com