Građevinska struka - dimničar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
08.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

GRAĐEVINSKA STRUKA - DIMNIČAR

Svako domaćinstvo ili ustanova koji se greju na čvrsto gorivo imaju potrebu da, s vremena na vreme, zatraže usluge dimničara. On čisti dimnjak upotrebom četke ili tega koji su vezani za sajlu ili jednostavno koristi samo sajlu. Na taj način sprečava stvaranje naslaga koje mogu biti uzrok požara, ali i uzrok smanjene energetske efikasnosti. U isto vreme na ovaj način se smanjuje i stepen zagađenja. U današnje vreme dimničari se sve češće angažuju i za čišćenje ventilacionih odvoda koji postoje u svim savremenim domaćinstvima usled upotrebe novih uređaja, kao što je npr. kuhinjski aspirator.

Akademija Oxford je za sve zainteresovane polaznike organizovala kurs za dimničara. On sadrži više različitih nastavnih oblasti u okviru teorijske nastave, a na praktičnom delu nastave se kandidati uvežbavaju da pravilno upotrebljavaju dimničarski alat i izvode postupak čišćenja.

Škola za dimničara svoje polaznike upućuje u istoriju upotrebe dimnjaka i njihovu funkciju. Kandidati saznaju prema čemu se može izvršiti podela dimnjaka-prema vrsti goriva, prema vuči, prema mestu postavljanja i prema nameni. U okviru obuke za dimničara kandidati savladavaju znanja iz oblasti razvrstavanja delova dimovodne konstrukcije i uočavanja njihove uloge. Na kursu za dimničara uče se dejstva na konstrukciju dimnjaka (promenljiva i ostala). Polaznici saznaju o uzrocima požara u dimnom kanalu i o merama zaštite i osiguravanja dimnjaka od požara.

U školi za dimničara ćete saznati koliko često je potrebno čistiti dimnjak, kako na pravilan način izgraditi dimnjak i koliko grejnih uređaja se može priključiti na jednu dimnu cev.

Obuka za dimničara pruža mogućnost da naučite zašto je bitno uspostaviti uzgonsko strujanje u dimnjaku, kako se izvodi sanacija dimnjaka, kako se vrši uklanjanje depozita sagorevanja, itd.

Budući dimničar će nakon završenog kursa znati podelu četki za čišćenje dimnjaka prema materijalu vlakana i prema nameni, poznavati namenu i ulogu filtera za dim i skicirati princip rada vodenog filtera.

Ovaj posao može biti zanimljiv i dinamičan i može se kvalitetno raditi jedino ako ga zaista volite. Akademija Oxford će vam svakako pružiti priliku da se sa njim upoznate na adekvatan način.

Cena kursa obuhvata teorijsku nastavu, udžbenik, polaganje završnog ispita i izradu sertifikata. U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave. Praksa se može obavljati u servisu sa kojim akademija ima saradnju ili na mestu koje sami pronađete i dogovorite.

Akademija Oxford pruža Vam mogućnost da po najpovoljnijim cenama završite najkvalitetniju obuku i kurs za zanimanje - DIMNIČAR.

Cena kursa i obuke za dimničara je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com