Građevinska struka - armirač

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
20.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

GRAĐEVINSKA STRUKA - ARMIRAČ

Armirač je zanatlija koji pravi i priprema armaturu za ugradnju u građevinski objekat – temelj, ploču, noseće stubove, itd. On može obavljati svoj posao na licu mesta ukoliko je reč o manjem obimu posla, ali je danas češći slučaj da stovarišta isporučuju već gotovu armaturu koju je armirač formirao na svom svakodnevnom radu u krugu stovarišta.

U akademiji Oxford možete pohađati kurs za armirača i steći odlične osnove za bavljenje ovim zanatom. Škola za armirača obuhvata teorijsko proučavanje tehnologije izrade armature. Polaznici uče kako se proizvodi armatura, kako se vrši njeno označavanje, koje su vrste betonskog čelika i kakva je struktura čelika za armiranje. U okviru obuke za armirača kandidati se osposobljavaju da prepoznaju izgled i izradu zavarenih mreža i njihovog označavanja, sastav zavarenih rešetkastih nosača i razlike između čelika za prenapinjanje.

Na kursu za armirača stiču se znanja iz oblasti primene armature u konstrukcijskim elementima. Polaznik uči šta je temelj i kako on može biti izveden, kao i vrste temelja. Obuka za armirača podrazumeva podučavanje kandidata o vrstama i strukturi stubova, o sastavu armature stuba, o strukturi zidova i načinu njihovog armiranja.

U školi za armirača akademije Oxford polaznici saznaju strukturu greda i njihovo armiranje, strukturu i armiranje ploča i stepeništa.

Sav pripremni posao armirač obavlja u armiračkom pogonu. Na našoj obuci ćete se upoznati sa organizacijom armiračkog pogona i njegovim principom rada, sa alatima i mašinama koji se upotrebljavaju u ovom poslu, sa vrstama armiračkih radova prema normama, itd.

Da bi se ovaj posao obavljao uspešno neophodno je poznavati strukturu betona i način njegove proizvodnje, kao i vrste betona.

Na praktičnom delu kursa, polaznik uvežbava ugradnju betona, zbijanje i negu betona i nastavljanje armature.

Ovaj kurs u okviru date cene sadrži pohađanje nastave, udžbenik, polaganje završnog ispita i izradu diplome. Praktični deo nastave se obavlja zasebno i nije uračunat u datu cenu. Praksu možete obavljati u pogonu sa kojim akademija ima saradnju ili koji sami odaberete.

Akademija Oxford pruža Vam mogućnost da po najpovoljnijim cenama završite najkvalitetniju obuku i kurs za zanimanje – ARMIRAČ.

Cena kursa i obuke za armirača je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com