Kurs za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
22.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

Obuka i kurs za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja se organizuje širom naše zemlje, a u toku cele kalendarske godine i to u svakom gradu u kome postoji poslovnica Akademije Oxford. Jedini uslov koji se stavlja pred sve kandidate koji su zainteresovani za njeno pohađanje, jeste da su stekli minimum osnovno obrazovanje, te se podrazumeva i da oni moraju biti punoletni.

Svako ko želi da pohađa ovu obuku, odnosno da stekne zvanični sertifikat za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja treba da izvrši prijavu, a to može da učini u toku cele godine u svim našim poslovnicama lično. Isto tako on ima mogućnost i da prijavu izvrši telefonski, ali i da na na zvaničan mejl pošalje svoje podatke. Sem imena i prezimena, kao i datuma rođenja i podataka za kontakt, od njih se zahteva da u mejlu za prijavu navedu i u kojoj tačno poslovnice žele da pohađaju teorijski deo ovog kursa, ali i neke druge detalje ukoliko to smatraju potrebnim.

Kada se bude vršio upis polaznika, od njih se zahteva na prvom mestu da mu lično prisustvuju, kao i da tada donesu na prvom mestu ličnu kartu, to jest bilo koji drugi lični dokument koji ima fotografiju. A ako je u pitanju dokument sa čipom, treba da ga očitanog tada imaju pri sebi, kako bi mogla da bude izvršena njihova identifikacija, u skladu sa jasno definisanim pravilima. Neophodno je i da dostave obaveznu dokumentaciju u koju, osim fotokopije izvoda iz matične knjige rođenih, spada i fotokopija svedočanstva osnovne škole, to jest kopija diplome srednje škole, te poverenje o državljanstvu i to naravno njegova kopija, ali je vrlo važno da ne bude starije od 6 meseci.

Svaki polaznik koji bude upisivao navedenu obuku treba i da se izjasni o tome koji tip teorijskog dela nastave želi da prati, odnosno valjalo bi i da navede u kojoj firmi želi da odradi praksu.

Za teorijski deo nastave su mu na raspolaganju individualna, poluindividualna, grupna i online obuka i kurs za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja, a svaka od njih ima neke svoje karakteristike.

Tako se grupna nastava odvija u tačno definisanim terminima i po jasno utvrđenoj dinamici, a koja nije podložna promenama, ovaj tip kursa počinje tek kada se u jednoj od poslovnica Akademije Oxford prijavi minimalan broj osoba potrebnih za jednu grupu, a što je četvoro polaznika, dok ih najviše može biti osmoro u konkretnoj grupi. Ostali tipovi nastave, a koji su prethodno navedeni su i znatno fleksibilniji u u organizaciji, budući da profesor i polaznik treba da se dogovore i oko datuma početka, ali i oko termina, te da jasno definišu i dinamiku po kojoj će da se odvija individualna, poluindividualna ili online obuka i kurs za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja. Osnovni uslov za pohađanje ove obuke preko interneta, osim posedovanja računara je i stabilna internet veza, a nastava se odvija prema principima individualne.

Da bi polaznik mogao da izađe na polaganje završnog ispita, što je i direktan put za sticanje sertifikata za ovo zanimanje, on mora i da pohađa praktičan deo obuke i to u trajanju od 300 radnih sati. A praksu može da pohađa ili u firmama sa kojima mi imamo saradnju ili u onima sa kojima je još nismo ostvarili, stim da svako mora da bude informisan da organizator kursa daje garancije i informacije o ceni samo u onom slučaju kada polaznik praksu pohađa u kompanijama sa kojima je potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji. Za drugu navedenu situaciju, odnosno kada neko želi da praksu odradi u onoj firmi sa kojom još nije Akademija Oxford imala prilike da sarađuje, polaznik će samostalno da se dogovori o svim detaljima, a koji uključuju i cenu. Neophodno je, svakako da bude potpisan ugovor o poslovnoj saradnji pre nego što on počne da prati praksu, pa je iz tog razloga bitno da nam ovi polaznici dostave i sve relevantne podatke o konkretnoj kompaniji.

Na završnom ispitu se nalaze dva dela i to usmeni i pismeni, a u okviru usmenog dela polaznik ima obavezu da odgovori na sva tri pitanja, dok ih je ukupno 12 na pismenom delu. KAda položi ovaj ispit, on će steći sertifikat za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja koji je u potpunosti validan. Onaj polaznik koji želi da upiše ovaj sertifikat u svoju radnu knjižicu treba da zna da je na nivou Republike Srbije, od 01. januara 2016. godine Nacionalna služba za zapošljavanje zadužena za upisivanje sertifikata i nijedna druga institucija, ali ona to vrši samo za one osobe koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih lica. Iz tog razloga, neko ko je zaposlen, a ko stekne ovaj sertifikat, ipak mora da sačeka da se ponovo nađe na zvaničnoj evidenciji ove službe, a do tog trenutka on ima priliku da se njime koristi kad god je to potrebno, jer je reč o pravno potpuno ispravnom dokumentu.

Postoji mogućnost i da osobe koje ne pohađaju ovu obuku u našim poslovnicama izađu samo na polaganje završnog ispita, ali to kandidati moraju da dostave svu obaveznu dokumentaciju, koju smo prethodno naveli, kao i potvrdu da su uspešno savladali obuku na nekom drugom mestu, odnosno moraju da dostave dokaz da su pohađali praksu u trajanju od 300 radnih sati ili da su imali prilike da steknu radno iskustvo u navedenoj oblasti. Neophodno je, naravno i da ti kandidati izvrše prijavljivanje završnog ispita, a u skladu sa pravilima, te kada budu položili ovaj ispit, u njihov dosije će biti dodat i završni test, kao i zapisnik sa polaganja.

Sve one osobe koje obuku i kurs za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja pohađaju u našim poslovnicama treba da, neposredno pre polaganja završnog ispita, odnosno pre izrade sertifikata, svakako uz obaveznu dokumentaciju i ugovor koji su potpisali sa nama, dostave i originalnu potvrdu o uspešno savladanoj obuci za stručno osposobljavanje, a u njihovu dokumentaciju mora da se dodaju i test i zapisnik sa polaganja završnog ispita.

Kako nam se često obraćaju i one osobe koje žive u mestima u kojima ne postoje naše poslovnice za sada, a koje žele da steknu sertifikat za ovo zanimanje, mi ćemo tim kandidatima omogućiti da ovaj ispit polažu u onoj našoj poslovnici koja im je najbliža. A što se tiče teorijskog dela, njima se preporučuje da ga pohađaju preko interneta, te bi svakako bilo dobro i da taj kandidat samostalno pronađe firmu u svom gradu u kojoj će da pohađa praksu, uz uslov da maksimalno ispoštuje sve što je prethodno navedeno, kako bi mu to bilo omogućeno.

Teorijski deo koji podrazumeva obuka i kurs za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja se plaća odvojeno od praktičnog i njegova cena uključuje, na prvom mestu pohađanje onog tipa nastave koji polaznik odabere, a zatim i polaganje ispita za proveru znanja, kao i izradu sertifikata, ali i dodatka sertifikatu. Isto tako, polaznici u okviru ove cene od strane organizatora dobijaju i priručnik, iz koga će se pripremati za polaganje navedenog ispita.

Kada je u pitanju cena za drugi deo ovog kursa, to moramo naglasiti da ona zavisi samo od toga da li polaznik želi da praksu pohađa kod naših poslovnih partnera ili u nekoj kompaniji koju samostalno bude odabrao.

Šta obuhvata kurs za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja?
Kako je osnovni opis zanimanja koje je predmet sertifikacije ovog kursa vezan za rad na uređajima koji se koriste prilikom merenja temperature i njene regulacije, to svako ko pohađa obuku i kurs za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja mora na prvom mestu da se upozna sa načinom rada različitih uređaja ove vrste. Pod tim se primarno misli na termoelemente, odnosno pretvarače, a zatim i otporničke termometre, ali isto tako on na svom radnom mestu ima dodira i sa termostatima, kao i sa regulatorima snage. Takođe, polaznici će naučiti i šta je to elektromehanički, ali i elektronski regulator i kako se koristi, a predavači će ih upoznati i sa različitim tipovima pokazivača, prekidača i sličnih uređaja.

Ne samo da će se oni upoznati sa nazivima i osnovnim karakteristikama ovih, ali i mnogih drugih uređaja, već će im u toku teorijskog dela biti prezentovan način rada svakog od njih.

Svako ko se kvalifikuje za ovo zanimanje treba da prati i način funkcionisanja kompletnog sistema, te da kontroliše njegove sastavne delove, ali i da utvrdi ukoliko postoji nepravilnost u radu bilo kog od uređaja i delova koji se nalaze u sklopu jednog sistema. A da bi to mogao da uradi, on mora za vreme teorijskog dela nastave da bude upoznat i sa svim onim nedostacima i to kako u okviru različitih uređaja, tako i u okviru specifičnih sistema, što znači da će predavači polaznike da upoznaju i sa onim vrstama kvarova koji se najčešće javljaju. Budući da opis navedenog zanimanja podrazumeva i otklanjanje tih kvarova, ali uglavnom kada su u pitanju oni manji, to znači da se kurs i obuka za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja u svom teorijskom delu fokusira i na upoznavanje polaznika sa pravilnim načinom prvo detektovanja, a zatim i otklanjanja takvih vrsta kvarova.

Isto tako, polaznici treba da znaju da je njihovo radno zaduženje vezano i za nabavku rezervnih delova, ali i da oni moraju ili samostalno to da učine ili da nalože onome ko je za to zadužen, da se na vreme izvrši zamena onih delova koji su dotrajali ili oštećeni, tako da će i o tome biti reči za vreme trajanja teorijskog dela ovog kursa.

Polaznici će u završnom segmentu ove obuke da dobiju jasne smernice koje su vezane za sistem bezbednosti, ali i zaštite na njihovom radnom mestu. A tu će ih predavači upoznati sa svim onim merama koje treba preduzeti da bi bezbedno obavljali ovaj posao, a sa ciljem što veće i produktivnosti, ali i kvaliteta.

Kako se odvija nastava za vreme obuke za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja?
Od dva dela se sastoji kurs i obuka za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja, tako da svako ko je bude upisao treba da pohađa praksu u predviđenom trajanju, ali i teorijski deo i to onaj tip nastave koji bude samostalno odabrao.

Uzevši u obzir da se teorijski segment može pohađati u grupi, kao i prema pravilima individualne, online i poluindividualne nastave, pre nego što polaznik bude doneo zvaničnu odluku o tome, potrebno je da ga informišemo o detaljima.

Naime, rad u grupama je namenjen onim polaznicima koji mogu da se uklope u jasno definisane termine i dinamiku, a koje određuje isključivo organizator ovog kursa. Od četvoro do osmoro polaznika može da bude prisutno na predavanjima, a nastava se odvija u našim poslovnicama, to jest u onoj u kojoj polaznik bude odabrao. Isto tako je bitno da znate i da organizator ove obuke ponekad može da dozvoli promenu termina, čak i za grupnu obuku, iako to ne može da se svrsta u redovnu praksu, ali ako se baš bude dogodilo da nijednom polaznika u grupi ne odgovaraju termini koji su navedeni. Tada će oni o tome morati da obaveste svog profesora, a koji će da prosledi ovlašćenom licu u konkretnoj poslovnici taj zahtev. A tek kada koordinator za nastavu bude sagledao u potpunosti zahtev polaznika, odnosno kada bude jasno utvrdio da eventualna promena termina neće imati loš uticaj na ostale obuke koje se tu odvijaju, on će im možda ispuniti taj zahtev.

Ako bilo kome ne odgovaraju termini koji se određuju od strane organizatora, svakako je preporučljivo da se odluči za ostale tipove nastave koji su navedeni, budući da kurs i obuka za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja mogu da se prate preko interneta, odnosno u paru (poluindividualna), ali i individualno. Razlog zbog čega smo to predložili, jeste što svaki polaznik koji se odluči za bilo koju od tih vrsta nastave može da navede u kojim terminima mu odgovara da pohađa obuku i da ih u potpunosti usaglasi sa profesorom, koji će biti dužan da sprovoditaj tip obuke. A osim termina, oni treba da usaglase i datum kada će nastava početi, ali i dinamiku po kojoj će predavanja da se održavaju.

Ukoliko vam najviše odgovara da teorijski deo u okviru navedene obuke pratite iz sopstvenog doma, odnosno preko interneta, vi ste u obavezi da tom prilikom obezbedite ne samo nesmetan pristup računaru, već je vrlo važno i da on bude stabilnom vezom spojen sa internetom. Inače, ovo se zahteva da bi taj vid nastave mogao da se sprovodi u skladu sa pravilima i bez ikakvih smetnji.

Polaunik praksu može da pohađa kod naših poslovnih partnera, a ima mogućnost i da to učini u ma kojoj drugoj firmi. U prvoj varijanti, dobiće jasne informacije o ceni i uslovima od nas, te bi trebalo i da bude siguran u kvalitet takve prakse.

Ali za drugu opciju se od njega očekuje da dogovori sve uslove, kao i cenu sa predstavnikom odabrane firme, te mi svakako ne možemo da mu damo garancije da će praksu pohađati prema tačno utvrđenim smernicama, a prvenstveno zato što nismo upoznati sa načinom poslovanja odabrane kompanije. On je dužan da nama omogući potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji sa njom, te da nam prethodno obezbedi sve relevantne podatke za pripremanje dokumentacije koja je potrebna za potpisivanje tog ugovora.

Kome je kurs za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja namenjen?
Apsolutno svakome ko želi da stekne sertifikat za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja je dozvoljeno da pohađa ovaj kurs.

Osnovni zahtev koji treba da ispuni svako ko je zainteresovan za njegovo pohađanje jeste da bude punoletno lice. Od polaznika koji žele da prate obuku i kurs za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja se, isto tako zahteva i da su prethodno najmanje završili osnovnu školu. Upravo iz tog razloga je potrebno i da prilikom upisivanja oni, uz ostalu dokumentaciju koja je navedena svakako dostave i dokaz o prethodno stečenom obrazovanju (kopija svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje škole koji su završili).

Koliko traje obuka za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja?
Kada je u pitanju trajanje, naglašavamo da kurs i obuka za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja prema standardnom planu traje ukupno tri meseca.

Isto tako je bitno i da polaznici budu upoznati sa činjenicom da u tom periodu oni imaju obavezu da pohađaju praksu koju predviđa ovaj kurs i to u trajanju od 300 radnih sati, ali postoji mogućnost i da navedena obuka traje mesec dana kreće. A to može da bude sprovedeno ukoliko polaznik prihvati da praksu pohađa na drugačiji način, to jest nešto drugačijom dinamikom. Dakle, ako on odluči na praksu pohađa svakodnevno, to jest u toku jedne radne nedelje (od ponedeljka do petka) je pohađa ukupno 40 radnih sati, on će ovaj kurs završiti za samo dva meseca.

Koja je cena kursa za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja?
Kako je svaki polaznik već informisan da se kurs i obuka za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja sastoji od teorijskog i praktičnog dela, to je i sasvim logično oni plaćaju odvojeno jedan od drugog. Ali isto tako, on mora znati da će u cenu koja je navedena za teorijski deo biti uračunato ne samo polaganje završnog ispita, već i izrada sertifikata, kao i dodatka sertifikatu, a svaki polaznik će uz sve navedeno dobiti i literaturu koja mu je potrebna za pripremanje polaganja tog ispita. Naravno, u tu cenu je uračunato i pohađanje upravo one vrste nastave koju polaznik bude odabrao.

Gde i kada se održava obuka za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja?
Na različitom mestu i u različito vreme se odvija teorijski i praktični deo koji predviđa kurs i obuka za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja. Zapravo se radi o tome da polaznici praksu pohađaju u kompanijama, dok njen teorijski deo imaju obavezu da prate u našim poslovnicama, osim onda kada se odluče da je prate preko interneta. A da bi to moglo da se dogodi, oni moraju posedovati ne samo računar, već i on mora da bude sa internetom povezan isključivo preko stabilne konekcije.

Ne samo za ovaj tip nastave, već i za individualnu, kao i poluindividualnu je važno da polaznici budu informisani da imaju mogućnost dogovora i o terminima, ali isto tako i o datumu njenog početka, te o dinamici i to sa svojim profesorom.

Princip organizovanja grupne nastave je potpuno drugačiji, pa se tada kurs i obuka za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja odvija u tačno određenim terminima, ali i u skladu sa jasno definisanom dinamikom, ali o kojoj odlučuje isključivo organizator ove obuke i tu nema mesta promeni (osim u vrlo retkim situacijama), jer polaznici jednostavno moraju da se prilagode ovim zahtevima. Inače, u grupama može da se nađe maksimum 8 osoba, a da bi se formirala jedna grupa, to jest da bi počela pomenuta obuka koja se odvija na ovaj način, neophodno je da bude u jednoj od poslovnica prijavljeno najmanje četiri polaznika.

Bitno je i da polaznici bude informisani u tome da oni treba sami da donesu odluku gde će da pohađaju praksu, a mi im svakako preporučujemo da to bude u nekoj kompaniji sa kojom smo prethodno ostvarili saradnju. Osnovni razlog zbog čega se taj vid prakse preporučuje jeste, prvo što će ti polaznici dobiti sve potrebne garancije od nas, budući da znamo da će praksa biti sprovedena u skladu sa pravilima i u potpunosti kvalitetno. Isto tako ćemo polaznicima koji se budu odlučili za ovu varijantu dostaviti i sve potrebne informacije o njenoj ceni, ali naglašavamo da sve to ne može da važi za one polaznike koji budu odabrali da praktičan deo ovog kursa pohađaju u nekoj kompaniji sa kojom mi nismo pre toga zvanično potpisali ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji. Upravo zato se od njih, u tim situacijama zahteva da nam omoguće pristup svim podacima koji su potrebni da bi taj ugovor bio sada potpisan, jer tek posle toga oni imaju pravo da počnu sa pohađanjem prakse u toj kompaniji. A pored svega toga, ti polaznici moraju znati i da će ne samo o ceni, već i o svim ostalim bitnim detaljima vezanim za pohađanje prakse u toj firmi oni morati da se dogovore sa njenim zvanično ovlašćenim licem, te da mi ne možemo ni na koji način da utičemo na to.

Dodatne napomene:

 • u toku cele godine je otvorena mogućnost za prijavljivanje, a polaznicima je na raspolaganju nekoliko načina, tako da mogu da se lično prijave u odabranoj poslovnici organizatora ili da kontakt ostvare putem telefona i na taj način se prijave, a dozvoljeno je i da na zvaničan mejl pošalju podatke koji su važni za prijavljivanje
 • polaznik je u trenutku upisa obavezan da bude lično prisutan i da donese dokumenta koja se od njega zahtevaju
 • onaj ko želi samo da polaže ispit za proveru znanja, pošto hoće da stekne sertifikat za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja treba da se prijavi na vreme i da uz svu zahtevanu dokumentaciju obavezno priloži i dokaz da je stekao radno iskustvo u ovoj oblasti, to jest da je odradio praksu u trajanju koje je jasno definisano (300 radnih sati)
 • oni polaznici koji budu platili teorijski deo, će svakako dobiti i skriptu,odnosno priručnik, a u cenu ovog dela kursa je uračunata i izrada sertifikata, te dodatka sertifikatu, kao i samo polaganje završnog ispita
 • praktični deo koji predviđa kurs i obuka za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja se plaća odvojeno od teorijskog, a cena u ovom slučaju zavisi samo od toga u kojoj firmi polaznik bude želeo da pohađa praksu
 • u poslovnici u kojoj se prijavljuje polaznik, to jest u kojoj se upisuje je dužan da izvrši i sva plaćanja koja su obavezna ugovorom i to u navedeno vreme, a uvek prema ceni koja se u tom trenutku nalazi u važećem cenovniku

Cena kursa i obuke za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com