Kurs za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
08.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

ELEKTROTEHNIČKA STRUKA - ELEKTROMEHANIČAR ZA RADIO, TV I VIDEO UREĐAJE

Kada se uzme u obzir činjenica da radio, TV i video uređaji koje možemo na savremenom tržištu da kupimo, ne mogu da se svrstaju u posebno kvalitetne, već se neretko događa da odmah po isteku garancije neki uređaj bude pokvaren, to je i apsolutno očekivano što osoba koja je kvalifikovana za elektromehaničara za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje ima pune ruke posla.

Pretpostavljamo i da najpre iz tog razloga specijalizovani kurs i obuka za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje, koju u svim poslovnicama širom Srbije organizuje Akademija Oxford za sve punoletne polaznike, spada u red onih koje su naročito dobro posećene. Pomenuta obuka se odvija u celoj našoj zemlji i to prema tačno definisanom planu i programu, cele godine, a polaznici mogu da se prijave kad god to požele, te da dođu lično u jednu od naših poslovnica u njeno radno vreme. A oni isto tako imaju otvorenu mogućnost i da se za pohađanje ove obuke prijave putem telefona jedne od naših poslovnica, ali i da na naš zvaničan mejl pošalju svoje podatke. Ako se budu odlučili za tu opciju prijavljivanja, osim imena i prezimena, te datuma rođenja neophodno je da u mejlu navedu i podatke za kontakt, kao i grad u kome žele da pohađaju ovu obuku.

Onaj ko želi da pohađa navedeni kurs mora da ispuni osnovni uslov koji podrazumeva najmanje stečeno osnovno obrazovanje. A u trenutku upisa, polaznik osim fotokopije svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje škole, treba da dostavi i fotokopiju uverenja o državljanstvu, ali ono ne sme da bude starije od 6 meseci, te kopiju krštenice, odnosno izvoda iz matične knjige rođenih. Budući da se u trenutku upisivanja potpisuje zvaničan ugovor između svakog pojedinačnog polaznika i organizatora ovog kursa, to je neophodno da oni lično prisustvuju upisivanju, te da uz sebe imaju i validan lični dokument, a koji mora da poseduje fotografiju. Inače, ovo se zahteva jer je potrebno da bude izvršena identifikacija svakog pojedinačnog polaznika, a on tada može da se identifikuje uz pomoć lične karte ili pasoša, odnosno vozačke dozvole, stim da naglašavamo da svaki onaj polaznik koji poseduje čipovan dokument ima obavezu da tada, u svakom slučaju dostavi i papir na kome se nalaze očitani podaci sa tog dokumenta, a kako bi mogli da prođu kroz proces identifikacije u skladu sa pravilima.

Polaznik u trenutku prijave treba da navede i za koji tip nastave u teorijskom delu je zainteresovan, te da jasno naglasi u kojoj kompaniji želi da pohađa praksu. Najpre, da napomenemo da obuka i kurs za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje svim zainteresovanim polaznicima nudi mogućnost da predavanja prate ili u grupama ili individualno, ali imaju mogućnost i da teorijski deo pohađaju u paru, to jest prema pravilima poluindividualne nastave, te mogu da se odluče i da pomenuti kurs pohađaju preko interneta. U takvim situacijama se od njih zahteva, na prvom mestu posedovanje računara, a odmah zatim i stabilna internet veza, kojom on mora biti da bude spojen na mrežu, a kako bi ovaj deo nastave funkcionisao u skladu sa predviđenim pravilima, to jest bez ikakvih ometanja.

Najpre online, a zatim i poluindividualna, kao i individualna obuka, podrazumevaju da svaki pojedinačni polaznik ima pravo da odluči kada će ta vrsta kursa da počne, te zatim da jasno navede predavaču u kojim terminima želi da pohađa nastavu, kao i kojom dinamikom, tako da svoje mišljenje treba da usaglasi sa profesorom, a posle čega može da pohađa odabrani tip nastave.

Kod grupne obuke je princip organizacije potpuno drugačiji i to najpre zato što polaznici prihvataju termine koje unapred određuje organizator. A on, takođe određuje i dinamiku, dok se ovaj tip nastave isključivo odvija u onim našim poslovnicama u kojima postoje realni uslovi za to, a pod tim se misli na prijavljivanje dovoljnog broja polaznika, budući da je potrebno najmanje četiri osobe da bi se napravila jedna grupa, a najviše ih može biti osmoro u jednoj grupi.

Kurs i obuka za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje podrazumevaju i praksu koja mora da traje 300 radnih sati, a nju svaki pojedinačni polaznik može da pohađa u firmi koju lično odabere. Ipak, Akademija Oxford, kao organizator ovog kursa preporučuje svakom polazniku varijantu pohađanja prakse u onim kompanijama sa kojima je ona već sarađivala, to jest sa kojima je prethodno potpisala ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji. Primaran razlog zbog čega se ovo preporučuje leži u činjenici da ti polaznici imaju i sigurnost i garancije od strane organizatora, da će praksa biti sprovedena prema pravilima, a takođe mogu da budu sigurni da ćemo ih mi na vreme informisati kako o ceni, tako i o svemu ostalom što je vezano za pohađanje prakse u toj kompaniji.

Naravno, naši polaznici mogu da odaberu i drugu varijantu, to jest da praksu pohađaju u nekoj drugoj kompaniji, a koju će lično pronaći i odabrati. Da bi im to bilo omogućeno, neophodno je da oni nama pruže sve potrebne podatke koji su vezani za tu kompaniju, jer se zahteva potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji sa njom, pre nego što taj polaznik počne da pohađa praksu. Vrlo je važno da znate i da sve detalje koji uključuju i dogovor o ceni, morate da precizirate sa predstavnikom kompanije koju ste odabrali, a to nema nikakve veze sa nama, jer svakako ne možemo da vas informišemo o tome. Takođe, nismo u mogućnosti ni da vam siguramo da ćete pohađati praksu koja će biti kvalitetno odrađena i to prvenstveno zato što nismo upoznati sa načinom poslovanja kompanije koju ste odabrali, jer sa njom prethodno nismo imali poslovnu saradnju.

U obavezi smo da naglasimo i to da ćemo čak i onim kandidatima koji žele da se kvalifikuju za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje, a žive u nekom gradu u kome mi za sada nemamo poslovnicu, omogućiti polaganje završnog ispita, ali isključivo u prostorijama naše poslovnice koja se nalazi najbliže mestu njihovog stanovanja. Isto tako ćemo im predložiti i da odaberu neku kompaniju u svom gradu, u kojoj će pohađati praksu, te moraju i da ispoštuju sve navedene zahteve, a kada je pitanju teorijski deo u okviru ovog kursa, njega mogu da prate putem interneta.

Svako ko sa uspehom bude prošao kroz teorijski i praktični deo ovog kursa, ima mogućnost da izađe na završni ispit kako bi stekao relevantan sertifikat za ovo zanimanje, stim da je primaran uslov za njegovo polaganje dokaz o odrađenoj praksi i to u trajanju od 300 radnih sati. Oni, takođe mogu i da tom prilikom dostave važeči dokaz o stečenom radnom iskustvu u ovoj oblasti, ali se to odnosi na one kandidate koji ne žele da obuku i kurs za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje pohađaju kod nas, već samo imaju želju da se prijave za polaganje završnog ispita, odnosno da postanu vlasnici pomenutog sertifikata.

U okviru završnog ispita su prisutna dva segmenta, a u usmenom delu polaznici imaju obavezu da pruže odgovor na tri pitanja iz oblasti provere, a ukupno je 12 pitanja prisutno u pismenom delu.

Što se tiče dokumenata koje mora da priloži svaki polaznik neposredno pre izrade sertifikata, oni podrazumevaju kako svu navedenu obaveznu dokumentaciju, tako i dokaz da su sa uspehom savladali obuku za stručno osposobljavanje (original), a zatim i dokaz da su odradili praksu u tačno određenom trajanja. U dosije naših polaznika se dodaje i ugovor koji smo potpisali, kao i test, odnosno zapisnik sa polaganja završnog ispita.

Svi oni kandidati koji ne pohađaju ovaj kurs kod nas, ali samo žele da polažu završni ispit, na prvom mestu treba da izvrše prijavu za njegovo polaganje, a zatim i da dostave potvrdu da su uspešno savladali obuku za ovo zanimanje, koju izdaje institucija u kojoj su je pohađali, to jest da dostave validan dokaz o radnom iskustvu ili odrađenoj praksi. Njihovoj dokumentaciji se, naravno isto dodaje i zapisnik sa polaganja i završni test, a oni su takođe u obavezi, kao i naši polaznici da dostave ona dokumenta koja se smatraju obaveznim, a koja osim kopije svedočanstva osnovne škole ili kopije diplome srednje, uključuju i fotokopiju krštenice i uverenja o državljanstvu, za koje se zahteva da ne bude starije od šest meseci.

Ako budete imali prilike da steknete sertifikat za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje, svakako ćete želeti da ga upišete i u svoju radnu knjižicu, budući da je on u potpunosti relevantan dokaz da ste kvalifikovani za obavljanje ovog posla. Ali, da biste to mogli da uradite, zahteva se da budete prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, jer od 01.01.2016. godine samo ta državna institucija ima pravo da upiše stečene sertifikate u dosije kandidata. A ako niste u takvoj situaciji, to jest ako ste zaposleni, a ipak steknete naš sertifikat imapte pravo da ga koristite kao dokaz u svakoj drugoj situaciji, ali je ipak potrebno da se prijavite na evidenciju NSZ - a da bi on mogao da vam se upiše u zvaničan dosije.

Trebalo bi da znate i to da cena ove obuke podrazumeva plaćanje teorijskog i praktičnog dela odvojeno, a što se tiče cene za praksu naglašavamo da ona zavisi od toga u kojoj kompaniji odaberete da je pohađate. Teorijski deo koji predviđa kurs i obuka za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje uključuje kako pohađanje individualne, poluindividualne, grupne ili online nastave, tako isto i polaganje završnog ispita, ali i priručnik koji ćete koristiti prilikom pripremanja za polaganje, odnosno izradu sertifikata, te dodatka sertifikatu.

Šta se izučava na obuci za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje?
Onaj ko želi da se kvalifikuje za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje treba, na prvom mestu da se upozna sa različitim tipovima kako radio, tako i televizijskih, ali i video uređaja i načinom njihovog funkcionisanja.

Budući da se u opisu ovog zanimanja nalazi i sprovođenje kako sitnijih, tako i nekih krupnijih popravki na njima, polaznik će tokom teorijskog dela ove obuke da se upozna prvenstveno sa onim instrumentima koji se u praksi koriste i to najpre za ispitivanje, a zatim i za popravku radio aparata. Tu će da nauče i šta je to visokofrekventni signal generator, odnosno visokofrekventni cevni voltmetar, te će naučiti i kako funkcioniše ispitivač tranzistora, a zatim i servisni osciloskop. Uz to će predavači koji vode obuku i kurs za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje da objasne polaznicima na koji način mogu da izvrše pravilnu proveru stabilizovanog izvora napajanja, a zatim i na koji način se vrši prvo pronalaženje grešaka na tranzistorskom radio aparatu, te kako se oni otklanjaju. Upoznaće ih i sa različitim vrstama grešaka i načinom njihovog pronalaženja kod ovakvih uređeja, odnosno sa načinom njihovog otklanjanja, to jest popravke.

Sledeći segment ovog kursa podrazumeva upoznavanje polaznika sa televizijskim aparatima, a tokom koga će oni da nauče prvo koji su sastavni delovi TV prijemnika, a zatim i koje su to greške koje često mogu da se jave u njihovom radu i na koji način se ona najlakše mogu otkloniti.

Isto tako će obuka i kurs za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje da omogući polaznicima da se upoznaju sa različitim tipovima video uređaja, te sa načinom njihovog rada na prvom mestu, a potom će oni imati prilike da se upoznaju sa načinom njihovog rada, pa će da nauče i na koji način mogu da prvo da identifikuju kvar na konkretnom video uređaju, te da ga u što kraćem roku otklone.

Uzevši u obzir da svako ko pohađa ovaj kurs želi da se bavi ovim poslom, on će na svom radnom mestu imati prilike da koristi različite vrste alata, za čije korišćenje je potrebna naročita preciznost. Iz tog razloga će predavači polaznike da upoznaju sa načinom njihovog korišćenja, a kako bi oni prvo znanja stečena u teorijskom delu primenili za vrme praktičnog dela ove obuke, tako da će po sticanju sertifikata biti u prilici da posao za koji se kvalifikuju rade kvalitetno i profesionalno, što i jeste osnovni cilj koji kurs i obuka za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje ima pred sobom.

Kako se odvija nastava na kursu za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje?
U trenutku upisa svaki polaznik bi trebalo da ovlašćenom licu u toj poslovnici tačno navede koju vrstu nastave želi da pohađa u teorijskom delu, a kako bi bio upoznat sa uslovima i sa cenom. Isto tako bi trebalo i da tada donese odluku gde će da pohađa praktičan deo i da o tome obavesti ovlašćeno lice u konkretnoj poslovnici.

Za teorijski deo su prisutne varijante individualnog i poluindividualnog kursa, odnosno online ili grupne obuke, a u skladu sa svojim potrebama, polaznik bira upravo onu vrstu nastave koja mu najviše odgovara.

Pa tako se za pohađanje onlajn obuke zahteva da polaznik sem računara, obezbedi i stabilnu internet vezu, a kako bi predavanja tekla bez ikakvih smetnji. Sa druge strane, kod grupne nastave se ne zahteva ništa osim prihvatanja unapred definisanih uslova, to jest termina i dinamike, a polaznici koji su zainteresovani da obuku i kurs za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje pohađaju na ovaj način, moraju biti svesni činjenice da se za početak ove nastave mora sačekati prijava dovoljnog broja zainteresovanih . A to podrazumeva da se zahteva prijavljivanje minimalno 4 polaznika u jednoj od naših poslovnica, jer je to osnovni uslov da bi grupa mogla da se oformi i kako bi grupna obuka mogla da počne. Bitno je da polaznici koji se odluče za ovu opciju znaju i to da organizator ovog kursa u pojedinim situacijama može da izađe u susret polaznicima, te da eventualno dopusti promenu termina, mada to ne radi često. Stvar je u tome da promena termina kod grupne nastave nije preporučljiva, ali da može da bude dozvoljena i to isključivo onda kada baš nijednom polazniku u okviru jedne grupe ne odgovaraju već određeni termini i ukoliko u toj poslovnici postoje realni uslovi da se ta promena sprovede, ali bez ometanja ostalih obuka koje se u njoj sprovode.

Već smo naveli uslov za pohađanje online nastave, ali i svako ko je za nju zainteresovan bi trebalo da zna da se ona odvija u skladu sa smernicama koje navodi individualna nastava, to jest poluindividualna, što znači da polaznik treba da se o apsolutno svim detaljima koji se tiču sprovođenja odabrane vrste nastave dogovori sa profesorom koji će biti zadužen za njeno sprovođenje. Oni će, naime definisati ne samo datum početka, već i dinamiku, ali i termine, a svaki polaznik isto tako ima i mogućnost izbora vezano za mesto pohađanja praktične nastave. Ovde se radi o tome da Akademija Oxford svim zainteresovanim polaznicima nudi dve mogućnosti, a prva se odnosi na pohađanje prakse kod kompanija sa kojima je potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji pre toga, a druga podrazumeva da polaznik praksu prati u nekoj firmi koju samostalno pronađe, te sa kojom mi nismo prethodno imali apsolutno nikakvu saradnju.

Prva varijanta je svakako preporučljivija i to najpre zato što možete biti potpuno uvereni da ćete proći kroz praktičan deo prema jasno definisanim pravilima, kao i da ćete odmah dobiti sve potrebne informacije koje uključuju detalje i o ceni. A druga varijanta pre vas stavlja zahtev najpre da se sa predstavnikom odabrane kompanije dogovorite o svemu, pa i o ceni, a zatim da o tome informišete nas, kao i da nam date sve onea podatke koji su potrebni za potpisivanje ugovora o poslovnoj saradnji, a kako bi vam bilo omogućeno pohađanje prakse. Imajte na umu da mi ne možemo da snosimo odgovornost za njen kvalitet, jer nismo bili u prilici da se upoznamo sa načinom poslovanja te kompanije, tako da vam nećemo dati ni garancije da će ta vrsta prakse biti odrađena prema jasno definisanim pravilima, a to isto se odnosi i na cenu, pošto mi na nju ne možemo da utičemo, pa samim tim ne možemo ni da vas obavestimo o tome kolika je nadoknada za pohađanje prakse u firmi koji ste vi odabrali.

Kome je obuka za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje namenjena?
Svako punoletno lice koje je zainteresovano, može da pohađa obuku i kurs za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje, jer se od njega ne traži apsolutno nikakvo prethodno znanje iz oblasti koja se izučava.

Ali je zato jedina obaveza svakog prijavljenog polaznika da prilikom upisivanja dostavi dokaz o završenoj osnovnoj školi, a što je minimum obrazovanja koje mora da poseduje. Taj dokaz podrazumeva ili kopiju svedočanstva osnovne škole ili fotokopiju diplome srednje škole, a u slučaju da je imao prilike da stekne taj nivo obrazovanja.

Koliko traje kurs za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje?
Ukupno je predviđeno da polaznik pohađa 300 sati praktičnog dela, a čitava obuka i kurs za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje traje ukupno tri meseca.

Svaki polaznik ima mogućnost i da ovaj kurs završi za 2 meseca, ali pod uslovom da prihvati taj način pohađanja praktičnog dela. Naime, da bi nekome bilo omogućeno da u tom roku završi ovu obuku, od njega se zahteva da praksu pohađa svakog radnog dana, a što podrazumeva dane od ponedeljka do petka i to po osam sati, to jest 40 sati na nedeljnoj bazi.

Koliko košta obuka za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje?
Najpre moramo da naglasimo da teorijski, odnosno praktični deo moraju da budu plaćeni odvojeno jedan od drugog, ali isto tako polaznici moraju da imaju na umu da cena za teorijski deo ne uključuje samo pohađanje individualne, odnosno grupne i online ili poluindividualne nastave. Zapravo, cena ovog dela podrazumeva i izradu sertifikata, a zatim i nadoknadu za polaganje završnog ispita, te isto tako polaznici ovde dobijaju od strane organizatora i skriptu, a koja će im biti potrebna za pripremanje polaganja završnog ispita.

Gde i kada se održava kurs za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje?
Teorijski deo koji predviđa kurs i obuka za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje se odvija u poslovnicama organizatora i to širom naše zemlje. A u ovom slučaju polaznici biraju između rada u grupama i individualne, te online i poluindividualne nastave. Jedini vid ove obuke koji se ne odvija u našim poslovnicama jeste online, budući da tada polaznici nastavu prate iz sopstvenog doma, to jest sa bilo kog mesta gde imaju pristup kako računaru, tako i stabilnoj internet vezi, jer je to osnovni uslov za pohađanje ove vrste kursa.

Kako za online, tako isto i za individualnu, te poluindividualnu obuku je utvrđeno pravilo da svaki pojedinačni polaznik treba sa onim profesorom koji je zadužen za vođenje obuke da se dogovori kako oko datuma kada će nastava da počne, tako isto i oko termina u kojima će se predavanja odvijati, to jest treba da definišu i kojom dinamikom.

Grupna obuka i kurs za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje se odvija na potpuno drugačiji način, jer su u tom slučaju ne samo termini, već i dinamika precizno određeni od strane organizatora kursa. A što se tiče datuma početka ovog tipa nastave, on u potpunosti zavisi od zainteresovanosti polaznika, budući da nastava u grupi može da počne tek kada se u jednoj našoj poslovnici bude prijavilo minimum 4 polaznika koji žele da je pohađaju, jer se tek tada može oformiti jedna grupa. Maksimalan broj osoba koje mogu da pohađaju ovaj vid nastave jeste osmoro, koliko ih može biti u jednoj grupi, a kako bi bio održan visok kvalitet obuke, po kome smo dobro poznati.

Pored teorijskog, polaznici su dužni da pohađaju i praksu, a koja mora da traje 300 radnih sati. Ovde oni isto imaju mogućnost da odaberu i to da li će je pohađati kod poslovnih partnera Akademije Oxford ili će, ipak da se odluči za drugu varijantu, a koja podrazumeva da oni sami biraju neku kompaniju. Ipak, oni moraju da budu informisani da organizator može da pruži garancije za kvalitet obuke samo u slučaju da se polaznik odluči za prvu ponuđenu varijantu, a kada će dobiti kako jasne smernice vezano za pohađanje ove obuke, tako isto i sve potrebne informacije o ceni.

Ukoliko polaznik iz bilo kog razloga odabere drugu varijantu, on u potpunosti snosi odgovornost za njen kvalitet, budući da mi ne možemo tu da učinimo ništa, pošto nismo upoznati sa tim kako se praksa u toj kompaniji sprovodi, najpre zato što sa njom ranije nismo sarađivali. A da bi zainteresovanom polazniku bilo dopušteno da pohađa praksu u kompaniji koju odabere, on mora da se pobrine da ovlašćenom licu u jednoj od naših poslovnica dostavi sve relevantne informacije, kako bi bio potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, jer to i jeste osnovni uslov za sprovođenje obuke na ovaj način. Cena za praksu u ovoj varijanti u potpunosti zavisi od dogovora koji će svaki pojedinačni polaznik da sklopi sa ovlašćenim licem u konkretnoj kompaniji, a mi u to ne možemo da se mešamo.

Dodatne napomene:

 • ako se kandidat prijavljuje samo za polaganje završnog ispita, on mora i da dostavi dokaz da je stekao radno iskustvo u ovoj oblasti, odnosno da je odradio praksu u trajanju od 300 radnih sati
 • prijava se vrši u svim poslovnicama direktno i to u toku cele godine, a polaznicima je na raspolaganju i mogućnost prijavljivanja preko mejla, to jest telefona
 • prijavljeni polaznici su obavezni da lično budu prisutni na upisivanju i da tada dostave svu zahtevanu dokumentaciju
 • oba dela ovog kursa se plaćaju odvojeno jedan od drugog, a na cenu praktičnog dela koji predviđa kurs i obuka za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje utiče isključivo odabir svakog pojedinačnog polaznika u kojoj kompaniji će da pohađa praksu
 • cena za teorijski deo koji je naveden, osim pohađanja konkretne vrste nastave, uključuje i izrađivanje sertifikata i dodatka sertifikatu, ali i polaganje završnog ispita, te priručnik koji je potreban za pripremu tog polaganja
 • plaćanje na koje se polaznik obaveže potpisivanjem ugovora, on vrši u tačno definisano vreme i to direktno u onoj poslovnici u kojoj prati teorijski deo nastave, to jest u onoj u kojoj se upisuje

Cena kursa i obuke za elektromehaničara za radio i TV uređaje je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com