Elektrotehnička struka - serviser računara

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
02.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

ELEKTROTEHNIČKA STRUKA - SERVISER RAČUNARA

Serviser, tj. elektrotehničar računara održava i servisira računare, računarske sisteme i opremu. On sklapa i rasklapa računar, proverava ispravnost računarskih komponenti, utvrđuje kvarove i vrši zamenu računarskih delova. Serviser računara nabavlja komponente (matičnu ploču, procesor, memoriju, grafičku karticu, hard disk i dr.). Osim rada na hardveru, vrši različite instalacije i podešavanja (npr. instalira operativne sisteme, antivirus programe, instalira i podešava različite aplikativne programe, podešava internet konfiguracije, itd.), umrežava računare i sl. Pošto se ova tehnologija izuzetno brzo menja, važno je da stalno prati i po potrebi primenjuje sve što je novo u struci. On svoj posao obavlja sedeći, može raditi u servisu ili preduzeću na poslovima servisera, tj. lica zaduženog za održavanje računarskih mreža. Svoj posao obavlja u veštački osvetljenom, zatvorenom prostoru i zbog dugotrajnog rada ispred računarskog monitora posao je posebno naporan za oči, kičmu i zglobove ruku.

U akademiji Oxford možete pohađati obuku iz ove elektrotehničke struke. Naš kurs za servisera računara traje tri meseca i sastoji se iz teorijskog i praktičnog dela nastave. Nakon završenog kursa kandidat polaže završni ispit i dobija diplomu sa sertifikatom. Ova sertifikovana diploma omogućiće mu konkurisanje za radno mesto servisera računara, tj. elektrotehničara računara.

Program naše škole za servisera računara sastoji se iz više oblasti, ali se trudimo da nastavu svedemo na vrlo konkretne probleme koji se javljaju i da ponudimo njihova rešenja. U okviru obuke za servisera računara usvajaju se znanja o softverima koji se koriste za ispitivanje ispravnosti računara, o post zvučnim kodovima greške, post vizuelnim kodovima greške i post kodovima U/I priključaka.

Na kursu za servisera računara naučićete kako se vrši ispitivanje hardvera, ispitivanje ispravnosti SCSI podsistema, koji se softveri koriste za ispitivanje ispravnosti i kako se vrši ispitivanje ispravnosti mrežnog interfejsa.

Naša obuka za servisera računara vas priprema za korišćenje „amidiaga“, „checkit pro-a“ i „micro-scope-a“. Naučićete kako se koriste i šta obuhvataju.

Škola za servisera računara svoje kandidate podučava kako se vrše ispitivanja ispravnosti u Nortonovim uslužnim programima, šta je PC Technician, a šta QAPlus/FE, kako se vrši ispitivanje ispravnosti operativnog sistema putem MSD-a, Windows Device Manager-a, Windows Resource Meter-a, System Monitor Performance Monitora-a, System information i Diagnostic-a, kao i Windows NT Event Viewer-a.

U okviru obuke i kursa vodi se računa i o pružanju informacija o osnovnim alatima koje svaki serviser treba da koristi i o načinu na koji se njime rukuje, kao i o načinima prevazilaženja problema koji nastaju pri fizičkim oštećenjima računara.

Ponuda koja je pred vama je sigurno jedna od najpovoljnijih, a ujedno i najpouzdanijih koje možete naći u okruženju. Vodimo se idejom da pružimo, pre svega, kvalitet i obezbedimo polaznicima sigurno i svrsishodno znanje. U datu cenu kursa ulazi pohađanje teorijske nastave, udžbenik, polaganje završnog ispita i izrada diplome. Praktični deo nastave plaćate zasebno i možete se praktično obučavati u servisu sa kojim mi imamo saradnju ili na mestu koje sami ugovorite.

U okviru kursa za servisera računara koji u našoj školi traje tri meseca, polaznike pre svega upoznajemo sa hardverom računara, odnosno komponentama računara. Polaznike učimo do kojih kvarova može doći na hardveru računara i kako se taj kvar može otkloniti. Sa polaznicima takođe radimo na instaliranju operativnih sistema, učimo ih koje vrste operativnih sistema postoje, kako da prepoznaju performanse računara da bi inastalirali odgovarajući operativni sistem.

Cena kursa i obuke za servisera računara je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com