Elektrotehnička struka - elektroinstalater

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
31.03.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

ELEKTROTEHNIČKA STRUKA - ELEKTROINSTALATER

Elektroinstalater ugrađuje električne instalacije, postavlja uređaje električne rasvete, održava postavljene uređaje, otklanja moguće kvarove, obeležava instalacije, postavlja cevi i vodove, ugrađuje razvodne ormare, priključuje elemente, električne uređaje i elektroopremu. U radu se služi standardnim elektroinstalaterskim alatom (kombinovana klešta, čekić, ključevi raznih veličina, bušilica, instrumenti za merenje napona i ispitivanje jačine struje). Elektroinstalater svoj posao izvršava na osnovu plana postavljanja instalacije i na osnovu njega postavlja razvodnu kutiju iz koje dalje sprovodi elektroinstalaciju. Nakon postavljanja instalacije vrši proveru i otklanja eventualne greške i propuste. Bitan deo posla elektroinstalatera sastoji se od preventivnog održavanja električne opreme (sklopke, električni provodnici, električne komponente).

U Akademiji Oxford možete završiti kurs za elektroinstalatera koji traje tri meseca i koji je teorijsko-praktičnog karaktera. Teorijska nastava u školi za elektroinstalatera sastoji se od nastavnog programa koji obuhvata sva neophodna znanja potrebna za uspešno bavljenje ovim poslom. Polaznici, na obuci za elektroinstalatera, definišu pojam elektroinstalacije i njene vrste. Takođe usvajaju znanja o elektroenergetskim, gromobranskim i telekominikacionim instalacijama.

Na kursu za elektroinstalatera uči se o golim provodnicima, o svrsi kablova i o načinu prenošenja električnog signala. U okviru nastave u školi za instalatera kandidati se osposobljavaju da nacrtaju šemu strukture kabla, da spoznaju za šta se koriste kablovi izolirani gumom i kako se označava kabl sa tri žile površine poprečnog preseka provodnika 2,5 mm2 izoliran polivinilhloridom. U ovom delu obuke za elektroinstalatera spominju se i funkcije kablova P/L i GG/J.

Kurs za elektroinstalatera podrazumeva izvođenje formule za vreme u kojem sme da teče struja kratkog spoja, a da ne dođe do oštećenja kabla, određivanje koeficijenta za bakarne provodnike, kao i izračunavanje potencijalnog pada napona.

Obučavanje za elektroinstalatera obuhvata crtanje šeme monofaznog potrošača, određivanje funkcije instalacione cevi i podelu priključnih uređaja. Deo nastave posvećen je utičnicama: kakve utičnice imamo prema broju faza, kako ih delimo prema zaštiti, crtanje oznaka utičnica, crtanje šeme trofaznih utičnica.

U školi za elektroinstalatera akademije Oxford saznaćete koji tipovi osigurača postoje, od kojih se delova sastoje topivi osigurači, koje vrste podnožja osigurača postoje, po kom principu rade automatski prekidači, koji su najvažniji podaci o patronima osigurača, učićete crtanje grafikona na kome je prikazana kriva topljenja osigurača i pisanje uputstva za postavljanje osigurača. U ovom delu edukacije govori se o svrsi tastera i njegovim oznakama, nameni jednopolnih, dvopolnih i tropolnih prekidača i njihovim oznakama, kao i serijskim prekidačima, naizmeničnim i krstastim.

Naš tromesečni kurs u okviru date cene nudi pohađanje teorijske nastave, udžbenik, polaganje završnog ispita i izradu diplome sa sertifikatom. Praktični deo nastave ne ulazi u datu cenu, već se plaća zasebno i obavlja se sa elektroinstalaterskom ekipom sa kojom akademija ima saradnju ili po vašem izboru.

Kurs za elektroinstalatera traje 3 meseca. Teorijsko-praktičnog karaktera je sa akcentom na praktični deo. Nakon uspešno završenog kursa polaznik dobija sertifikat stručne osposobljenosti za posao elektroinstalatera.

 Profesionalizam, stručnost i niske cene – reči koje nas opisuju a Vama pružaju mogućnost da unapredite svojeznanje i veštine! Posetite nas!

Cena kursa i obuke za elektroinstalatera je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com