Elektrotehnička struka - električar za belu tehniku

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

ELEKTROTEHNIČKA STRUKA - ELEKTRIČAR ZA BELU TEHNIKU

Elektrotehničari bele tehnike vrše popravke frižidera, šporeta, veš mašina, mašina za sušenje veša, za pranje sudova i svih ostalih aparata koje koristimo u kući ili na nekom drugom mestu. Oni često rade u timovima, ali i samostalno, a njihovo radno vreme određuje potreba klijenata. Ovaj zanat je veoma tražen i uvek postoji potreba za njim na tržištu rada. Ukoliko želite da se bavite njime, budite profesionalni, radite na svom stručnom usavršavanju i imajte kvalitetan odnos prema svom poslu i svojim klijentima, jer su njihove pohvale i preporuke, najadekvatniji vid reklame.

Akademija Oxford, u nizu kurseva elektrotehničke struke, ima u ponudi i kurs za elektrotehničara bele tehnike. Ova obuka traje šest meseci i sastoji se od teorijske i praktične nastave. Nakon toga, kandidat polaže završni ispit i dobija sertifikat stručne osposobljenosti za posao elektrotehničara bele tehnike.

Program škole za elektrotehničara bele tehnike je takav da polaznike prvo uvodimo u same osnove elektrotehnike: šta je elektrotehnika, koje su oblasti elektrotehnike, čime se bavi elektroenergetika, a čime elektromagnetika.

Obuka za elektrotehničara bele tehnike podrazumeva informisanje kandidata o definisanju komunikacija i telekomunikacija, računarskog inženjerstva, sistemskog inženjerstva, itd.

Na kursu za elektrotehničara bele tehnike usvajaju se znanja iz oblasti načina dobijanja monofazne naizmenične struje i izvođenja jednačine za EMS generator. Naši polaznici uče šta je elektromagnet, šta su otpori u kolima naizmenične struje, šta su termogeni otpori, šta induktivni, a šta kapacitivni otpori.

U školi za elektrotehničara bele tehnike obrađuje se gradivo vezano za definisanje RLC i LC kola,impedansu kola i Omov zakon za kolo naizmenične struje. Polaznici uče o trenutnoj snazi naizmenične struje, oznaci ACDC, menjanju polariteta signala sinusnog talasnog oblika, periodi signala sinusnog talasnog oblika i frekvenciji signala sinusnog talasnog oblika.

Da bi se budući elektrotehničar za belu tehniku u potpunosti osposobio za bavljenje ovim stručnim zanimanjem on mora da prođe kroz sve bitne segmente vezane za elektrotehničku struku. On mora da poznaje AC generator, signal generator, da objasni kolo sa otpornikom, kalemom i kondenzatorom, da zna osnove fizike poluprovodnika i tipove poluprovodnika, da definiše pojam dioda i razume p-n spoj dioda sa njegovim karakteristikama, itd.

Teorijski deo nastave na obuci za elektrotehničara bele tehnike je veoma kompleksan i sadržajan, te zahteva ozbiljnost pristupa i redovnost u pohađanju nastave.

Praktični deo nastave je, svakako, najvažniji, jer se polaznici, na licu mesta, upoznaju sa konkretnim problemima i rešenjima. Ovaj deo nastave ne ulazi u datu cenu, već se plaća zasebno, a može se obavljati u radionici sa kojom mi već imamo saradnju ili na mestu koje sami odaberete. U datu cenu kursa ulazi pohađanje teorijske nastave, udžbenik, polaganje završnog ispita i izrada diplome.

Kurs za elektrotehničara bele tehnike traje 6 meseci. Teorijsko-praktičnog karaktera je sa akcentom na praktični deo. Praktičnu nastavu organizuje škola u priznatim servisima bele tehnike. Polaznik takođe moze sam obezbediti praksu.

Nakon uspešno završenog kursa polaznik dobija sertifikat stručne osposobljenosti za posao elektrotehničara bele tehnike.

Profesionalizam, stručnost i niske cene – reči koje nas opisuju a Vama pružaju mogućnost da unapredite svoje znanje i veštine! Posetite nas!

Cena kursa i obuke za električara bele tehnike je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com