Knjigovodstvo kurs - online

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Radmile Savićević 7, Beograd, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
2 meseca
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Online - putem interneta

CENA: 24000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

Kurs knjigovodstva

Cena kursa je 24.000 dinara. može se platiti u 3 jednake rate.

Svi polaznici kursa knjigovodstva dobijaju na besplatno korišćenje program AKTIV.

Kurs knjigovodstva u KFG Centru u Beogradu osmišljen je tako da spoji teoriju, koja se uči u školama i na fakultetima, i praksu. Knjigovodstvo je veoma zahtevna i obimna oblast rada, a veliki broj različitih dokumenata, obrazaca i zakonskih propisa koji se primenjuju čine knjigovodstvo izuzetno obimnim. Iz tog razloga osmislili smo ubrzani kurs knjigovodstva koji će Vas u kratkom roku pripremiti za rad.
Kurs knjigovodstva podeljen je na dva dela. Uvodni, kraći deo, odnosi se isključivo na teoriju, to jest teorijske zadatke. U ovom delu se radi kao u srednjoj ekonomskoj školi. Ovde ćete naučiti osnovne elemente i pojmove iz knjigovodstva i računovodstva. I odmah da napravimo razliku između knjigovodstva i računovodstva. Za sve one koji nisu iz ove struke, ta dva termina izgledaju isto. Međutim, razlika postoji. Termin računovodstva je širi i obuhvata: knjigovodstvo, računovodstvenu analizu i planiranje i računovodstvenu kontrolu. Postavlja se pitanje da li je predmet našeg izučavanja kurs računovodstva ili kurs knjigovodstva? Odgovor je jednostavan. Knjigovodstvo čini najveći deo gradiva koje se radi, ali se prelaze i osnovni elementi računovodstva.

Nakon teorijskog dela, kreće rad sa dokumentacijom. U ovom delu se radi sa originalnom dokumentacijom i ovaj deo predstavlja simulaciju rada u preduzeću. Kroz konkretne primere ćete naučiti koji su elementi fakture, izvoda, kako se knjiže dati dokumenti, kao i obračun i knjiženje PDV i zarada.

Nakon upoznavanja sa dokumentacijom sve prethodno urađeno se primenjuje kroz knjigovodstveni program AKTIV.Kurs knjigovodstva podešen je za polaznike koji nemaju nikakvo predznanje u ovoj oblasti, tako da se na kurs knjigovodstva – osnovni nivo mogu javiti polaznici iz svih struka koji su zainteresovani da nauče osnove knjigovodstva.

Na kursu knjigovodstva se obrađuju sledeće oblasti:

Pojam knjigovodstva i računovodstva
Šta čini i šta je, aktiva, pasiva, konto, račun, termini duguje i potražuje
Osnove zakona o računovodstvu
Knjiženje izvoda banke, uz korišćenje originalne dokumentacije
Knjiženje primljenih faktura, uz korišćenje originalne dokumentacije
Nabavka robe (sastavljanje kalkulacije maloprodaje i veleprodaje, knjiženje)
Knjiženje izdatih faktura, uz korišćenje originalne dokumentacije
Pomoćne knjige (KIR – knjiga izdatih računa i KPR – knjiga primljenih računa)
Blagajničko poslovanje, uz odgovaruću dokumentaciju
Obračun zarada
Popunjavanje poreske prijave za zarade (PPP PD)
Obračun PDV
Popunjavanje poreske prijave za PDV (PP PDV)
Obračun amortizacije
Izrada završnog računa (popunjavanje bilansa stanja, bilansa uspeha i statističkog izveštaja)
 
Kurs knjigovodstva traje ukupno 36 školskih časova ako odaberete grupnu nastavu ili 24 školska časa kada je u pitanju individualna nastava. Grupni kursevi se održavaju u fiksnom, unapred utvrđenom terminu.. Individualni kursevi se održavaju u terminima po dogovoru.

 Za svakog polaznika koji dođe na kurs knjigovodstva, obezbeđena je skripta koja služi kao pomoć u savladavanju gradiva. Na kraju kursa se polaže završni ispit i izdaje se sertifikat o uspešno završenom kursu knjigovodstva.

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com