Knjigovodstveni kurs

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
09.04.2023.
Trajanje kursa:
50-80 školskih časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: od 22500 din

Opis kursa

slikaknjigovod.jpg

Svesni smo toga da se danas živi u trci sa vremenom i svaka ušteda vremena je jako bitna, pa smo zato polaznicima naše škole obezbedili i online kurs knjigovodstva. Ono što je bitno jeste da se ovim vidom pohađanja kursa dobija apsolutno isti nivo znanja. Fond časova je isti. Kurs se bazira na novim programima knjigovodstva, što znači da se polaznici obučavaju za rad knjigovodstva na računarima u softverima predviđenim za knjigovodstvo. Sav materijal potreban za knjigovodstveni kurs polaznici dobijaju u školi.

Kurs i obuka za knjigovodstvo obuhvata prosto knjigovodstvo, dvojno knjigovodstvo trgovinskih privrednih društava, pogonsko knjigovodstvo i izradu završnog računa. Nastava počinje upoznavanjem sa pojmovima računovodstva, knjigovodstva, privrednih društava i svim drugim oblastima koje su neophodne na samom početku. Zatim se polaznici upoznaju sa dokumentacijom i potrebnim radnjama koje prate osnivanje poslovnih subjekata (registracija, podnošenje poreske prijave, prijava za PDV, prijava radnika...).

Osnovna karakteristika sistema prostog knjigovodstva je njegova ograničenost na evidentiranje stanja i promena na samo nekim određenim vrstama sredstava i izvora sredstava. Kao predmet knjigovodstvene evidencije u prostom knjigovodstvu se javlja evidentiranje gotovinskog prometa i dužničko-poverilačkih odnosa. Kroz prosto knjigovodstvo polaznici se upoznaju sa poslovima nabavke robe, izrade kalkulacija, evidencije prometa, poreza, prihoda i rashoda i fiskalizacije.

U delu kursa koji obuhvata dvojno (finansijsko) knigovodstvo polaznici se upoznaju sa međunarodnim računovodstvenim standardima, kontnim okvirom i kontnim planom i pravilima knjiženja. Dvojno knjigovodstvo obuhvata sve poslovne promene koje nastaju u privrednom društvu i predstavlja celovit sistem knjigovodstvene evidencije. U ovom delu kursa, polaznici savladavaju osnove knjiženja poslovnih promena vezanih za osnivanje privrednog društva i kapitalnih ulaganja, nematerijalnih ulaganja i poslovnih promena vezanih za nabavku i prodaju osnovnih sredstava. Nakon toga na red dolaze poslovne promene vezane sa materijalom i robom i na kraju knjiženje prihoda i rashoda.

Pogonsko knjigovodstvo obuhvata obračun troškova i učinaka i predstavlja poseban segment Kontnog okvira. U okviru pogonskog knjigovodstva, knjigovodstveno se evidentiraju poslovne promene u vezi sa praćenjem troškova koji nastaju prilikom proizvodnje proizvoda i vršenja proizvodnih usluga i poslovnih promena u vezi sa proizvedenim, isporučenim i prodatim proizvodima, odnosno izvršenim i fakturisanim proizvodnim uslugama.

U poslednjem delu predvođeno kursa i obuke za knjigovodstvo, polaznici se upoznaju sa pravilima finansijskog izveštavanja u našoj zemilji, predzaključnim i zaključnim knjiženjem i porezima na rezultat. Nakon zaključka računa glavne knjige, utvrđuje se finansijski rezultat privrednog društva. Polaznici izrađuju zaključni list i vrše knjiženje rezultata.

Po završetku knjigovodstvenog kursa, stečeno znanje se proverava završnim ispitom koji se ogleda u vidu obavljanja konkretnog knjigovodsvenog posla. Nakon položenog ispita polaznik dobija sertifikat stručno osposobljene osobe za obavljane poslova knjigovodstva, i u mogućnosti je da sam obavlja knjigovodstvene poslove.

Samim tim, ovo je previđen kurs koji je neophodan svakom pojedincu, koji želi ovim poslom da se bavi, ili se pak na predviđenom radnom mestu već nalazi, te želi da utvrdi postojeće znanje i savlada sve prepreke na koje je do tog trenutka nailazio.

Očekujemo Vas da nam se zbog svih navedenih razloga javite u što kraćem periodu i da na siguran način postanete profesionalac ovog, veoma traženog zanata. Čekamo Vas!!!

Ulažite u znanje, ulažite u vašu profesionalnu budućnost!

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com