Drvno-prerađivačka struka - stolar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
08.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

DRVNO-PRERAĐIVAČKA STRUKA - STOLAR

Stolar obradom drveta ili nekog drugog zamenskog materijala proizvodi nameštaj, građevinsku stolariju i razne upotrebne predmete. Na osnovu tehničko-tehnološke dokumentacije bira materijal, alat i mašine kojima će obaviti posao. Na predmetima za obradu, a to su najčešće ploče, daske ili letve, najpre obavlja merenje i skiciranje, a zatim pristupa obradi. Budući da najčešće izrađuje predmet koji se sastoji iz više delova, nakon obrade drveta sledi spajanje. To se uglavnom radi uz pomoć lepka, eksera, šrafova i raznih vrsta okova. U zavisnosti od poslova koje obavljaju, mestu rada i konačnom proizvodu, razlikujemo stolare koji izrađuju nameštaj, građevinske stolare koji prave prozore, vrata, ograde i druge proizvode potrebne u građevinarstvu i industrijske stolare koji rade na postrojenjima na kojima dorađuju industrijske proizvode. Budući da svi stolari rade na opasnim mašinama, moraju biti dobro upućeni u mere predostrožnosti i zaštite na radu.

U akademiji Oxford možete pohađati kurs za stolara. Ovaj kurs je teorijsko-praktičnog karaktera i nakon polaganja završnog ispita dobijate sertifikat koji vam daje mogućnost samostalnog obavljanja ovog posla.

U školi za stolara, naše akademije, u početku se upoznajete sa delovima i nazivima sečenog drveta, kao i sa vrstama drveta. Detaljno se opisuje drvo bukve i jasena, uz objašnjenje za koju obradu je najpogodnije. Na obuci za stolara, kandidati uče karakteristike tvrdoće, elastičnosti i cepljivosti drveta, kao i klasifikaciju drveta prema oblicima. Kurs za stolara uvodi vas u vrste obrade drveta prema JUS-u.

Škola za stolara podrazumeva opisivanje obrade drveta postupkom rezanja, tokarenja i brušenja. Na obuci za stolara navodićete vrste drvenih ploča i otpatke drvene građe, saznavaćete postupak nastajanja panel-ploča, iverice, furnira i furnirke.

Poseban deo kursa za stolara tiče se proučavanja alata koji se koristi u radu sa drvetom: pribor za obeležavanje, za stezanje i pripremu drveta za rad.

Na našoj obuci uočavaćete i osnovne radnje za završnu obradu drveta, kao i materijale za osnovne premaze drveta.

Glavni akcenat stavlja se na praktični deo nastave, gde se kandidati na licu mesta susreću sa pojavama, problemima i mogućim rešenjima u ovom poslu. U navedenu cenu kursa ne ulazi praktična nastava, već teorijska nastava, udžbenik, polaganje završnog ispita i izrada diplome. Praksu možete obavljati u radionici sa kojom akademija ima saradnju ili na mestu koje sami pronađete i ugovorite.

Akademija Oxford omogućava Vam da po najkonkurentnijim cenama završite najkvalitetniju obuku i kurs za stolara.

Cena kursa i obuke za stolara je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com