Drvno-prerađivačka struka - modelar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
06.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

DRVNO-PRERAĐIVAČKA STRUKA - MODELAR

Sa svim segmentima koje obuhvata ovo specifično zanimanje će imati prilike da se upozna svako ko bude imao prilike da pohađa specijalizovanu obuku i kurs za modelara, a u okviru koga će da se upozna sa postupkom izrađivanja nameštaja i različitih predmeta od drveta, te sa njihovim dizajniranjem, ali i sa postupkom restauracije.

Obaveza svakoga ko je zainteresovan da pohađa pomenuti kurs jeste da se na propisan način prijavi za njegovo pohađanje, a njega Akademija Oxford cele godine organizuje u apsolutno svim svojim poslovnicama.

Uz mogućnost da dođe u jednu od poslovnica i na taj način izvršiti prijavu, svako koga zanima kurs i obuka za modelara može da se preko telefona ili mejla, takođe prijavi za pohađanje. A ako se odluče za opciju slanja prijave preko mejla, on mora da dostavi tom prilikom relevantne informacije, a koje osim imena, prezimena i datuma rođenja, svakako uključuju i kontakt podatke, odnosno informaciju u kojoj tačno poslovnici taj kandidat želi da prati predavanja.

Da ne bi bilo zabune, prijavljeni polaznici moraju imati na umu da obuka i kurs za modelara zapravo predviđa i pohađanje predavanja, ali i prakse, a isključivo u onim firmama koje zadovoljavaju sve navedene uslove. Svi polaznici vrše odabir između 4 tipa teorijskog dela nastave (grupna, individualna, poluindividualna i online), te isto tako biraju i u kojoj firmi će praksu da odrade.

Za koji od ponuđenih tipova nastave će se polaznik odlučiti, samo zavisi od njegove lične odluke, a trebalo bi da zna da se od njega zahteva stabilna internet veza, ukoliko se odluči da prati online kurs i naravno računar, koji svakako moraju da imaju ukoliko im odgovara baš taj tip nastave. Takođe, vrlo je važno da znaju i to da se ne samo online kurs i obuka za modelara, već i individualna i poluindividualna organizuju tako da polaznicima dozvoljavaju odabir termina i dinamike, to jest da oni dogovaraju čak i datum početka sa predavačem koji će i biti zadužen da im drži predavanja.

Kod nastave u grupi, način organizovanja se bitno razlikuje, a tu se očekuje da svaki prijavljeni polaznik maksimalno ispoštuje pravilo koje je vezano za njen početak. Naime, on ima obavezu da sačeka ispunjenje osnovnog uslova za njeno organizovanje, to jest prijavu najmanje četiri polaznika istovremeno u toj poslovnici. Odmah posle toga se od njega očekuje i da tačno određene termine i dinamiku prihvati, jer to u ovom slučaju može da odredi samo organizator.

Osim što ona kompanija u kojoj polaznik treba da pohađa praksu mora da ima i otvoreno radno mesto za modelara, isto tako se zahteva i da ona ima potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji sa organizatorom. Naravno, postoje brojne kompanije sa kojima je Akademija Oxford tu vrstu ugovora već potpisala, pa polaznik može da se odluči da praksu u okviru njih i pohađa. Uz to, ova opcija je i bolja, jer je polaznik prvo zaštićen, a budući da mu mi u tom slučaju garantujemo za visok kvalitet prakse, te od organizatora on tada i dobija tačan podatak o ceni, ali i sve ostale informacije koje su važne.

A sa druge strane, on može naravno da izabere i opciju samostalnog pronalaženja odgovarajuće firme, ali tada prvo mora da sačeka da mi potpišemo sa njom ugovor o poslovnoj saradnji. Da bismo to mogli da učinimo, svakako se zahteva da taj polaznik sve poslovne podatke konkretne kompanije obezbedi i prosledi nama. Takođe, ovde se podrazumeva da on dogovara ne samo cenu, nego i sve ostalo što je bitno i to čini sa zvanično ovlašćenim licem izabrane firme.

Kako svaki pojedinačni polaznik koga interesuje obuka i kurs za modelara mora i da se upiše, odnosno da tada potpiše ugovor sa organizatorom, to je i vrlo važno da on tada lično bude prisutan. Podrazumeva se da će poneti svoju ličnu kartu tada ili neki drugi važeći lični dokument sa fotografijom, a kako bi mogao da se pre potpisivanja ugovora identifikuje. Naglašavamo da sve one osobe čiji ličnim dokument ima i čip, svakako moraju da ga u trenutku upisa doostave očitanog, to jest da u potpunosti ispoštuju način na koji je predviđeno njegovo korišćenje. Isto tako je vrlo važno i da tom prilikom svaki pojedinačni polaznipriloži i svu obaveznu dokumentaciju, a uz pomoć koje dokazuje da ispunjava sve osnovne uslove za pohađanje nastave. Izuzev svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje škole, kao i izvoda iz matične knjige rođenih, u obaveznu dokumentaciju spada i uverenje o državljanstvu, a uz uslov da nije starije od 6, a za sva navedena dokumenta se zahtevaju isključivo fotokopije.

Moramo da naglasimo i to da je primaran uslov za izlazak na polaganje završnog ispita potvrda o obavljenoj stručnoj praksi. Svaki kandidat mora da priloži i ostalu dokumentaciju, međutim ona se razlikuje samo u zavisnosti od toga da li je u pitanju osoba koja obuku i kurs za modelara pohađa kod nas ili samo neko ko želi da se prijavi za polaganje završnog ispita.

Tako dokumentacija za izradu sertifikata, a posle položenog ispita, koju ima obavezu da dostavi svaki redovni polaznik naše obuke, uključuje uz obaveznu dokumentaciju koja je prethodno pomenuta i ugovor koji je sa nama potpisan, ali i original potvrde da je taj polaznik savladao pomenutu obuku, odnosno da je odradio predviđenih 300 radnih sati praktičnog dela.

Obaveznu dokumentaciju mora da dostavi i neko ko se samo prijavljuje za polaganje ovog ispita, te isto tako mora da priloži i originalnu potvrdu da je pohađao ovaj kurs u nekoj drugoj instituciji, odnosno da je odradio praksu u jasno definisanom trajanju. Ovaj kandidat, isto tako ima pravo i da dostavi originalan dokaz da je stekao radno iskustvo, a naglašavamo da se od njih zahteva da izvrše i prijavu za polaganje završnog ispita na propisan način. A nakon što i polaznici naše obuke i ovi kandidati, sa uspehom polože završni ispit, svoj prethodno pomenutoj dokumentaciji će biti dodat kako test sa njegovog polaganja, tako i zapisnik.

Ukupno je 15 pitanja na završnom ispitu, a kako je on podeljen na usmeni i pismeni deo, to je raspodela takva da polaznik odgovara na 12 pitanja u pisanoj formi, ali je isto tako i njegova obaveza da na ukupno 3 pitanja odgovori u sklopu usmenog dela.

Svako koga interesuje priznatost sertifikata za modelara, a koji će imati prilike da stekne neko ko bude sa uspehom položio ispit za proveru znanja, treba da zna da je on priznat od strane svih važnih državnih institucija u našoj zemlji, ali i da može u nekim zemljama našeg regiona takođe da bude korišćen u praksi kao relevantan. Njega svaki onaj kandidat koji ga bude stekao, a uz to je tada prijavljen na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, ima mogućnost odmah da dobije upisanog u svoju radnu knjižicu. Ovo naglašavamo samo zato što je 01.01.2016. godine ona odredba zakona koja se odnosila na postupak upisivanja sertifikata izmenjena, tako da je sada upisivanje omogućeno samo onim licima koja su zvanično nezaposlena, odnosno koja su i prijavljena na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, jer je to trenutno jedina državna institucija koja ima dozvolu da vrši upisivanje sertifikata. Ne zaboravite da je u pitanju zvanično priznat dokument, a što znači da možete da ga koristite kao apsolutno ispravan dokaz da ste sertifikovani za modelara. Ali, ako ste u tom trenutku kada ga budete stekli vi i zaposleni, svakako nećete moći da ga odmah upišite u radnu knjižicu, nego morate da pričekate sve do onog trenutka dok se ne prijavite na evidenciju pomenute službe.

Sve osobe koje interesuje obuka i kurs za modelara, ali u gradu u kome oni stanuju mi nemamo još uvek zvanično otvorenu poslovnicu, često muči gde će da bude ogranizovan ispit, odnosno kako mogu da pohađaju praksu, predavanja i slična. Ali, budući da želimo da maksimalno olakšamo svima koji su zainteresovani da steknu sertifikat za pomenuto zanimanje, mi ćemo im prvo predložiti da predavanja pohađaju preko interneta, a da se pobrinu samostalno za pronalazak kompetentne kompanije u tom gradu, odnosno za sprovođenje prakse, Mi ćemo, sasvim sigurno da sa naše strane učinimo sve da taj polaznik odmah po ispunjenju osnovnog zahteva može da pristupi polaganje završnog ispita, a koji ćemo organizovati u prostorijama poslovnice Akademije Oxford, koja je konkretnom gradu najbliža.

Organizator ovog kursa će od prijavljenih zahtevati da plaćanje izvrše prema odredbama ugovora, a što znači da su dužni da pohađanje predavanja plate odvojeno od cene koja je navedena za pohađanje oraktičnog segmenta.

Na cenu prakse organizator nema uticaja, a budući da o njoj odlučuje isključivo firma koja je i organizator. Kada je reč o plaćanju teorijskog dela, sa druge strane, tu polaznici dobijaju značajne olakšice i to najpre zato što je u cenu uračunato još i polaganje završnog ispita. A pored toga, svi polaznici koji plate taj deo obuke, dobijaju i izrađen sertifikata, kao i dodatak sertifikatu. U cenu je, pored svega pomenutog, uračunata ona literatura koju će oni koristiti prilikom pripremanja za polaganje ovog ispita, te naravno ona vrsta nastave koju oni budu izabrali lično.

Šta obuhvata kurs za modelara?
Prema zvanično prihvaćenom opisu zanimanja, modelar je onaj majstor koji se bavi izradom predmeta u drvnoj industriji, a on to u većini slučajeva čini prema jasno definisanom modelu. Isto tako modelar j često zadužen i da kreira neki novi model od ovog materijala, a takođe u opis njegovog zanimanja spada i restauracija kako nameštaja, tako i različitih upotrebnih i ukrasnih predmeta od drveta.

Teme predavanja koja podrazumeva obuka i kurs za modelara su usmerene na prvom mestu na upoznavanje polaznika sa različitim vrstama drveta, a posle toga je predviđeno i upoznavanje sa načinom na koji se svaka od tih vrsta i obrađuje.

Da bi neko mogao da se sertifikuje baš za ovo zanimanje, on mora da nauči na koji način se prema nekoj šemi izrađuju predmeti od drveta, ali se isto tako očekuje da modelar nauči i kako mogu da se uspešno dizajniraju različiti predmeti.

Uz to, profesori će sve polaznike da upoznaju i sa alatima, kao i sa svim onim priborom koji se koristi prilikom obrade drveta.

Da bi savladao način izrade različitih predmeta od drveta, on svakako mora da nauči i kako se konkretni predmeti izrađuju uz pomoć šema, ali i kako se one kreiraju.

Naglašavamo i da svako koga interesuje kurs i obuka za modelara na prvom mestu treba bude pedantan, te da je spreman za nadogradnju stečenih znanja u svakom trenutku, a kako bi mnoge proizvode od drveta izrađivao što bolje i kvalitetnije.

Takođe, predavači će sve polaznike u toku predavanja da upoznaju i da postupkom vršenja popravke, onda kada je to potrebno, odnosno dobiće i jasne smernice koje se odnose na čitav proces restauracije različitih predmeta, a koji su od pomenutog materijala i izrađeni.

Kako je organizovan kurs za modelara?
Predviđeno je da obuka i kurs za modelara ima dva dela, što znači sa jedne strane obavezu pohađanja predavanja, a sa druge praktičan deo.

Predavanja se organizuju u našim poslovnicama širom Srbije, a tu svaki pojedinačni polaznik bira da li će da ih prati u grupi ili individualno, dok su u ponudi i nastava u paru (poluindividualna), kao i kurs i obuka koja se organizuje preko interneta.

Grupna nastava je posebna u tom smislu što sve određuje organizator, a takođe treba pomenuti da je u pitanju određeni broj polaznika koji je u grupama prisutan. Tačnije rečeno, jasno je određeno da ih može biti od četvoro do osmoro, pa se samim tim i zahteva prijava najmanje četiri osobe u jednoj poslovnici, a kako bi grupna obuka mogla da bude organizovana. Bitno je naglasiti i da Akademija Oxford dozvoljava promenu termina kod ovog tipa nastave samo ako to zahtevaju baš svi polaznici u jednoj grupi, ali tek nakon što ovlašćeno lice te poslovnice bude potpuno uvereno da ne bi došlo do ometanja ostalih kurseva ako se dozvoli ta promena.

Za sve ostale tipove obuka koje smo pomenuli je specifično to što će polaznici dinamiku i termine održavanja predavanja da definišu sa profesorom koji je zadužen da drži predavanja, a oni takođe preciziraju i tačan datum njenog početka. Naravno, poluindividualni kurs se odvija za dva polaznika, a individualni za jednog, kao i online obuka i kurs za modelara. A samo se od polaznika koji se odluče za tu opciju zahteva da obezbede stabilnu internet konekciju, kako bi ta vrsta nastave mogla da bude organizovana kvalitetno.

Praktičan deo mora da traje 300 radnih sati i polaznici ga pohađaju u određenoj firmi, a u kojoj je već zaposlen neki modelar, čime se ona svrstava u red kompanija kompetentnih za održavanje prakse. Budući da je bitan uslov za organizovanje prakse i da Akademija Oxford sa konkretnom firmom ima potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, to se polaznicima nudi mogućnost da odaberu neku od onih sa kojima je on već potpisan ili one sa kojima će tek biti.

Ukoliko on odluči da izabere prvu ponuđenu opciju, dobiće od organizatora sve potrebne garancije za njen kvalitet, jer su to firme sa kojima je on do tada već sarađivao. A informacije o ceni tim polaznicima upravo daje organizator, to jest zvanično ovlašćeno lice u jednoj od njegovih poslovnica. Garancije onome polazniku koji odabere drugu ponuđenu opciju se ne daju, jer je u pitanju kompanija sa kojom Akademija Oxford nije sarađivala, pa ne može sa sigurnošću ni da tvrdi da će ona praksu da organizuje kvalitetno. Pored toga, taj polaznik je dužan da nama obezbedi sve one informacije koje su bitne za pripremanje ugovora o poslovnoj saradnji, pošto on svakako mora pre početka prakse da bude potpisan. Isto tako, naglašavamo da se on sa zvanično ovlašćenim licem te kompanije mora dogovoriti oko svih potrebnih detalja, a što svakako uključuje i dogovor o ceni, sa kojom mi u ovom slučaju uopšte nismo upoznati i za koju nismo odgovorni.

Kome je namenjena obuka za modelara?
Neko koga intetresuje kurs obuka za modelara, na prvom mestu mora da bude punoletan, a zatim i da poseduje relevantan dokaz da je zvanično državljanin naše zemlje.

Pored toga, od svakoga ko je zainteresovan da izvrši prijavu za pohađanje konkretnog kursa se zahteva i da priloži dokaz da je minimalno pre toga imao prilike da završi osnovnu školu.

Upravo zbog svih pomenutih uslova se od svakog pojedinačnog polaznika prilikom upisa zahteva da priloži obaveznu dokumentaciju, koja mora da uključuje kopiju izvoda iz matične knjige rođenih, a zatim i fotokopiju uverenja o državljanstvu. Isključivo za taj dokument je naznačeno da ne sme da bude stariji od šest meseci, a zahteva se i fotokopija svedočanstva osnovne škole, te se podrazumeva da neko ko nije završio samo osnovnu, već i srednju školu, treba da dostavi kopiju diplome te škole.

Koliko traje kurs i obuka za modelara?
Obuka i kurs za modelara traje ukupno tri meseca, a uz to je svaki pojedinačni polaznik dužan da pohađa i praktičnu nastavu. Za praksu je definisano da svakako mora da traje 300 radnih sati, a to je ujedno i uslov za izlazak na polaganje završnog ispita.

Postoji mogućnost i da kurs i obuka za modelara bude završena za dva meseca, ali se tada polaznik uslovljava da se pridržava jasno definisane dinamike za pohađanje prakse. Tačnije, očekuje se da on tada prisustvuje praktičnom delu svakoga dana u tom periodu i to treba da ima ukupno 40 radnih sati prakse za nedelju dana. A budući da se pod radnom nedeljom podrazumeva period od ponedeljka do petka, polaznik treba da 8 sati na dnevnoj osnovi bude prisutan u okviru prakse.

Koliko košta obuka i kurs za modelara?
Pred svakog zainteresovanog polaznika je stavljen zahtev da izvrši odvojeno plaćanje teorijskog i praktičnog dela, a koje obuhvata kurs i obuka za modelara.

Akademija Oxford, kao organizator je odgovorna samo za cenu pohađanja predavanja, te isključivo ona kompanija koja će da bude zadužena za organizovanje prakse će morati i da navede njenu tačnu cenu.

Teorijski deo uključuje, osim pohađanja individualne, poluindividualne, online ili grupne nastave, takođe i polaganje završnog ispita. A sem toga, u cenu za ovaj deo je uračunata i izrada, kako sertifikata, isto tako i dodatka sertifikatu, odnosno ona literatura koja će polazniku i te kako biti od koristi kada bude vršio pripreme za polaganje završnog ispita.

Gde i kada se održava kurs i obuka za modelara?
Teorijski deo koji takođe sadrži obuka i kurs za modelara se organizuje ili online ili u prostorijama jedne od poslovnica organizatora. A tu svaki polaznik odlučuje koju vrstu nastave će da pohađa, te mu se od opcija nude individualna i grupna, kao i poluindividualna ili online.

Samo online obuka i kurs za modelara se ne organizuje u našim poslovnicama, već isključivo preko interneta. A primaran uslov za sve polaznike u tom slučaju, jeste posedovanje računara i stabilne internet veze.

Kao i taj tip nastave se organizuje i poluindividualna, odnosno individualna i to znači da svaki pojedinačni polaznik ima pravo da jasno naglasi kada želi da izabrani kurs počne. Ali, isto tako on treba sa profesorom da se dogovori oko ostalih detalja, a koji uključuju i definisanje dinamike, to jest termina kada žele da se predavanja odvijaju.

Samo kod grupne nastave je način organizovanja sasvim drugačiji, uzevši u obzir da tu polaznici nemaju mogućnost izbora, nego se pred njih stavljaju termini i dinamika koje određuje sam organizator.

Isključivo postoji jedna situacija, a kada se polaznicima koji žele da prate predavanja kroz ovu vrstu nastave dozvoljava da pristupe promeni termina, ali oni moraju da znaju da se to ne radi često, budući da im je na raspolaganju mogućnost da se odluče za neku drugu vrstu nastave, a u okviru koje mogu samostalno da odaberu termine. Da budemo precizniji, samo ako baš svaki pojedinačni polaznik koji je član jedne grupe iznese zahtev za promenom termina, organizator može to da dozvoli, a tek nakon provere. Ta provera podrazumeva da koordinator za nastavu dobro proceni celokupnu situaciju, odnosno da razmotri čitav nastavni plan u okviru te poslovnice, pa tek onda kada je potpuno siguran da promena termina ne bi ugrozila bilo koji kurs, on može da je odobri. Bitno je da naglasimo i to da u grupi može da bude najviše osmoro polaznika u isto vreme, te minimum ih može biti četvoro. A ova vrsta kursa se odvija isključivo u poslovnicama u kojima postoji interesovanje, to jest u kojima se prijavi minimalan broj polaznika zainteresovanih baš za takav način praćenja predavanja.

Ne samo predavanja, već svaki polaznik mora da odradi i 300 radnih sati prakse i to u okviru kompanije koja zapošljava osobu na ovom radnom mestu i samim tim je i potpuno kompetentna da se proglasi organizatorom prakse. Ovde svaki pojedinačni polaznik ima dve mogućnosti, odnosno može da odabere da predviđeno vreme za praksu odradi u nekoj firmi sa kojom je organizator već imao prilike da sarađuje i sa kojom je potpisao ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, ali može i da izabere i drugu mogućnost. A ona podrazumeva da će on samostalno da izabere neku firmu koja zadovoljava zadate uslove i da u njoj praksu i pohađa.

Svaki polaznik koji bude izabrao prvu ponuđenu varijantu će se značajno rasteretiti, budući da Akademija Oxford kao zvaničan organizator i institucija koja je imala saradnju sa tom kompanijom, pruža sve potrebne informacije, ali i daje neophodne garancije kvaliteta.

Ali zato, onaj polaznik koji se odluči za drugu ponuđenu opciju, sve mora samostalno da uradi, to jest da se dogovori prvo o ceni i to sa zvanično ovlašćenim licem te kompanije. Posle toga, on ima dužnost da ovlašćeno lice naše poslovnice informiše o svemu, te da mu i prosledi poslovne podatke izabrane firme, uzevši u obzir da je vrlo bitno da mi na vreme potpišemo sa njom ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, jer tek posle toga on može da počne da pohađa praksu. Sasvim očekivano, tim polaznicima organizator ne daje garancije, jer ne zna na koji način odabrana firma posluje i organizuje praksu.

Dodatne napomene:

 • svako ko želi samo da položi ispit za proveru znanja, a kako bi na taj način stekao sertifikat za modelara, prvo mora da izvrši prijavu, a zatim i da plati nadoknadu koja je jasno definisana važećim cenovnikom, te da priloži i svu dokumentaciju koja se u toj situaciji zahteva
 • cele kalendarske godine je moguće izvršiti prijavljivanje za pohađanje ovog kursa i to na nekoliko načina, odnosno lično u poslovnici, preko mejla ili telefona odabrane poslovnice
 • prilikom upisa se potpisuje ugovor između polaznika i organizatora, pa je zato neophodno lično prisustvo svakog polaznika, ali isto tako se zahteva i dostavljanje obavezne dokumentacija
 • praktični i teorijski deo koje obuhvata kurs i obuka za modelara se plaćaju razdvojeno
 • u teorijski deo se, osim pohađanja online, individualne, poluindividualne i grupne nastave, uračunava i izrada sertifikata, ali i dodatka sertifikatu, kao i priručnik za polaganje završnog ispita, te isto tako i nadoknada za polaganje tog ispita
 • firma koja organizuje praksu će i da navede tačnu cenu, a organizator u tom slučaju nema nikakvog uticaja na nju
 • direktno u poslovnici u kojoj se upisuje ili u onoj u kojoj pohađa predavanja, polaznik ima obavezu da izvrši plaćanja koja su navedena u odredbama potpisanog ugovora

Cena kursa i obuke za modelara je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com