Drvno-prerađivačka struka - izrađivač ramova

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

DRVNO-PRERAĐIVAČKA STRUKA - IZRAĐIVAČ RAMOVA

Mada su mnogi ljudi skloni da radije kupe gotove ramove za slike, ogledala i druge predmete, činjenica je da ručno izrađeni ram prema zahtevu kupca, ima mnogo jači efekat na uređenje interijera neko kupovni. A svako je zainteresovan da se kvalifikuje za izrađivača ramova ima priliku da u toku pohađanja specijalizovanog kursa u Akademiji Oxford nauči sve segmente koje obuhvata postupak izrade različitih vrsta ramova, te da se upozna sa karakteristikama osnovnih materijala koji se koriste, kao i alatima, tako da će i da se osposobi da samostalno izrađuje čak i najkompleksnije ramove za različite predmete.

Očekuje se da svako koga interesuje obuka i kurs za izrađivača ramova kontaktira najbližu poslovnicu organizatora putem telefona i tako se prijavi, a isto tako može i da dođe lično u prostorije jedne od preko 20 poslovnica i na taj način izvrši prijavu za pohađanje ove obuke. Pored svega toga, pružamo mogućnost i zainteresovanim polaznicima da jednostavno prijavu izvrše elektronskim putem. A to znači da je potrebno na zvaničan mejl institucije, a koja i organizuje ovaj kurs, poslati sve važne informacije, poput i prezimena, imena i broja telefona, kao i datuma rođenja, te svakako treba navesti podatak u kom tačno gradu je polaznik zainteresovan da se upiše i pohađa nastavu.

Neophodno je da naglasimo da stručna obuka i kurs za izrađivača ramova može da bude kako individualna i grupna, tako i poluindividualna, budući da je sačinjena od teorijskog i praktičnog dela. Polaznik ima mogućnost i da predavanja pohađa preko interneta, a on će naravno po završetku predavanja da pristupi pohađaju praktičnog dela, koji organizuje ona firma koja je za to specijalizovana, to jest koja ima zvanično otvoreno radno mesto za izrađivača ramova.

Svakom pojedinačnom polazniku se omogućuje da ili lično pronađe neku novu kompaniju ili da izabere jednu od onih sa kojima smo mi pre toga već ostvarili saradnju, a budući da je vrlo bitan uslov koji mora biti ispunjen za organizovanje prakse vezan za potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, koji se svakako zahteva pre nego što počne praksa.

Zainteresovanim polaznicima možemo da ponudimo varijantu da 300 radnih sati, a koliko mora da obuhvata praksa, pohađaju u firmi sa kojom smo konkretan ugovor pre toga potpisali i koja se smatra našim poslovnim partnerom. Takođe, oni mogu da se odluče i za drugu opciju koja se odnosi na pronalaženje neke nove kompanije koja zadovoljava sve pomenute uslove. Trebalo bi da znaju da ako odaberu prvu ponuđenu opciju, dobijaju ne samo informacije koje su bitne za njeno pohađanje, već i garanciju za njen kvalitet, a kada je u pitanju druga ponuđena varijanta oni će sami da saznaju cenu i to od zvanično ovlašćenog lica u konkretnoj firmi. Ali tada od nas neće svakako imati garanciju da će praksa biti izvršena kvalitetno, te je važno i da budu informisani da su obavezni da ovlašćenom predstavniku naše poslovnice u najkraćem roku dostave poslovne podatke izabrane firme, jer su oni neophodni za potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji. Ovo se zahteva zato što je, kao što smo već pomenuli, obaveza da on bude potpisan pre nego što počne pohađanje prakse.

A osim prakse, polaznik treba i da pohađa teorijski deo, odnosno predavanja koja se svakako organizuju u prostorijama jedne od naših poslovnica ili preko interneta. Neko ko se odluči za rad u grupi, treba da zna da taj tip nastave počinje pošto se u toj poslovnici kreira jedna grupa, a u kojoj treba da bude 4 polaznika najmanje. U tom slučaju su i dinamika i termini određeni i to unapred od strane organizatora.

Kada je u pitanju individualni kurs i obuka za izrađivača ramova, a zatim i poluindividualna i online nastava, sve one se odvijaju za samo jednog, odnosno dva polaznika najviše. Tada polaznici dobijaju pravo da preciziraju sa profesorom sve što je vezano za pohađanje obuke (termini, dinamika, datum početka).

Uz sve što smo naveli, važno je i da onaj polaznik koji se zainteresuje za pohađanje predavanja online, zna da je obavezan uz računar, da ima svakako i stabilnu internet vezu, uzevši u obzir da je to primaran uslov i za nesmetano odvijanje obuke preko interneta.

Upis na stručnu obuku može biti izvršen u toku cele godine postoji, ali nekoliko uslova koje mora da zadovolji svaki pojedinačni polaznik. A oni uključuju osim minimalno stečenog osnovnog obrazovanja i obavezu da polaznik bude punoletan, odnosno da je državljanin Republike Srbije. Baš zato je u obaveznu dokumentaciju koju treba da dostavi svako prilikom upisa, uvršena i kopija svedočanstva osnovne škole, odnosno isto tako kopije izvoda iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu, a koje ne bi trebalo da bude starije od 6 meseci. Isto tako se podrazumeva i da ako je neki prijavljeni polaznik završio srednju školu, a ne samo osnovnu, on će svakako umesto fotokopije svedočanstva da dostavi fotokopiju diplome te srednje škole.

Naglašava da polaznici prilikom upisivanja moraju da potpišu ugovor sa organizatorom, te je zato neophodno da imaju i važeći lični dokument uz sebe, a u kome mora da se nalazi fotografija, što uključuje na prvom mestu ličnu kartu, mada oni mogu identifikaciji da pristupe i uz pomoć važeće vozačke dozvole ili pasoša. Podrazumeva se da oni polaznici čiji konkretan lični dokument poseduje čip, svakako moraju da ispoštuju vrlo važno pravilno, a koje je vezano za njegovo korišćenje, tako da ga u trenutku upisa dostavljaju očitanog.

Što se tiče cene, napominjemo da su obuka i kurs za izrađivača ramova sačinjeni od dva dela, pa je takođe predviđeno i takvo plaćanje, što znači da polaznik sa jedne strane plaća pohađanje predavanja, a sa druge praksu. Međutim, oni moraju znati i da cenu prakse određuje ona firma u kojoj će polaznici da je pohađaju, dok je u cenu za teorijski deo koja je navedena, uračunato najpre pohađanje odabranog tipa nastave (individualna, grupna, online ili poluindividualna), ali i literatura koja je potrebna polaznicima za pripremu polaganja završnog ispita. Takođe, svaki polaznik u okviru te cene ima obezbeđenu i izradu i sertifikata i dodatka sertifikatu, a u nju je uračunata i nadoknada za polaganje završnog ispita.

Kada je reč o samom ispitu, morate znati da je osnovni uslov da bi vam bilo dopušteno da izađete na polaganje upravo odrađenih 300 radnih sati prakse, to jest relevantan dokaz o tome. Svaki pojedinačni polaznik koji bude položio ovaj ispit, a koji pohađa obuku i kurs za izrađivača ramova kod nas, svakako mora pre izrade sertifikata da dostavi obaveznu dokumentaciju, a koju treba da priloži i prilikom upisivanja, te zatim i original potvrde da je pohađao stručnu obuku i odradio predviđeno vreme prakse. Oni dostavljaju i ugovor koji smo potpisali prilikom upisa, a ovlašćeno lice naše poslovnice ima obavezu da konkretnoj dokumentaciji doda i završni test, ali i zapisnik sa polaganja, nakon što on bude završio sa polaganjem.

Napominjemo i da Akademija Oxford nudi mogućnost nekom ko pomenuti kurs ne pohađa kod nas, samo da se prijavi za polaganje završnog ispita, a kako bi na taj način stekao validan sertifikat za izrađivača ramova. Ali, kandidati moraju znati da se od njih prvo očekuje da izvrše prijavu za njegovo polaganje, kao i da plate jasno definisano nadoknadu u tom slučaju. Oni su, takođe dužni da prilože i obaveznu dokumentaciju, a koja uključuje kopije svih onih dokumenata kojima se potvrđuje da zadovoljavaju osnovne uslove (svedočanstvo osnovne škole ili diploma srednje škole, uverenje o državljanstvu i to isključivo ne starije od 6 meseci i izvod iz matične knjige rođenih). Isto tako, ti kandidati moraju da dostave i originalnu potvrdu da su pohađali ovaj kurs, to jest da su imali prilike da prisustvuju praktičnom delu u jasno definisanom trajanju, a ukoliko su bili zaposleni na ovom radnom mestu oni će dostaviti originalnu potvrdu da su stekli radno iskustvo. Potpuno isto kao i kod naših polaznika, tako se i ovde svoj navedenoj dokumentaciji dodaje zapisnik sa polaganja, kao i završni test.

Polaznici će imati prilike da pristupe i usmenom i pismenom delu na završnom ispitu, budući da je on od njih i sačinjen, a ukupno je prisutno 15 pitanja i to tako da treba da odgovori na 12 pitanja pisanim putem, a na 3 usmenim.

Trebalo bi da znate i to da Akademija Oxford ima poslovnice na preko 20 lokacija u celoj našoj zemlji, ali ako se dogodi da baš u vašem gradu nismo imali prilike do sada da oformimo poslovnicu, a vas svakako zanima kurs i obuka za izrađivača ramova, mi ćemo vam omogućiti da polažete završni ispit u našoj najbližoj poslovnici. Nemojte da vas brine pohađanje predavanja, jer tada imate mogućnost da to učinite preko interneta, a kada je u pitanju praktičan deo, tu možete takođe da izaberete onu opciju gde ćete samostalno da izaberete u vašem gradu odgovarajuću firmu i ispoštujete sve što je prethodno navedeno.

Nakon što sa uspehom bude položio završni ispit, kandidat će steći sertifikat za izrađivača ramova, a koji je priznat i to ne samo na teritoriji Republike Srbije, nego i u pojedinim zemljama u našem okruženju. A njega onaj kandidat koji je prijavljen u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, te koji ima status nezaposlenog lica, može i da upiše u svoju radnu knjižicu, budući da je tako određeno zakonom i to od 01. januara 2016. godine. Ukoliko je neko zaposlen i postane vlasnik ovog sertifikata, on će morati da zahteva njegovo upisivanje u radnu knjižicu tek onog trenutka kada se bude prijavio ponovo na evidenciju NSZ - a, a što je ujedno i jedina služba koja je zvanično zadužena za upisivanje stečenih sertifikata. Napominjemo da svaki kandidat, bez obzira da li je zaposlen ili ne, ima pravo da baš ovaj sertifikat priloži kao dokaz da je u potpunosti kvalifikovan za izrađivača ramova.

Šta podrazumeva kurs i obuka za izrađivača ramova?
Sa svim segmentima koje obuhvata proces izrade ramova će polaznici prvo da budu upoznati u okviru teorijskog dela, te će imati prilike konkretna znanja da primene u okviru prakse, a da nakon sticanja sertifikata za izrađivača ramova imaju dovoljno umeća da mogu bez ičije pomoći da izrađuju najrazličitije vrste ramova.

A teorijski deo koji obuhvata obuka i kurs za izrađivača ramova, na samom početku pruža mogućnost svim polaznicima da se upoznaju sa različitim vrstama materijala, a koji se ovom prilikom koriste. Oni će, osim različitih vrsta drveta, da nauče takođe i kako se svaka od njih pravilno obrađuje, a sve sa ciljem da što bolje savladaju ovo umeće.

Svakako je predviđeno da ih predavači upoznaju ne samo sa izradom ramova za fotografije, već i sa time na koji način se, recimo ogledalo može uramiti, kao i gobleni i drugi predmeti.

Biće reči i o izradi posebnih ukrasnih ramova, a oni će da se upoznaju i sa pojmom lajsne, te isto tako i sa lajsnama različite debljine i kvaliteta, odnosno oblika. Naravno, naučiće i koja lajsna se koristi kada je potrebno, na primer uramiti goblen ili fotografiju, te ogledalo ili bilo koji drugi predmet koji je u upotrebi.

Uzevši u obzir da je kurs i obuka za izrađivača ramova primarno fokusirana na ramove koji se nalaze u svakodnevnoj upotrebi, to znači da će polaznici imati susreta sa načinom izrade prvenstveno ramova za slike, ali će biti reči, naravno i o onim ramovima koji se koriste u posebnim situacijama. Iz tog razloga će predavači nastojati i da polaznicima objasne na koji način je potrebno izraditi specijalni ram za košnicu, to jest koji se materijali tom prilikom koriste. Naravno, oni će da se upoznaju i sa posebnim vrstama alata koje se koriste kako za izradu, tako i za sklapanje ramova različitih vrsta, ali i sa specijalnim mašinama sa kojima se osoba zaposlena na ovom radnom mestu svakako susreće. Biće govora i o merama zaštite na radu, za koje se očekuje da ih polaznici u praksi svakako preduzmu, onda kada je to potrebno.

Kako je organizovan kurs za izrađivača ramova?
Predviđeno je da obuka i kurs za izrađivača ramova sa jedne strane ima teorijski deo, a sa druge praktični, tako da svako ko pristupi pohađanju ima obavezu da to ispoštuje.

Osim što ima mogućnost da predavanja pohađa u grupi, te u skladu sa odredbama individualne i poluindividualne nastave, svaki polaznik može da se odluči i da taj deo pohađa preko interneta. A ukoliko mu baš taj način odgovara, neophodno je da njegov računar, preko koga će pratiti nastavu u tom slučaju, poseduje i stabilnu internet konekciju. Taj tip nastave je namenjen samo jednom polazniku, a odvija se u skladu sa odredbama koje navodi i individualni i poluindividualni kurs i obuka za izrađivača ramova. Jednostavnije rečeno, svaki polaznik treba sa nadležnim predavačem da usaglasi datum početka, na prvom mestu, a potom i da definiše kako termine, isto tako i dinamiku.

Grupna obuka je namenjena za 4 do 8 osoba istovremeno, a predviđeno je da dinamiku i termine odredi organizator. Ta vrsta nastave može da se organizuje tek nakon što se u jednoj od poslovnica organizatora bude prijavilo dovoljno polaznika za formiranje jedne grupe, a to podrazumeva minimum njih 4.

Za pohađanje prakse je tačno definisano da mora da traje ukupno 300 radnih sati, a uslov da bi konkretna kompanija mogla da je organizuje podrazumeva prvo da ima potpisan ugovor sa nama i to o poslovno - tehničkoj saradnji. Naravno, očekuje se i da ona zapošljava osobe na ovoj radnoj poziciji, te da želi da je organizuje.

Polaznik mora da zna i da Akademija Oxford ostvaruje poslovnu saradnju sa različitim firmama, te i sa onima koje zadovoljavaju pomenute uslove, što znači da će mu biti znatno lakše, ako se odluči da odabere jednu od njih i u njoj pohađa praksa. On tada ima garanciju kvaliteta nastave, a koju dobija direktno od nas, te ćemo ih informisati i o njenoj ceni i o svim ostalim uslovima koje mora da ispoštuje ukoliko želi nastavu da pohađa.

U drugoj situaciji, to jest kada on odluči da pronađe samostalno neku firmu koja zadovoljava pomenute uslove, ali ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji mi sa njom do tog trenutka nismo imali prilike da potpišemo, moraće prvo da obezbedi uslove za njegovo potpisivanje. A to znači da nam pribavi poslovne podatke odabrane kompanije, odnosno da se o svim potrebnim detaljima dogovori sa zvanično ovlašćenim licem u okviru te kompanije. Ono što je vrlo važno da svaki pojedinačni polaznik koji se odluči za ovu opciju mora da zna, jeste da mi u toj situaciji ne garantujemo za kvalitet.

Kome je kurs za izrađivača ramova namenjen?
Svakoj osobi koje je državljanin Republike Srbije, a uz to je i punoletna je omogućeno da pohađa kurs i obuku za izrađivača ramova. Ipak, postoji još jedan vrlo bitan zahtev koji mora da ispuni svaki prijavljeni polaznik, a on uključuje najmanje završenu osnovnu školu.

Da bi dokazao da zadovoljava navedene uslove, svako ko se prijavi je obavezan i da priloži relevantne dokaze, to jest potrebno je da dostavi kopiju kako uverenja o državljanstvu i to koje svakako nije starije od 6 meseci. Potrebno je i da priloži fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih, odnosno kopiju svedočanstva osnovne škole. A ukoliko je neko pre toga, ipak imao prilike da pohađa neku srednju školu, te i da je završi, on treba tada da dostavi fotokopiju diplome konkretne srednje škole.

Koliko traje obuka za izrađivača ramova?
Za svega tri meseca svaki zainteresovani polaznik ima mogućnost da stekne uslov da pristupi polaganju završnog ispita, odnosno da postane vlasnik sertifikata za izrađivača ramova.

Iako obuka i kurs za izrađivača ramova traje toliko koliko je navedeno, isto tako postoji mogućnost i da se 300 radnih sati koliko podrazumeva praksa, pohađa drugačijim ritmom, pa tada polaznik može da očekuje da završi sa pohađanjem za dva meseca.

Ukoliko je neko za to zainteresovan, očekuje se da u potpunosti ispoštuje pravilo vezano za pohađanje prakse, odnosno da joj svakog radnog dana prisustvuje 8 sati, uzevši u obzir da se radnim danom smatraju oni u periodu od ponedeljka do petka. Preciznije rečeno, to znači da polaznik treba 40 radnih sati na nedeljnom nivou da bude prisutan na praksi.

Koliko košta obuka i kurs za izrađivača ramova?
Zvanično je formirana cena u dva dela, a budući da kurs i obuka za izrađivača ramova takođe podrazumeva pohađanje toliko delova, odnosno predavanja i prakse u odabranoj kompaniji.

Napominjemo da mi možemo samo da kažemo koliko košta praksa koju polaznici pohađaju u kompaniji sa kojom sarađujemo, a ako je to neka firma sa kojom do sada nismo imali saradnju, on će morati lično o ceni da se dogovari sa njenim predstavnicima.

Gde i kada se održava obuka za izrađivača ramova?
Mesto održavanja nastave se razlikuje, budući da kurs i obuka za izrađivača ramova sa jedne strane predviđa pohađanje predavanja, dok sa druge polaznici treba da pohađaju i praksu.

Tako se predavanja odvijaju u poslovnicama organizatora, osim onaj situaciji kada polaznik bude izabrao da ih prati preko interneta. A tada on ima vrlo važnu obavezu da ispuni, jer se za nesmetano odvijanje online obuke svakako, uz posedovanje računara zahteva i veza sa internetom i to ona koja u ovom slučaju mora da bude stabilna. Neophodno je da svaki prijavljeni polaznik, a kada bude vršio upis na ovu obuku, napomene za koju vrstu nastave je zainteresovan, jer će od toga zavisiti i mesto i vreme njenog pohađanja.

Naime, grupna obuka i kurs za izrađivača ramova se organizuje u svim našim poslovnicama, a u kojima se ostvari uslov za to, to jest u kojima se prijavi minimum 4 osobe za njeno pohađanje. Tek nakon što bude bila oformljena grupa od najmanjeg broja polaznika, prijavljeni će da dobiju informacije od strane organizatora i to kako o tačnom datumu početka, tako i o terminima, te i o dinamici, pošto u ovom slučaju sve to organizator samostalno i utvrđuje.

A za sve ostale vrste nastave koje su u ponudi, važi pravilo da polaznik navodi prvo kada želi da taj kurs i počne, ali i kojom dinamikom bi voleo da predavanja budu organizovana, a on takođe sa profesorom definiše i tačne termine kada će nastava da budu održavana. Napominjemo i da individualna, odnosno online nastava predviđaju prisustvo isključivo jednog polaznika, dok je poluindividualna ona u okviru koje prisustvuje 2 polaznika u isto vreme.

Samo ona firma sa kojom je Akademija Oxford potpisala ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji i koja uz to i zapošljava osobe na radnoj poziciji koja je predmet sertifikovanja, ima pravo da organizuje praksu. Iz stog razloga i navodimo da svaki polaznik može da odabere neku kompaniju sa kojom mi pomenuti ugovor nismo potpisali i onu sa kojom smo do sada sarađivali, pa samim tim i imamo potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji.

Razlog zbog čega preporučujemo drugu opciju, jeste taj što će polaznik biti rasterećen mnogih obaveza koje bi imao da odabere prvu ponuđenu varijantu. Naime, praksa koju on pohađa kod naših poslovnih partnera predviđa da mi dajemo sve podatke, to jest na vreme ga informišemo i o ceni, ali takođe i garantujemo za njen visok kvalitet.

Sa druge strane, ona varijanta u kojoj se očekuje da polaznik sam izabere neku drugu firmu sa kojom mi nismo sarađivali, iziskuje značajan utrošak vremena, pošto on prvo mora da sačeka potpisivanje pomenutog ugovora, a pre toga treba da dobije sve podatke koji su za njega potrebni i prosledi ih ovlašćenom licu naše poslovnice. Takođe, on u tom slučaju treba i da uslove za pohađanje prakse, odnosno cenu definiše samostalno i to sa osobom koja je u određenoj firmi ovlašćena, a mi ne garantujemo za kvalitet tako organizovane nastave.

Dodatne napomene:

 • plaćanje se vrši u dva dela, a potpuno isto kao što se obuka i kurs za izrađivača ramova organizuje, tako da pojedinačni polaznik odvojeno plaća pohađanje prakse od predavanja
 • Akademija Oxford će svakome ko izvrši plaćanje teorijskog dela da obezbedi i literaturu, a koju će koristiti kada bude vršio pripremu za polaganje završnog ispita, a u navedenu cenu je uračunato i polaganje tog ispita, odnosno izrada sertifikata i dodatka sertifikatu
 • pohađanje praktične nastave se plaća odvojeno i cenu u tom slučaju određuje firma koju polaznik izabere da bude organizator prakse
 • u poslovnici u kojoj pohađa teorijski deo, to jest u kojoj se upisuje, polaznik je dužan da izvrši sva neophodno plaćanja koja ima po ugovoru i to prema važećem cenovniku
 • cele godine postoji mogućnost za prijavljivanje, a polaznici osim putem telefona ili mejla, mogu da dođu i lično u poslovnicu organizatora i prijave se
 • prilikom upisa se potpisuje ugovor sa Akademijom Oxford, pa se zato zahteva lično prisustvo svakog polaznika, kao i dostavljanje obavezne dokumentacije, to jest posedovanje validnog ličnog dokumenta u kome je i fotografija
 • zahteva se da svako ko samo želi da stekne sertifikat za izrađivača ramova, to jest ko želi da polaže završni ispit, na vreme izvrši prijavu za njegovo polaganje i plati predviđenu nadoknadu

Cena kursa i obuke za izrađivača ramova je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com