Drvno-prerađivačka struka - izrađivač pletarskih proizvoda

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
01.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

DRVNO-PRERAĐIVAČKA STRUKA - IZRAĐIVAČ PLETARSKIH PROIZVODA

Prvenstveno sa izradom različitih predmeta od pruća, ali i od mnogih drugih prirodnih materijala će biti u mogućnosti da se upozna svako koga interesuje obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda. Tu će zainteresovani polaznici savladati sve segmente koje obuhvata proces izrade različitih pletarskih proizvoda.

Pomenuti kurs organizuje Akademija Oxford i to prema tačno određenom programu, a u toku cele godine za sve punoletne osobe koje su državljani Republike Srbije, a uz to i imaju najmanje završeno osnovno obrazovanje, što je ujedno i primaran uslov da mogu da pristupe ovoj obuci.

Svi koji su zainteresovani da pohađaju nastavu, odnosno da steknu sertifikat za izrađivača pletarskih proizvoda koji je zvanično priiznat, mogu da se prijave lično u prostorijama bilo koje naše poslovnice u zemlji, mada prijavu mogu da izvrše i telefonskim putem, odnosno elektronski. A u slučaju da se opredele za prijavljivanje elektronskim putem, potrebno je da na zvaničan mejl naše institucije pošalju svoje osnovne podatke, koji svakako moraju da uključuju njihovo ime i prezime, kao i tačan datum rođenja, odnosno informacije za kontakt. U tom mejlu oni moraju da navedu i u kom gradu, to jest u kojoj tačno poslovnici hoće da pohađaju ovaj kurs, a kako bi blagovremeno bio organizovan upis.

Što se samog upisati tiče, zahteva se lično prisustvo svakog prijavljenog polaznika, jer tada mora da bude i zvanično potpisan ugovor sa Akademijom Oxford. Baš iz tog razloga oni moraju da dostave važeći lični dokument, a kako bi bila izvršena njihova identifikacija, što podrazumeva važeću ličnu kartu ili pasoš, a isto tako je moguće i da pristupi identifikaciji tom prilikom i uz pomoć vozačke dozvole. Naravno, ako polaznici imaju biometrijski dokument sa čipom, svakako imaju i obavezu da ga dostave u tom trenutku očitanog.

Kada je reč o obaveznoj dokumentaciji koju je potrebno priložiti prilikom upisa na stručnu obuku, ona svakako uključuje sva dokumenta kojima će prijavljeni polaznik biti u mogućnosti da dokaže da ispunjava sve uslove koji su jasno navedeni. U obaveznu dokumentaciju se svrstava kako izvod iz matične knjige rođenih, tako i svedočanstvo osnovne škole ili diploma srednje škole, a u skladu sa prethodnom stečenim nivoom znanja, te uverenje o državljanstvu, koje ni u kom slučaju ne sme da bude starije od 6 meseci, te svaki pojedinačni polaznik ima obavezu da dostavi kopije svih pomenutih dokumenata.

Kada se bude upisivao, on će i da navede za koju vrstu nastave se odlučio, budući da kurs i obuka za izrađivača pletarskih proizvoda predviđa, sa jedne strane pohađanje predavanja, ali i prakse, sa druge strane.

U ponudi za teorijski deo je, osim nastave u grupi, takođe i individualna, ali i poluindividualna, te kurs koji polaznik ima pravo da prati preko interneta. A jedino što je uslovljeno jeste posedovanje računara i stabilne internet veze, a za sve one polaznike koji hoće da pristupe pohađanju online nastave. Isto tako moramo da napomenemo i da se taj tip nastave odvija potpuno isto kao i individualna, a budući da je prisutan samo jedan polaznik, odnosno isto kao i poluindividualna, iako je ona namenjena radu dva polaznika u isto vreme, ali se organizuje na isti način. Tačnije, to podrazumeva da svaki pojedinačni polaznik treba da profesoru, a koji će biti u tom slučaju zadužen za obuku, navede u kojim terminima bi voleo da se predavanja odvijaju, to jest takođe treba da kaže i kada mu odgovara da konkretna obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda počne, ali isto tako i da precizno usaglase dinamiku, po kojoj će predavanja da se u tom slučaju održavaju.

Način na koji se organizuje grupna nastava je sasvim drugačiji od svega pomenutog i to najpre zato što polaznici od organizatora dobijaju tačno određenu dinamiku i termine, ali i zato oni ne mogu da počnu sa pohađanjem tog tipa nastave odmah pošto se prijave. Ovde se radi o tome da svaki pojedinačni polaznik koji izvrši prijavu na propisan način za pohađanje grupne obuke, ima obavezu da pričeka oformljene grupe u jednoj od naših poslovnica, a pošto je to ujedno i primaran uslov da nastava počne. A samim tim što jedna grupa može da sadrži od četvoro do najviše osmoro polaznika, to je i uslov da se za njeno pohađanje prijavi najmanje četiri osobe u okviru jedne naše poslovnice.

Osim što mora da pohađa predavanja, svaki polaznik koga interesuje ovaj kurs treba da pristupi i pohađanju prakse i to isključivo u kompanijama koje to mogu da organizuju, to jest u kojima je za izrađivača pletarskih proizvoda prisutna radna pozicija. Napominjemo da je osnovni uslov upravo potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji između organizatora i odabrane kompanije. A kako Akademija Oxford pomenuti ugovor već ima potpisan sa nekim firmama, to na prvom mestu zainteresovanim polaznicima pružamo mogućnost da se odluče za jednu od njih, jer će tako značajno da olakšaju čitav postupak, a budući da na prvom mestu neće imati obavezu da gube vreme čekajući da se taj ugovor potpiše. Isto tako, oni neće morati ni da obezbeđuju podatke konkretne firme našem ovlašćenom licu, jer nema potrebe za tim, ali ni da brinu za kvalitet tog tipa nastave, jer im mi dajemo sve potrebne garancije.

Ukoliko, ipak neko odabere drugu ponuđenu opciju, a koja uključuje pohađanje praktičnog dela obuke u nekoj firmi sa kojom taj ugovor nije pre toga bio potpisan, polaznici će svakako morati prvo da obezbedi sve informacije o njoj i da ih dostavi našem predstavniku, a kako bi on bio u mogućnosti da u što kraćem roku organizuje potpisivanje tog ugovora sa predstavnikom izabrane firme. Ali će on, takođe imati obavezu i da sazna samostalno koliko košta praksa u tom slučaju, budući da se njeno pohađanje mora platiti odvojeno od praćenja predavanja. Naglašavamo, da taj polaznik ne dobija garancija za kvalitet nastave, prvenstveno jer nam nije poznat podatak kako ta kompanija vrši organizovanje prakse.

Kao što je već pomenuto, cena predviđa odvojeno plaćanje oba dela, a visinu nadoknade za praćenje prakse određuje ona firma koja izvrši njenu organizaciju, tako da mi ne utičemo na tu cenu. Kada je reč o plaćanju teorijskog dela, to jest predavanja, u tu cenu je uračunato kako pohađanje jedne od ponuđenih vrsta nastave (individualna, poluindividualna, grupna ili online), tako i izrada sertifikata i dodatka sertifikatu, ali i polaganje ispita za proveru znanja, te literatura koju u ovom slučaju svakako obezbeđuje organizator svakom polazniku.

Svako koga zanima obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda treba da pohađa i praksu, kao što smo već pomenuli, a to je ujedno i osnovni uslov da izađe na polaganje ispita za proveru znanja. Tada se očekuje da polaznik treba da dostavi originalnu potvrdu da je pohađao stručni kurs za izrađivača pletarskih proizvoda, kao i ugovor koji je sa nama potpisan, te takođe i potvrdu da je odradio predviđenih 300 radnih sati prakse u odabranoj firmi. Isto tako, on prilaže i svu onu dokumentaciju koja se smatra obaveznom (kopija uverenja o državljanstvu, a da nije starije od 6 meseci, kopija svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje i kopija izvoda iz matične knjige rođenih), a mi ćemo kada on uspešno položi ovaj ispit, dodati i test sa tog polaganja, odnosno zapisnik sa njegovog polaganja.

Sa druge strane, neko ko nije naš polaznik i ko želi samo da se sertifikuje za izrađivača pletarskih proizvoda, svakako ima obavezu na prvom mestu da izvrši prijavljivanje za njegovo polaganje, kao i da tom prilikom plati jasno definisanu nadoknadu. Taj kandidat je dužan da dostavi i obaveznu dokumentaciju, a u kojoj mora da se nađe kopije izvoda iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu (ne starije od 6 meseci), kao i kopija ili svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje škole, te originalna potvrda da je pohađao stručnu obuku i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda, a bez ugovora sa našom institucijom. Ali, takođe taj kandidat treba da priloži i relevantan dokaz o odrađenih 300 radnih sati prakse. Bitno je da naglasimo da ovi kandidati imaju pravo da umesto dokaza o pohađanju prakse, dostave i dokaz o stečenom radnom iskustvu, a što je dokument koji izdaje kompanija u okviru koje su bili zaposleni na radnom mestu izrađivač pletarskih proizvoda.

Završni ispit se sastoji od dva dela, to jest teorijskog i praktičnog, a na njemu postoji ukupno 15 pitanja. Ona su raspoređena tako da je svega tri pitanja u okviru usmenog dela, a ukupno 12 u pismenom delu.

Činjenica je da naša institucija ima preko 20 poslovnica u celoj zemlji, tako da je kurs i obuka za izrađivača pletarskih proizvoda dostupna praktično svakome. Ali, ako se baš dogodi da neki kandidat želi da polaže završni ispit, a kako bi postao sertifikovan za ovo zanimanje, te ipak u mestu u kome on trenutno stanuje mi nemamo otvorenu poslovnicu, on zaista nema razloga za brigu. Tada, najpre možemo da mu ponudimo da predavanja koje obuhvata ovaj kurs prati preko interneta, a kako ne bi bespotrebno trošio svoje vreme, te praksu može da pohađa u nekoj kompaniji koja se u tom gradu nalazi, a koju će taj kandidat lično da izabere, te pritom i da ispoštuje sve pomenute uslove. Polaganje završnog ispita za te kandidate će biti organizovano u onoj poslovnici Akademije Oxford koja sa nalazi u gradu najbližem njihovom mestu stanovanja.

Nakon što bude sa uspehom položio ispit za proveru znanja, kandidat će postati vlasnik sertifikata za izrađivača pletarskih proizvoda, a koji je u potpunosti priznat dokument i to najpre na teritoriji naše zemlje, ali isto tako postoje i određene države u našem okruženju, a koje takođe priznaju ovaj sertifikat. A to znači da taj kandidat svakako ima priliku da ga koristi kao validan dokaz da je osposobljen za bavljenje ovim poslom, ali ako poželi da ga upiše u svoju radnu knjižicu mora da zna da je odredba zakona koja to određuje od 01. januara 2016. godine promenjena. Od tada se stečeni sertifikati upisuju samo u radne dosijee onih kandidata koji su nezaposleni, tačnije onih koji su zvanično prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, jer je to jedina institucija kojoj je dozvoljeno da vrši upisivanje sertifikata. Neko ko je zvanično zaposlen i, logično nije prijavljen na evidenciju pomenute službe, ima pravo da zahteva upisivanje sertifikata tek ako bude ponovo bio prijavljen na njenu evidenciju, a što ni u kom slučaju ne znači da ne može da ga koristi kao svaki drugi validan dokument.

Šta sve obuhvata obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda?
Iako nekome možda ne deluje da je u pitanju atraktivno zanimanje, zapravo neko ko bude zvanično postao vlasnik sertifikata za izrađivača pletarskih proizvoda može biti prilično siguran da će brzo naći u struci posao, a budući da je vrlo mali broj tih radnika na zvaničnom tržištu rada prisutan, te da uvek za njima postoji potražnja.

Predavanja koje obuhvata kurs i obuka za izrađivača pletarskih proizvoda podrazumevaju da polaznici uče najpre koji su to materijali koji se koriste za izradu ovih proizvoda, a naučiće i koje su osnovne karakteristike, na prvom mestu pruća, a zatim i trske i ratana, te će se upoznati i sa plutom, slamom i mnogim drugim materijalima koji se u proizvodnji koriste.

Kako je pravilna priprema konkretnih materijala izuzetno bitna, a da bi i sami proizvodi bili kvalitetni, to znači da će predavači polaznike svakako da upute i u to na koji način se vrši pravilna priprema i to za svaki od pomenutih, ali i za mnoge druge vrste materijala.

Svakako je poželjno da neko ko želi da postane i zvanično sertifikovan za ovo zanimanje poseduje određenu veštinu, ali isto tako i da nema problem sa svim onim sitnim povredama, koje se prilikom obrade pomenutih materijala daju očekivati.

Budući da je izuzetno bogata ponuda predmeta koji se od tih materijala izrađuju, to je neophodno da polaznik bude upoznat sa činjenicom da treba da nauči kako se tumači skica za neke od njih, a kako bi mogao da na najbolji mogući način pristupi izradi konkretnog proizvoda.

Obično u obaveze one osobe koja je zaposlena na ovom radnom spada i finalna obrada izrađenih proizvoda, tako da obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda polaznicima pruža mogućnost i da se upoznaju sa pravilnim načinom lakiranja, a što će primeniti u praksi onda kada je to potrebno. Upoznaće se i sa postupkom njihovog farbanja, te će naučiti i kako se izrađuju neki ukrasni predmet (korpice, ukrasne vaze i drugi), ali će biti reči i o izradi onih predmeta koji se koriste u enterijeru, odnosno eksterijeru (stolice, stolovi, garniture, hoklice i ostalo), te o onima koji imaju veliku vrednost, kao što je recimo nameštaj od ratana.

Jedno je sigurno, da će svako ko bude sa uspehom prošao kroz predavanja, a zatim i kroz praksu koju predviđa kurs i obuka za izrađivača pletarskih proizvoda, dobiti sasvim dovoljan nivo znanja da može da otvori samostalnu radionicu za izradu ovih proizvoda.

Na koji način je organizovana obuka za izrađivača pletarskih proizvoda?
U principu, svako koga interesuje kurs i obuka za izrađivača pletarskih proizvoda ima obavezu da ispoštuje zvaničan nastavni program, to jest da pohađa predavanja i to u formi one nastave koju će lično da odabere, kao i da 300 radnih sati bude prisutan u okviru praktičnog dela.

Predavanja se organizuju u našim poslovnicama, osim onda kada se neko odluči za online nastavu, ali je tada i dužan da obezbedi adekvatne uslove. Tačnije rečeno, od polaznika koji izabere tu opciju se očekuje da osim računara, svakako ima i stabilnu internet konekciju, a koju će taj računar da koristi. Naglašavamo da se ta vrsta obuke organizuje na isti način kao i poluindividualna i individualna, što znači da termine i dinamiku bira svaki polaznik ponaosob i o tome se dogovara sa nadležnim profesorom. Oni će, takođe da se dogovore i oko tačnog datuma kada će obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda da počne.

Svaki polaznik koji bude odabrao grupnu nastavu treba da zna i da se ona organizuje na sasvim drugačiji, najpre zato što u tom slučaju organizator određuje termine, ali i dinamiku, a polaznik njegovu odluku mora da prihvati. On isto tako ima obavezu i da sačeka ispunjenje osnovnih uslova za organizovanje ovog tipa nastave, a taj uslov predviđa prijavu najmanje četiri prijavljena polaznika u jednoj od poslovnih organizatora, pošto je toliko njih potrebno da bi jedna grupa mogla da bude formirana odnosno, te da bi kurs i obuka za izrađivača pletarskih proizvoda koja se na taj način organizuje mogla da počne. Takođe je bitno navesti i podatak da Akademija Oxford ponekad može da dopusti izmenu već definisanih termina u okviru grupne nastave, ali to zaista čini vrlo retko, tačnije samo onda kada svaki polaznik koji je u konkretnoj grupi bude zvanično zahtevao da se pristupi promeni. Taj zahtev će svakako biti razmotren, ali ni u kom slučaju ne znači da koordinator za nastavu te poslovnice mora da dozvoli promenu, odnosno ako je on siguran da bi ta promena mogla da ugrozi bilo koji kurs koji se tu, takođe organizuje, svakako neće omogućiti promenu termina.

Isto tako, svaki polaznik je obavezan i da pristupi pohađanju praktičnog dela, a koji takođe obuhvata obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda. Njegovo trajanje je sasvim jasno definisano i podrazumeva 300 radnih sati, a određeno je i da kompanija u kojoj se praksa pohađa mora da ima potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji sa organizatorom pomenute obuke. Svakako je neophodno i da ima osnovne uslove za njeno organizovanje, to jest da radnika na ovoj poziciji ona već zapošljava.

U ovom slučaju svaki polaznik ima mogućnost da izabere ma koju kompaniju sa kojom je konkretan ugovor Akademija Oxford potpisala, to jest koja je njen poslovni partner, jer će tada biti u prilici da čitavo organizovanje znatno olakša, pošto prvenstveno neće morati da čeka na potpisivanje pomenutog govora. Budući da su to kompanije sa kojima smo imali saradnju i ranije, sa sigurnošću možemo da tvrdimo da će praksa da bude kvalitetno sprovedena, ali ipak ćemo morati da se ogradimo, to jest da ne damo garancije kvaliteta onom polazniku koji bude odlučio da praksu pohađa u bilo kojoj kompaniji sa kojom saradnju do tog trenutka nismo imali. A u tom slučaju, cenu i sve ostale detalje koji se odnose na organizovanje i pohađanje prakse, polaznik treba da dogovori sa osobom koja je ovlašćena u odabranoj firmi. Isto tako je vrlo važno i da on nama omogući sve one informacije koje ćemo koristiti za pripremanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji, te nakon što taj ugovor između nas i firme koju je polaznik izabrao bude zvanično potpisan, on će i biti u mogućnosti da počne da je pohađa, a prema uslovima koje je samostalno definisao.

Kome je kurs za izrađivača pletarskih proizvoda namenjen?
Svakoj osobi koja je najmanja stekla osnovno obrazovanje i o tome ima validan dokaz je omogućeno da pristupi prijavljivanju, to jest upisivanju na ovu obuku.

Međutim, kurs i obuka za izrađivača pletarskih proizvoda pred zainteresovane polaznike stavlja još dva vrlo bitna zahteva, a koja podrazumevaju da oni moraju biti, sa jedne strane punoletna lica, a sa druge državljani naše zemlje.

Tek ukoliko ispunjava baš sve pomenute uslove, neko ko je zainteresovan za ovu obuku ima mogućnost da se prijavi za njeno pohađanje. Ali, isto tako je obavezan da dostavi dokumentaciju kojm će i da dokaže da ispunjava ove uslove, a što čini u trenutku upisa. Obavezna dokumentacija obuhvata kako kopiju svedočanstva osnovne škole (ili diplome srednje škole), tako i fotokopiju uverenja o državljanstvu (ne sme da bude starije od 6 meseci) i izvoda iz matične knjige rođenih.

Koliko traje obuka za izrađivača pletarskih proizvoda?
Polaznici koji su se upisali za pohađanje ovog kursa treba da znaju da odredbe nastavnog plana po kome se zvanično kurs i obuka za izrađivača pletarskih proizvoda i organizuje predviđaju trajanje od ukupno tri meseca.

Isto tako oni moraju da znaju i to da Akademija Oxford pruža priliku svima koji su za to zainteresovani, da ovaj kurs savladaju i u nešto kraćem vremenskom periodu. Ali, u toj situaciji se svakako od zainteresovanih polaznika zahteva da se u potpunosti pridržavaju pravila, a koje je vezano za dinamiku prema kojoj će praksa da bude pohađana. Tačnije, to znači da se od njih očekuje da ukupno 40 radnih sati za jednu radnu nedelju moraju biti prisutni u okviru praktičnog dela i to u kompaniji koju će oni lično da odaberu. Da pojednostavimo, očekuje se da svaki pojedinačni polaznik koji želi da obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda traje svega dva meseca, bude od ponedeljka do petka (svakoga dana) prisutan na praksi po osam sati.

Koliko košta obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda?
Kako se od dva dela sastoji kurs i obuka za izrađivača pletarskih proizvoda, tako isto se formira i cena za svaki od njih.

U onu cenu koja je navedena za praćenje predavanja se uračunava i skripta, a nju u ovom slučaju mi obezbeđujemo polaznicima, ali i polaganje završnog ispita, te isto tako svaki polaznik koji izvrši plaćanje ovog segmenta dobija i izrađen sertifikat, te dodatak sertifikatu.

Mesto i vreme održavanja kursa za izrađivača pletarskih proizvoda
Definisano je odredbama zvaničnog nastavnog programa da se kurs i obuka za izrađivača pletarskih proizvoda odvija na dva mesta, to jest da polaznik predavanja prati ili preko interneta ili u našim poslovnicama, a praksu u okviru firme koja u potpunosti zadovoljava jasno određene uslove.

Predavanja se organizuju kako u okviru grupne, odnosno individualne nastave, tako isto i za dve osobe u isto vreme, to jest prema principima koje navodi poluindividualna obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda, a postoji takođe i opcija pohađanja predavanja preko interneta.

Za grupnu nastavu je posebno važno istaći da se ona može organizovati samo u poslovnici u kojoj se prijavi dovoljan broj zainteresovanih, odnosno u onoj u kojoj bude bila formirana grupa koja mora da ima minimum četiri osobe, dok ih maksimalno može biti prisutno osmoro u jednoj grupi. Kod ovog tipa obuke organizator je dužan da samostalno odredi termine, to jest da definiše i dinamiku, a očekuje se da svaki zainteresovani polaznik sve to u potpunosti i prihvati. Izmeni termina kod ovog tipa nastave se pristupa u izuzetno retkim prilikama, to jest onda kada svaki član konkretne grupe zvanično zahteva promenu utvrđenih termina i ako ovlašćeno lice te poslovnice proceni da je moguće izvršiti promenu, a bez teškoća.

Individualnoj nastavi, kao i onaj koji se pohađa preko interneta, može da prisustvuje samo jedan polaznik, dok je poluindividualna namenjena za njih dvoje u isto vreme. Način na koji će se ona organizovati je istovetan, a budući da je polaznicima dozvoljeno da se sa predavačem koji će voditi tu obuku, dogovore apsolutno oko svega i to najpre oko tačnog datuma kada će ta obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda da počne, te oko termina i dinamike.

Važno je da naglasimo i da je neophodno da polaznik koji je zainteresovan za online kurs, ima kako sopstveni računar preko koga će nastavu da prati, tako isto taj uređaj mora i da poseduje stabilnu konekciju sa internetom, a najpre zato što je to ujedno i osnovni uslov da taj tip nastave bude sproveden u skladu sa pravilima.

Takođe je obaveza svakoga koga interesuje kurs i obuka za izrađivača pletarskih proizvoda da pohađa ukupno 300 radnih sati u okviru praktičnog dela. Zahteva se da kompanija koja praksu organizuje ima potpisan ugovor sa Akademijom Oxford, kao i da zapošljava izrađivača pletarskih proizvoda, to jest da zvanično ima otvoreno ovo radno mesto.

Napominjemo i da pružamo mogućnost svakom polazniku da praksu pohađa u nekoj kompaniji sa kojom smo taj ugovor mi već potpisali, odnosno sa kojom smo sarađivali, jer tada dobija i garancije od nas da će praksa biti kvalitetna, odnosno mi ga i informišemo o ceni, tako da on praktično gledano nema nikakvih obaveza, osim da plati definisanu nadoknadu u tom slučaju. Što se tiče druge opcije, ponuđeno je da polaznik odabere samostalno odgovarajuću kompaniju, ali on tada mora da se postara kako da nama obezbedi sve bitne informacije koje su potrebne za sklapanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji, tako isto i da sa predstavnikom te kompanije precizira sve detalje koji su važni u tom slučaju, odnosno sa njim jasno definiše i cenu. Takođe naglašavamo i da mi polazniku koji bude izabrao tu opciju ne možemo garantovati da će praksa da bude sproveden kvalitetno.

Dodatne napomene:

 • cele godine je dozvoljeno izvršiti prijavu za pohađanje ove obuke i to u jednoj od poslovnica organizatora, odnosno putem telefona, te isto tako svi zainteresovani mogu da se prijave i preko zvaničnog mejla naše institucije
 • zahteva se prisustvo svakog pojedinačnog polaznika, kao i dostavljanje obavezne dokumentacije, odnosno posedovanje validnog ličnog dokumenta, a kako bi mogao da bude potpisan ugovor sa organizatorom prilikom zvaničnog upisa
 • prema odredbama tog ugovora, polaznik mora da vrši plaćanje u definisanom roku i to u poslovnici u kojoj se bude upisao, to jest u kojoj bude pohađao predavanja
 • određeno je da obuka i kurs za izrađivača pletarskih proizvoda podrazumevaju dva dela, koja se odvojeno i plaćaju
 • cenu koja se odnosi na pohađanje prakse određuje kompanija koja je zadužena za njeno organizovanje
 • sem pohađanja jedne vrste nastave, u cenu navedenu za teorijski deo je uračunat i priručnik za pripremu, kao i nadoknada za polaganje završnog ispita, odnosno izrada sertifikata i dodatka sertifikatu
 • obavezno je dostaviti svu navedenu dokumentaciju ako se neko samo prijavljuje za polaganje završnog ispita, kao i prijava, ali i plaćanje nadoknade, a čija visina je u tom slučaju jasno definisana

Cena kursa i obuke za izrađivača pletarskih proizvoda je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com