Drvno-prerađivačka struka - duborezac

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
01.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

DRVNO-PRERAĐIVAČKA STRUKA -DUBOREZAC

Kako sa načinom umetničke obrade drveta različitih vrsta, tako i sa svim alatima sa kojima duborezac dolazi u dodir prilikom bavljenja ovim poslom, će svaki pojedinačni polaznik koga interesuje kurs i obuka za duboresca, a u okviru Akademije Oxford imati priliku da se i upozna i to kako kroz predavanja, tako i kroz praksu.

U obavezi smo da naglasimo da se ova obuka organizuje prema jasno definisanom programu cele kalendarske godine i to širom naše zemlje, budući da organizator nju sprovodi u svim svojim poslovnicama, a one se nalaze na različitim lokacijama u Beogradu, odnosno na teritoriji Niša i Jagodine, a zatim i Novog Sada, ali i Kraljeva, Subotice i Čačka, te Kragujevca, Ćuprije i ostalih nepomenutih gradova, tako da praktično apsolutno svakog ko je zainteresovan da stekne zvanično priznat sertifikat za ovo zanimanje ima mogućnost da upiše ovu obuku.

Bitno je da informišemo sve zainteresovane polaznike da imaju mogućnost da se prijave za pohađanje nastave i to na različite načine. A osim što mogu da izabranu poslovnicu kontaktiraju putem telefona, oni isto tako imaju mogućnost i da dođu lično i prijave se, kao i da na mejl organizatora pošalju podatke (datum rođenja, ime, prezime i broj telefona, grad u kome hoće da pohađa nastavu i ostale informacije koje su u tom slučaju bitne).

Primaran uslov koji se stavlja pred sve zainteresovane je vezan prvo za nivo obrazovanja, a koje oni imaju, budući da se zahteva da najmanje pre toga imaju završenu osnovnu školu. Ali, isto tako je važno i da polaznici budu državljani Republike Srbije, odnosno da su punoletni.

Uzevši u obzir da je potrebno da prilikom zvaničnog upisa polaznik potpiše ugovor sa organizatorom, zahteva se da on lično bude prisutan, ali isto tako je neophodno da dostavi u obaveznu dokumentaciju, kao i da ima i validan lični dokument, a kako bi mogao da pristupi procesu identifikacije pre potpisivanja pomenutog ugovora. Da budemo precizniji, svaki polaznik mora da ima ili ličnu kartu ili ma koji drugi lični dokument u kome se nalazi fotografija, ali se u onim situacijama kada je reč o dokumentu sa čipom zahteva da ga očitanog tom prilikom ima, a kako bi mogla na pravilan način da bude izvršena identifikacija tog polaznika. Podrazumeva se takođe da osim lične karte, on ima pravo da tada koristi ili vozačku dozvolu ili pasoš, a pod uslovom da rok važnosti tom dokumentu nije prošao.

U obaveznu dokumentaciju se svrstava sva ona kojom polaznik dokazuje da ispunjava osnovne uslove za pohađanje ovog kursa, a što uključuje kako diplomu srednje škole ili svedočanstvo osnovne škole, tako i krštenicu, kao i izvod iz matične knjige rođenih, ali i uverenje o državljanstvu, što je ujedno i jedini dokument za koji je navedeno da ne sme da bude stariji od 6 meseci. Svaki polaznik koga zanima kurs i obuka za duboresca, te želi da se zvanično upiše, je obavezan da priloži fotokopije svih pomenutih dokumenata. Takođe je dužan i da ovlašćenom licu u konkretnoj poslovnici jasno naglasi, prvo koji tip nastave želi da prati u okviru teorijskog dela, a odmah posle toga treba i da pomene u kojoj firmi ga zanima da odradi praktičan deo, a za koji je ujedno i jasno definisano trajanje od 300 radnih sati. Da ne bude zabune, ovaj kurs se sprovodi u 2 segmenta, budući da tako nalažu pravila, tako da polaznici prate predavanja, odnosno nakon toga pristupaju pohađanju prakse.

Oni predavanja mogu da prate u našim poslovnicama ili preko interneta, a u aktuelnoj ponudi su takođe kako poluindividualna, tako i grupna, ali i individualna nastava, tako da će svaki pojedinačni polaznik imati prilike i da odluči koju tačno želi da pohađa.

Samo je kod grupne nastave definisano u kojim terminima se predavanja odvijaju, to jest prema kojoj tačno dinamici, dok je kod svih ostalih prisutno pravilo da će polaznik da dogovori sve to sa svojim profesorom. Međutim, oni moraju biti upoznati i sa podatkom da jedino grupni kurs i obuka za duboresca ne može da se organizuje u relativno kratkom roku nakon njihovog prijavljivanja, što sbvakako jeste slučaj kada su u pitanju sve ostale pomenute vrste nastave. Razlog za to jest što se tada zahteva da se u toj poslovnici kreira jedna grupa, odnosno potrebno je da se prijavi minimum četiri osobe u isto vreme, a koje žele baš taj tip nastave da pohađaju. Ovo je potrebno zato što grupe broje od toliko do najviše osmoro polaznika, pa tek kada se bude taj uslov ostvario, grupna nastava će biti organizovana prema pravilima, pa će svi prijavljeni da dobiju tačnu informaciju kako o datumu početka, tako i o terminima, ali i o dinamici.

Pored predavanja, polaznici imaju obavezu i da odrade predviđenih 300 radnih sati, a u sklopu praktičnog dela, što se sve organizuje u firmi koja zapošljava duboresce, to jest upravo u onoj koja je zainteresovana da praksu i organizuje i to prema važećim pravilima. Napominjemo da je primaran uslov za to da kompanija u kojoj polaznik želi praksu da pohađa ima uspostavljenu poslovnu saradnju sa organizatorom, to jest da su oni potpisali ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji. A kako već postoji lista brojnih firmi sa kojima je organizator pomenuti ugovor potpiso pre toga, odnosno sa kojima Akademija Oxford ostvaruje poslovnu saradnju, to svaki onaj polaznik koji se bude odlučio da praktičan segment u njima pohađa, će značajno uštedeti svoje vreme. Tačnije, on u toj situaciji uopšte ne mora da čeka njegovo potpisivanje, kao što jeste slučaj kada odabere drugu opciju. Ona se odnosi na pohađanje prakse u bilo kojoj kompaniji, a sa kojom mi nismo do tog trenutka imali nikakvu saradnju, jer tada polaznik ima i dodatne obaveze. Prvo, on treba da se o ceni i o svemu ostalom što je vezano za pohađanje prakse dogovori sa njenim ovlašćenim lice, a ima dužnost i da predstavniku naše poslovnice u optimalnom roku obezbedi sve poslovne podatke konkretne kompanije, jer je potrebno prvo pripremiti pomenuti ugovor, a potom organizovati njegovo potpisivanje, pa tek onda on ima pravo da pohađa praksu.

Kako obuka i kurs za duboresca obuhvataju oba pomenuta dela, tako je formirana i njihova cena, a što znači da polaznik pohađanje predavanja plaća odvojeno od pohađanja prakse. U cenu koja je jasno definisana za poluindividualnu, odnosno individualnu, te online i grupnu nastavu je uračunato, takođe i polaganje završnog ispita, a isto tako i priručnik koji se koristi za njegovu pripremu, te izrada sertifikata i dodatka sertifikatu. Kompanija koja praksu bude organizovala će jasno da navede koliko je potrebno da zainteresovani polaznik u tom slučaju plati, a svi oni moraju znati da organizator u tom slučaju ne snosi odgovornost za cenu.

Naglašavamo da jedino oni kandidati koji budu pohađali praksu u trajanju koje je jasno definisano, imaju pravo da polažu ispit za proveru znanja. Takođe je bitno da znate da mi omogućujemo polaganje ovog ispita zaista svakome ko ispuni osnovni uslov, bez obzira da li taj kandidat pomenutu obuku pohađa kod nas ili ne.

Upravo iz tog razloga se i razlikuje sva potrebna dokumentacija koja se i od jednih i od drugih kandidata zahteva. Tako, neko ko obuku i kurs za duboresca pohađa u našoj organizaciji, mora da dostavi svakako originalnu potvrdu da je pohađao kako ovu obuku, tako i da je odradio praksu, a zatim mora da dostavi i obaveznu dokumentaciju, te ugovor koji smo mi sa njim u trenutku upisa i potpisali.

A oni kandidati koji nisu zainteresovani da taj kurs pohađaju u našoj organizaciji, treba da izvrše na prvom mestu prijavu za polaganje tog ispita, a posle toga i da svakako dostave obaveznu dokumentaciju, odnosno originalnu potvrdu da su pohađali pomenutu obuku, ali u tom slučaju bez ugovora sa nama. Neophodno je da prilože i dokument kojim će da potvrde da su završili sa pohađanjem prakse u definisanom trajanju, ali oni takođe imaju pravo i da umesto tih dokumenata dostave dokaz da su imali prilike da budu zaposleni na ovom radnom mestu, to jest da su stekli radno iskustvo na poslu duboresca. Isto tako se podrazumeva i da će i njihovoj dokumentaciji biti dodat završni test, kao i zapisnik sa polaganje tog ispita, a nakon što ga budu zvanično položili.

Svaki pojedinačni kandidat na tom ispitu mora da odgovori na ukupno 15 pitanja, a naglašavamo da je on podeljen na pismeni i usmeni deo. U okviru pismenog dela je prisutno ukupno 12 zahteva, a pred kandidate se na usmenom delu stavlja zahtev da odgovore na ukupno tri pitanja.

Isto tako, mi možemo da organizujemo i polaganje ovog ispita za sve one osobe koje zanima obuka i kurs za duboresca, ali u gradu u kome oni stanuju mi nemamo otvorenu poslovnicu. Tada oni imaju mogućnost prvo da se odluče da predavanja prate online, odnosno da u tom gradu pronađu odgovarajuću firmu u kojoj će da odrade praksu i to prema jasno definisanim pravilima. Svi ti kandidati pristupaju polaganju završnog ispita u onoj našoj poslovnici koja je konkretnom gradu najbliža, a nakon što neko završi polaganje ovog ispita on će i postati zvanično vlasnik sertifikata za duboresca. On njega može da koristi kao apsolutno validan dokaz da može da se bavi ovim poslom, odnosno isto tako ima pravo da zahteva da taj sertifikat bude upisan u njegovu radnu knjižicu. Međutim, svaki kandidat mora imati na umu da je odredba zakona koja se odnosi na njihovo upisivanje u radni dosije promenjena i to od 01. januara 2016. godine. Zapravo, to je isključivo prepušteno Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Ipak, postoji dodatna otežavajuća okolnost, jer ova služba upisivanje sertifikata dozvoljava samo nezaposlenim licima i to isključivo onima koji su zvanično na njenu evidenciju prijavljeni. Baš iz tog razloga mi preporučujemo svakome ko bude polagao završni ispit i postao vlasnik sertifikata za duboresca, a u tom trenutku je u statusu zaposlenog lica, da svakako sačeka sa zahtevom za upisivanje tog sertifikata, a sve do onog trenutka dok se ne bude ponovo prijavljen na zvaničnu evidenciju konkretne službe, koja je za to i zadužena.

Šta obuhvata kurs za duboresca?
Izrada različitih predmeta u duborezu, ali isto tako i specijalnih ukrasa za nameštaj, spada u domen rada svakoga ko je kvalifikovan za duboresca. Baš iz tog razloga, obuka i kurs za duboresca podrazumeva da će polaznici na prvom mestu da dobiju znanja vezana za različite vrste drveta, a koje se u izradi pomenutih predmeta koriste.

Tu će oni da nauče i kako se sa kojim drvetom postupa, odnosno na koji način se ono mora obrađivati, te isto tako će saznati i koja vrsta drveta je najbolja za izradu određenih predmeta.

Sem što će polaznik da nauči na koji način se izrađuje takozvani stilski nameštaj, odnosno kako se kreiraju ornamenti na njemu, biće reči i o izradi ramova i to kako za slike, tako i za ogledala, jer je to osnov rada duboresca.

Podrazumeva se, naravno da će im predavači predstaviti sve one alate, ali i mašine koje se tom prilikom koriste. Isto tako će se govoriti i o izradi ikona, odnosno ikonostasa u duborezu. A oni će, takođe da nauče i da izrađuju ukrase za različite delove nameštaja.

Predavanja će biti usmerena i na postupak obrade već urađenih duboreza, a kada se pristupa njegovoj obradi, kako bi bio u potpunosti prilagođen zahtevima klijenta.

Smatra se da svako ko bude obuku i kurs za duboresca pohađao prema pravilima, što znači da treba da prođe prvog kroz predavanja, a zatim i kroz praktičan deo, može da sve poslove koji spadaju u domen rada duboresca obavlja samostalno i kvalitetno, a uz to će postati i vlasnik zvanično priznatog sertifikata za ovo zanimanje, pa će moći ili da aplicira za posao u nekoj firmi ili da samostalno otvori svoju radionicu.

Na koji način se organizuje obuka za duboresca?
Individualna, online, grupna i poluindividualna obuka i kurs za duboresca je predviđena za pohađanje predavanja, stim da svaki polaznik treba da samostalno izabere koju od tih vrsta će i da pohađa. Naravno, on pored predavanja, svakako treba da prisustvuje i praktičnom delu, stim da se on se odvija u specijalizovanoj kompaniji koja već ima prilike da zapošljava osobu na pomenutoj radnoj poziciji. Vrlo bitan uslov za pohađanje prakse, odnosno za njeno organizovanje jeste i da konkretna firma ima ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji koji je zvanično potpisan sa organizatorom ove obuke.

Svakome ko želi da bude pošteđen obaveza u vezi sa pohađanjem prakse, Akademija Oxford nudi šansu da praksu pohađa u kompaniji sa kojom je ona pomenuti ugovor već potpisala, to jest sa kojom inače poslovno sarađuje. A u tim situacijama polaznici će dobiti, na prvom mestu garanciju da će praksa da bude organizovana kvalitetno, a zatim će im organizator i dati sve relevantne informacije. Budući da postoji mogućnost i da on ne odabere ovu opciju, nego da se odluči da sam nađe neku kompaniju koja zapošljava duboresce, odnosno koja želi i može da organizuje praksu, on mora biti svestan činjenice da tada ima i više obaveza. Preciznije, tada se od njega zahteva da ovlašćenom licu u jednoj od naših poslovnica dostavi poslovne informacije te firme, a budući da on ima obavezu da pripremi ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, ali i da u što kraćem roku organizuje njegovo zvanično potpisivanje, kako bi praksa mogla da počne. Sem toga, taj polaznik mora i da se raspita o visini nadoknade, jer se praktični i teorijski deo moraju odvojeno platiti. Sve pomenute informacije će dobiti od zvanično ovlašćenog predstavnika one firme koju je lično izabrao. Na kraju da naglasimo da mi ne pružamo garancije koje se odnose na kvalitet prakse tim polaznicima i to samo zato što ne znamo na koji način izabrana firma nju organizuje.

Što se tiče pohađanja predavanja, a kao što smo već pomenuli, polaznik bira između četiri tipa nastave. A on mora znati da se uslovljava samo kada je u pitanju online kurs i obuka za duboresca, jer tada uz računar mora neizostavno da ima i stabilnu internet konekciju, a da bi ta vrsta predavanja mogla da se odvija u skladu sa svim važećim pravilima.

Inače, online kurs, kao i individualni, odnosno poluindividualni, se odnosi na takav način organizacije gde svaki pojedinačni polaznik, a sa onim predavačem koji je zadužen za vođenje stručne obuke, treba da dogovari kako datum njenog početka, isto tako i tačne termine, a potrebno je i da oni zajedno definišu dinamiku. Sve što je navedeno, ni u kom slučaju ne važi kod grupne obuke, jer tu organizator određuje sve unapred, a polaznik samo prihvata definisane termine, kao i njihovu dinamiku. Ali, ono što ne zavisi ni od organizatora, a ni od samog polaznika, jeste vezano za početak ove vrste nastave, uzevši u obzir da se prvo mora oformiti jedna grupa u određenoj poslovnici, pa tek onda ta obuka i kurs za duboresca može da počne. Stvar je u tome da je potrebno prijavljivanje najmanje četiri osobe u istoj poslovnici, budući da u grupama može biti toliko ljudi najmanje, dok ih je maksimalno u jednoj grupi prisutno osmoro.

Kome je namenjena obuka za duboresca?
Isključivo osobama koje su državljani Republike Srbije i koje su punoletne, je namenjeno pohađanje nastave. Takođe, kurs i obuka za duboresca pred polaznike stavlja i ispunjenje još jednog uslova, a koji je vrlo važan. Taj uslov se odnosi na onaj nivo obrazovanja koji taj polaznik neizostavno mora da ima, a minimalno obrazovanje koje se od njih očekuje jeste osnovno, tako da je vrlo važno i da prilikom upisivanja on dostavi kopiju svedočanstva osnovne škole.

Svakako se podrazumeva da neko ko je do tog trenutka završio srednju školu, treba da dostavi fotokopiju diplome, umesto već pomenutog dokumenta. A da bi prijavljeni dokazali da u potpunosti ispunjavaju sve ostale uslove koji su prethodno pomenuti, neophodno je da dostave i kopiju uverenja o državljanstvu, uz uslov da nije starije od 6 meseci, odnosno fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih (krštenica).

Koliko traje kurs za duboresca?
Obuka i kurs za duboresca traje tri meseca, a u okviru tog perioda svaki pojedinačni polaznik pohađa predavanja i praksu i to u trajanju od ukupno 300 radnih sati, a u okviru one kompanije koju bude samostalno odabrao.

Svaki polaznik isto tako ima priliku i da pomenuti kurs završi znatno brže, to jest za samo dva meseca, ali tada on mora da se u potpunosti pridržava pravila koje se odnosi na dinamiku za pohađanje prakse. Naime, očekuje se da neko koga zanima da završi ovu obuku za samo dva meseca, prisustvuje praksi u tom periodu svakog radnog i to po 8 sati. A samim tim što se radnim danom smatra svaki u periodu od ponedeljka, pa sve do petka, to znači da taj polaznik ima obavezu da na nedeljnom nivou pohađa ukupno 40 radnih sati prakse.

Koliko košta obuka i kurs za duboresca?
Aktuelnim cenovnikom koga se pridržava Akademija Oxford je tačno definisano da svaki polaznik plaća razdvojeno pohađanje predavanja i pohađanje prakse.

Isto tako je navedeno i da on dobija u sklopu cene za teorijski deo mogućnost najpre da izađe na polaganje završnog ispita, a budući da je to u nju i uračunato, odnosno dobiće izrađen sertifikat nakon što taj ispit položi, ali će mu biti omogućeno isto tako i da dobije literaturu iz koje će moći da se priprema za njegovo polaganje. Podrazumeva se, naravno i da je u tu cenu uračunato i pohađanje konkretnog tipa nastave, a koji će on sasvim samostalno da izabere.

Gde i kada se organizuje kurs i obuka za duboresca?
Obuka i kurs za duboresca se sprovodi prema svim onim pravilima koja su trenutno aktuelna na svetskom nivou, a vezano za obrazovanje odraslih, što znači da se sprovodi u 2 dela. A kako svaki polaznik pohađa predavanja, te potom i praktičan deo, to se predavanja organizuju u našim poslovnicama u celoj zemlji i to prema pravilima individualne i online nastave, ali i u okviru poluindividualne, odnosno grupne nastave.

Svaki polaznik vrši lično odabir između svih ponuđenih tipova obuka, a svoju odluku navodi ovlašćenom predstavniku prilikom upisivanja. Trebalo bi da zna i to da su termini određeni unapred isključivo kod one obuke koja se pohađa u grupi, ali kod svih ostalih mu je dozvoljeno da samostalno odabere ne samo u kojim terminima će predavanja da se odvijaju, nego i prema kojoj dinamici, te će isto tako on imati prilike i da se sa predavačem dogovori oko tačnog datuma kada će izabrani kurs i obuka za duboresca da počne.

Takođe, važno da zna i to da se online obuka odvija isto kao i individualna, to jest za jednog polaznika, te da u okviru poluindividualne može biti njih dvoje prisutno. Za kurs online kurs, polaznik svakako mora da obezbedi stabilnu internet vezu, a ukoliko želi da predavanja prati na taj način.

Pored svega pomenutog, važno je da polaznik bude informisan i da grupni kurs počinje kada se u jednoj od naših poslovnica bude kreirala grupa, a u kojoj može da bude maksimalno osmoro osoba, dok je minimalan broj njih četvoro, pa se u Upravo iz tog razloga i čeka prijavljivanje tolikog broja polaznika najmanje da bi nastava mogla da počne.

Obaveza svakog polaznika jeste i da pohađa praksu, a ona mora da traje ukupno 300 radnih sati. Inače, praksu može da organizuje firma koja već zapošljava osobe na ovoj radnoj poziciji, te je obavezan uslov da Akademija Oxford ima potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji sa njom. Polaznici moraju biti informisani i da već postoje kompanije sa kojima organizator ima pomenuti ugovor potpisan, tako da oni mogu u okviru neke od njih da pohađaju praksu. Ali, isto tako oni mogu i da nađu neku drugu firmu, a sa kojom mi nismo do tog trenutka sarađivali, pa da u njoj pohađaju praksu. Ipak, tada moraju da imaju na umu da je njihova obaveza da se o svemu raspitaju kod ovlašćenog lica te kompanije, odnosno da našem predstavniku u najkraćem mogućem roku omoguće pristup njenim poslovnim podacima, a kako bi pomenuti ugovor bio što pre spreman za potpisivanje. Važna je i informacija da polaznik cenu mora da dogovori sa zvanično ovlašćenim licem izabrane firme, a za razliku od prve opcije koja je pomenuta, a kada ga o ceni informišemo mi, pa je samim tim on i značajno rasterećen. Naravno, mi ćemo polaznicima koji žele da praksu pohađaju kod naših poslovnih partnera pružiti i garancije, a koje se odnose na njen kvalitet, ali to nećemo moći da učinimo ako on odluči da je pohađa u bilo kojoj drugoj firmi.

Dodatne napomene:

zainteresovani polaznik može cele godine da se prijavi za pohađanje ovog kursa lično u jednoj od poslovnica zvaničnog organizatora, odnosno preko mejla ili telefona te poslovnice
neophodno je da on u trenutku prijavljivanja dostavi svu obaveznu dokumentaciju, kao i da tome lično prisustvuje, jer je obavezan da potpiše ugovor sa organizatorom, pa se zato i zahteva da priloži i važeći lični dokument sa fotografijom (lična karta, vozačka dozvola ili pasoš)
ako neko samo želi da stekne sertifikat za duboresca, on mora da ispuni određene zahteve i da se prijavi za polaganje ispita za proveru znanja, odnosno da dostavi dokumentaciju koja se zahteva i da plati nadoknadu za njegovo polaganje
oba dela koja uključuje kurs i obuka za duboresca se moraju platiti prema aktuelnom cenovniku i to potpuno odvojeno jedan od drugog
polaznik praksu plaća po onoj ceni koju određuje kompanija koja je za njenu organizaciju i zadužena
teorijski deo, osim pohađanja jedne od ponuđenih vrsta nastave, uključuje i polaganje ispita za proveru znanja, a potom i izrađivanje sertifikata za svakog pojedinačnog kandidata, kao i dodatka sertifikatu, ali i skriptu za polaganje pomenutog ispita
u poslovnici u kojoj se upisuje, odnosno u onoj u koju pohađa predavanja, polaznik vrši sva plaćanja na koja je zvanično pristao kada je potpisao ugovor sa organizatorom

Cena kursa i obuke za duboresca je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com