Obuka za viklera - viklovanje

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
od 3 do 9 meseci
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Zrenjanin, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Pančevo, Vršac, Sombor, Ruma, Apatin, Kula, Ada, Vrbas, Odžaci, Bačka Palanka, Šid, Kovin, Stara Pazova, Beograd, Zemun, Smederevo, Požarevac, Kragujevac, Kraljevo, Mladenovac, Smederevska Palanka, Lazarevac, Aranđelovac, Svilajnac, Bor, Šabac, Valjevo, Užice, Loznica, Ljubovija, Veliko Gradište, Petrovac na Mlavi

CENA: 23800 din

Opis kursa

Elektrotehnička struka - Viklera - viklovanje

Osposobljavanje za viklovanje podrazumeva obuku namotavanja, premotavanja ili viklovanja električnih mašina (transformatori, električni motori), upoznavanje sa tipovima magneta i njihovom podelom, ispitivanje i proveru ispravnosti mašine, pripremu mašine za premotavanje, izradu različtih namotaja.

Polaznici na obuku idu 3, 6 ili 9 meseci zavisno od starosti polaznika (punoletni idu na obuku 3 meseca, deca od 17 do 18 godina 6 meseci, a deca od 15-17 godina 9 meseci). Punoletni polaznici se mogu opredeliti da idu na obuku 6 i 9 meseci po sopstvenom izboru.

Obuka se vrši u elektroservisima i viklerskim radionicama sa kojima Univerzitet sarađuje, a na praksu će polaznik biti upućen u roku od najduže 15 dana od dana upisa. Polaznicima će biti dodeljen mentor koji je predavač praktične nastave i ima dugogodišnje iskustvo u poslovima viklovanja. Polaznik može i sam obezbediti praksu o čemu treba da se izjasni prilikom upisa.

Pre početka obuke, polaznik na Univerzitetu kupuje skripte i dnevnik prakse koji su obavezni za svakog polaznika: Tehnologija zanimanja za viklovanje, Osnovi struke za viklovanje i Organizacija i zaštita na radu. Iz ovih skripti polaznik uči teoriju koju će mu mentor na licu mesta uz rad objašnjavati. Dnevnik prakse se popunjava prema uputstvima mentora.

Nakon realizovanog plana i programa i završene praktične obuke, polaznik polaže ispite iz četiri predmeta:

  • Tehnologija zanimanja za viklovanje
  • Osnovi struke za viklovanje
  • Organizacija i zaštita na radu
  • Praktična provera

Prva tri ispita se pola'u usmeno, iz skripti koje je kandidat kupio na početku obuke, a četvrti ispit se polaže u preduzeću gde je polaznik obavljao praksu.

Po uspešno položenim ispitima, polaznik dobija diplomu i sertifikat stručne osposobljenosti za viklovanje sa kojom može raditi u privatnom ili državnom preduzeću na poslovima viklovanja.

Cene:

3 MESECA..........23.800 din. u 3 rаte
6 MESECI..........35.700 din. u 6 rаtа
9 MESECI..........43.250 din. u 9 rаtа

 


elektrotehnicka.jpg

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com