Kuvar / Poslastičar / Pekar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
15.06.2020.
Trajanje kursa:
80 + 500 časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Subotica

CENA: 18000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

ZAŠTO UČITI?

Kako da hobi pretočite u posao? Kako da ljubav prema kuvanju upotrebite u poslovne svrhe, tako što ćete pripremljenu hranu prodavati?
Iako osposobljavanje za gore napomenute smerove najčešće podrazumeva pripremanje raznih vrsta jela, tokom obuke kuvar/poslastičar/pekar Otvoreni univerzitet nudi nova znanja i veštine iz oblasti gastronomije kao sastavnog dela kulture življenja.

ISHODI UČENJA
Predviđeno je da kao polaznik, savladate gradivo kroz nekoliko predmeta: osnovni pojmovi kuvarstva, planiranje jelovnika, osnove nauke o ishrani i higijeni, pripremu raznih vrsta jela: salate, supe, čorbe, gotova jela itd.
Osim veštine pripremanja hrane, obradićete i teme iz sledećih oblasti: skadištenje i rukovođenje namirnicama, rukovanje alatima i posuđem, organizacija rada u kuhinji i tome slično.

IZVOĐENJE NASTAVE I TRAJANJE
Nakon odslušanog teorijskog dela, koji obuhvata fond od 80 časova, polaznik je dužan doneti potvrdu o obavljenoj praksi u nekom ugostiteljskom objektu (500 časova). Uslov za dobijanje sertifikata o osposobljenosti za dato zanimanje je uspešno položen test iz teoretskog dela, položen praktičan deo u prilagođenom restoranu na Otvorenom univerzitetu, kao i overena potvrda o praksi.

Upis se vrši u kontinuitetu tokom cele godine u prostorijama Otvorenog univerziteta ili putem telefona.

Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com