Kurs za muškog i ženskog frizera

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Salvadora Aljendea 23, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
17.07.2018.
Trajanje kursa:
Kursevi traju 3, 6 ili 9 meseci
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Pančevo, Vršac, Ruma, Kovin, Beograd, Smederevo, Požarevac, Kragujevac, Kruševac

CENA: od 23000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

Osposobljavanje za ženskog frizera podrazumeva obuku u frizerskim salonima gde kandidat stiče znanja i veštine negovanja i stilizovanja ženske kose. Upoznaje se sa građom i sastavom dlake, negom kose, tehnikama pranja kose, masiranjem glave, četkanjem i češljanjem kose, šišanjem prema obliku lica, oblikovanjem frizure, bojenjem kose, izvlačenjem pramenova, rukovanjem priborom i alatom, održavanjem i sterilizacijom.

Osposobljavanje za muškog frizera podrazumeva obuku u frizerskim salonima gde kandidat stiče znanja i veštine negovanja i stilizovanja muške kose i brade. Upoznaje se sa građom i sastavom dlake, negom kose, tehnikama pranja kose, masiranje glave, četkanje i češljanje kose, šišanje prema obliku lica, tupi i kosi rez, oblikovanje frizure, bojenje kose, brijanje, oblikovanje brade i brkova, upotreba alata i pribora za šišanje i brijanje, sterilizacija i održavanje.

Polaznici na obuku idu 3, 6 ili 9 meseci zavisno od starosti polaznika (punoletni idu na obuku 3 meseca, deca od 17 do 18 godina 6 meseci, a deca od 15-17 godina 9 meseci). Punoletni polaznici se mogu opredeliti da idu na obuku 6 i 9 meseci po sopstvenom izboru.

Obuka se vrši u frizeriskim salonima sa kojima Univerzitet sarađuje, a na praksu će polaznik biti upućen u roku od najduže 15 dana od dana upisa. Polaznicima će biti dodeljen mentor koji je predavač praktične nastave i ima dugogodišnje iskustvo u poslovima muškog frizera. Polaznik može i sam sebi obezbediti praksu o čemu je dužan da se izjasni prilikom upisa.

Pre početka obuke, polaznik na Univerzitetu kupuje skripte i dnevnik prakse koji su obavezni za svakog polaznika : Tehnologija zanimanja za muškog frizera, Osnovi struke za muškog frizera i Bezbednost i zaštita na radu. Iz ovih skripti polaznik uči teoriju koju će mu mentor na licu mesta uz rad objašnjavati.Dnevnik prakse se popunjava prema uputstvima mentora.

Nakon realizovanog plana i programa i završene praktične obuke, polaznik polaže ispite iz četiri predmeta :

  1. Tehnologija zanimanja za ženskog frizera
  2. Osnovi struke za ženskog frizera
  3. Bezbednost i zaštita na radu
  4. Praktična provera

Prva tri ispita se polažu usmeno, iz skripti koje je kandidat kupio na početku obuke, a četvrti ispit se polaže u salonu gde je polaznik obavljao praksu.


Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com