Kurs za frizera

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Radoslava Grujića 3 - Vračar, Beograd, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
180 časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Novi Sad, Beograd

CENA: 27000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

Kurs za frizera

 

muskiFrizer.jpg

Kurs za frizera - Postani profesionalni frizer

Da li ste razmišljali o tome da postanete stručnjak u jednom od najpopularnijih zanimanja? Posao frizera je izuzetno kreativan, a sa druge strane pruža vam dovoljnu fleksibilnost za rad od kuće ili u salonu. Kao dodatni ili glavni posao bićete u mogućnosti da sebi obezbedite odličnu zaradu. Na kursu za frizera u “Božidarcu” savladaćete neopodnu osnovu zanata ali i više od toga. Bez potrebnog predznanja naučićete da svojim rukama napravite najkreativnije frizure.

Kompletna obuka za ženskog i muškog frizera
Verujemo da se najbolje uči u praksi. Sve što savladate na teorijsko-praktičnim časovima primenićete na modelima. Upoznaćete se sa strukturom dlake i oblika lica. Nezabilazan deo kursa za frizera su i razne tehnike šišanja. Obuka podrazumeva i poznavanje preparata koji se koriste za negu i ulepšavanje kose kao i veštine pranja kose i masaža glave. Tehnike kovrdžanja i ispravljanja kose se detaljno izučavaju kako bi ih što spretnije izvodili. Komunikacija sa klijentima važan je deo kursa za frizera kao i vođenje frizerskog salona. Po završetku obuke i sticanja sertifikata bićete obučeni u profesionalca koji će svoje usluge lako naplatiti.

Višegodišnja tradicija realizacije kursa za frizera u državnoj ustanovi
Ukoliko se odlučite za kurs frizera u našoj ustanovi bićete ponosni vlasnik sertifikata jedne od najstarijih državnih ustanova za obrazovanje u zemlji. To znači da je na kursevima prošlo na hiljade zadovoljnih polaznika koji su ostvarili uspešne karijere. Takođe, posle završene obuke na kursu za frizere, pruža vam se mogućnost za dodatna usavršavanja kroz povremene seminare i izučavanja novih tehnika. Praksa je obezbeđena svim polaznicima u moderno opremljenim salonima sa svim neophodnim alatima i preparatima sa kojima Centar ima saradnju i koji su priznati u svojim oblastima.

Učite praksu od proverenih i iskusnih stručnjaka
Svakom polazniku koji prvi put stiče nove veštine potreban je kvalitetan mentor koji zna da sa lakoćom prenese znanje. U “Božidarcu” upravo dobijate nastavnike koji su vam na raspolaganju za sva pitanja i asistenciju. Sve tehnike šišanja i nege kose prelaze se postupno i detaljno. Podstiče se postavljanje pitanja i što veća aktivnost na praktičnom delu nastave. Nastavnici su vlasnici salona i oni će vam preneti i svoja iskustva, kako reagovati u posebnim situacijama kada zahtevi klijenta možda nisu najjasniji ili kako klijentu pomoći prilikom odabira najbolje frizure.

Teorijsko-praktična nastava u savremenim frizerskim salonima
Kurs za frizere organizuje se u frizerskim salonima sa kojima Centar ima saradnju, što osigurava kvalitet obuke jer je nastavnik sve vreme pored vas, spreman da u svakom trenutku pomogne. U salonima su dostupni svi profesionalni uređaji i alati, kao i kozmetika za svaki tip kose. Kandidati takođe koji imaju mogućnost i žele dodatnu praksu (nije obavezno) mogu dobiti uput za neki od registrovanih salona koji sami obezbede ili u saradnji sa ustanovom.

Postanite muški frizer ili upišite sveobuhvatni kurs za frizera
Prilikom upisa možete se odlučiti za kurseve muškog ili muško-žensko frizera. U zavisnosti od odabranog kursa dobićete plan nastave i prakse kao i cenu. Predznanje za kurs za frizera nije potrebno. Polaznicima preporučujemo sveobuhvatni kurs za frizera kako bi mogli da rade sa svim klijentima bez obzira na rod. Na kursu za muško-ženskog frizera obrađuje se sledeća materija:

Upoznavanje sa samom stukturom dlake i oblicima lica;
Savladavanje različitih tehnika šišanja;
Poznavanje tehnika nijansiranja i kolorizacije;
Upoznavanje sa preparatima koji se koriste za negu i ulepšavanje kose;
Veštine pranja kose i masaža glave, kovrdžanja i ispravljanja kose;
Komunikacija i prijem mušterija, razumevanje njihovih zahteva;
Higijenski i tehnički uslovi frizerskog salona.

Plan nastave i prakse u zavisnosti od odabaranog kursa
Kursa za muško-ženskog frizera:
Fond nastave: 180 časova teorijsko praktične obuke
Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz frizerskog salona, od čega zavisi vreme trajanja obuke, okvirno oko dva do tri meseca
Cena kursa za muško-ženskog frizera je 27.000 RSD sa prvom ratom od 6.750 RSD
Božidarac svim polaznicima obezbeđuje besplatno sanitarnu knjižicu!

Kursa za muškog frizera:
Fond nastave: 80 časova
Cena obuke samo za muškog frizera: 21.000 RSD
Cena ispita za muško-ženskog frizera: 3.000 RSD

Uveli smo i razne mogućnosti plaćanja obuke za buduće frizere

Plaćanje možete izvrštiti u 3 ili 4 mesečne rate, uz dinamiku plaćanja koja prati dinamiku nastave;
Takođe nudimo mogućnost plaćanja čekovima građana u 4 rata;
Administrativnom zabranom do 4 rata;
Kreditiranje (bez odlaska u banku, bez kamate do 12 meseci) na period od 3 do 36 meseci

Potvrda znanja sertifikatom ako već imate iskustva
Steknite priznati sertifikat bez pohađanja obuke ako posedujete iskustvo od minimum tri meseca. Priložite kao dokaz potvrdu o radu u frizerskom salonu, kopiju diplome o završenoj srednjoj ili osnovnoj školi i kopiju lične karte i možete polagati stručni ispit.
Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata:

Za muško-ženskog frizera - 19.000 RSD

Termini upisa obuke za frizera:

Upis na navedeni kurs vrši se tokom cele kalendarske godine
Upis se vrši lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 8 do 16h ili putem mejl adrese.

Nakon upisa polaznik se upućuje na teorijsku-praktičnu obuku u salonu u roku od oko 7 dana

NOVO! Izrada sertifikata na engleskom jeziku:

U skladu sa molbom polaznika moguće je izdati sertifikat na engleskom jeziku nakon uspešno položenog završnog ispita. Cena izrade sertifikata iznosi 5.000 dinara i trenutno je jedino moguća na engleskom jeziku. U roku ne dužem od 10 dana od dana podnošenja molbe.

 

 

Javna ustanova Božidarac je jedini nastavljač tradicije Narodnog univerziteta Božidar Adžija.

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com