Kurs šivenja

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Radoslava Grujića 3 - Vračar, Beograd, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
16 školskih časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: 14000 din

Opis kursa

 

Intenzivni kurs šivenja - tajne krojačkog zanata

Kurs šivenja ima za cilj da se polaznik upozna sa osnovnim pojmovima krojenja; osnovnim merama za širinu i dužinu; krojevima na papiru; ulogom ušitka; postupkom i fazama precrtavanja kroja sa krojnog arka; crtanjem oznaka koje su osnovne za čitanje na kroju; mašinom za šivenje i njenim glavnim delovima i funkcijama. Takođe se vodi računa o interesovanjima polaznika i skladu sa njima se radi na izradi odevnih predmeta kao što su suknje, pantalone, košulje i bluze ili haljine dok za jakne, sakoe i kapute su potrebni dodatni individualni časovi.

Vreme trajanja:

Fond: 16 školskih časova
Dinamiku rada polaznici dogovaraju sa predavačem, od čega i zavisi vreme trajanja obuke, uglavnom obuka traje mesec dana.

Nakon mini kursa šivanja polaznici dobijaju uverenja o delimičnoj osposobljenosti za rad. Takođe ustanova pruža mogućnost stručnog osposobljavanja za zanimanje šivač u individidualnoj nastavi sa minimalno 32 školska časa na kome polaznik prolazi sve detalje ovog zanimanja nakon čega polaže ispit i stiče sertifikat.

Sertifikat državne ustanove sa tradicijom dužom od pola veka

Po završetku predavanja i praktične obuke polaznik polaže završti ispit kojim potvrđuje svoje znanje sertifikatom za šivača. “Božidarac” kao naslednik Narodnog unverziteta Božidar Adžija ima višegodišnju tradiciju obučavanja na hiljade stručnih i kvalifikovanih šivača. Nakon završene obuke za šivača pruža vam se mogućnost i za dodatna usavršavanja u skladu sa vašim interesovanjima. Kurs šivenja izvodi profesionalno osoblje koje ima dugodišnje iskustvo u prenošenju znanja polaznicima ali i u konfekciji.

Profesori koji su tu da vam prenesu i znanje i veštine

Naš tim nastavnika sastoji se od specijalista koji iza sebe imaju formalno obrazovanje, ali i praktično iskustvo u radu sa raznim materijalima u konfekciji. Maksimalno su posvećeni svakom polazniku, rad na obuci je interaktivan sa uvek otvorenim prostorom za dodatna pitanja i asistenciju na praktičnom delu časa. Mini kurs sivenja se sastoji iz obaveznog dela na kome se kreće sa upoznavanjem i sa radom na šivaćoj mašini, kao i osnove rada sa tekstilom, merama i osnove krojenja). Iz svoje dugogodišnje karijere preneće vam najzanimljivije primere iz prakse. Učiniće da časovi budu zanimljivi, a program kursa šivenja efikasno usvojen od strane svakog polaznika.

Cena kursa i načini plaćanja:

Kurs šivenja iznosi: 14.000 rsd
Cena ispita: 2.000 rsd
Ako želiš sopstvenu dinamiku rada preporučujemo individualnu nastavu koja podrazumeva 12 školskih časova, a cena časa je 1.500 dinara odnosno ukupno 18.000 dinara.

Termini upisa:

Upis na navedeni kurs vrši se tokom cele kalendarske godine
Nastava počinje odmah po formiranju grupe, a najviše 30 dana nakon upisa
Individualnu nastavu organizujemo odmah

Dokumentacija potrebna na dan polaganja ispita:

Kopija lične karte
Kopija poslednje stečene diplome iz redovnog obrazovanja

Ispit provere znanja za kandidate sa radnim iskustvom:Ukoliko kandidat poseduje radno iskustvo od minimum tri meseca za navedeno zanimanje, sa potvrdom izdatu od strane registrovane krojačke radnje ili konfekcije, kopijom lične karte, kopijom diplome ili svedočanstva o redovno završenoj školi, može bez pohađanja obuke da polaže ispit.

 

Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata za šivača iznosi 16.000 rsd

 

Javna ustanova Božidarac je jedini nastavljač tradicije Narodnog univerziteta Božidar Adžija.

 

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com