ONLINE obuka - Finansijsko upravljanje i kontrola

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Resavska 13-15, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
24.06.2021.
Trajanje kursa:
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Online - putem interneta

CENA: 5500 din

Opis kursa

Harmonizacijom domaćeg zakonodavstva sa propisima Evropske unije uspostavljena je obaveza interne finansijske kontrole u javnom sektoru Republike Srbije.

Finansijsko upravljanje i kontrola je sistem politika, procedura i aktivnosti koje uspostavlja, održava i redovno ažurira rukovodilac korisnika javnih sredstava.

Adekvatno finansijsko upravljanje i kontrola doprinosi tome da se u svakoj organizaciji odrede zadaci i odgovornosti zaposlenih, koraci za donošenje odluka i ciljevi koji treba da se ostvare.

Uspostavljanjem sistema finansijskog upravljanja i kontrole propisuje se način odvijanja poslovnih procesa, utvrđuje ko je odgovoran za sprovođenje pojedinih aktivnosti u procesu i rokovi u kojima ih je potrebno sprovesti, kao i vrši pregled kontrola koje su uspostavljene i koje treba uspostaviti kako bi se obezbedilo ostvarivanje ciljeva i poboljšanje poslovanja. 

Modul 1 - Interna finansijska kontrola

1. Ciljevi i svrha finansijskog upravljanja i kontrole
2. Šta je KOSO okvir
3. Kontrolno okruženje


Modul 2 - Upravljanje rizicima

1. Šta su rizici?
2. Koje vrste postoje?
3. Kako upravljati rizicima?


Modul 3 - Interne kontrole, informacije i komunikacija, nadzor i praćenje

1. Šta su interne kontrole
2. Koje vrste kontrola postoje?
3. O informisanju i komunikacijama
4. O nadzoru i praćenju

Finansijsko upravljanje i kontrola (30 sek)

Obuka je namenjena:

Zaposlenim u javnim i javno komunalnim preduzećima, lokalnim samoupravama i ostalim javnim institucijama koji su zaduženi za uspostavljanje sistema finansijskog upravljanja i kontrole/svim korisnicima javnih sredstava.

Kotizacija: 5.500,00 dinara po polazniku /bez PDV-a/

Cilj obuke:

  • Upoznavanje polaznika kroz praktičnе primerе sa celokupnim postupkom uspostavljanja sistema finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru i izrade pisanih procedura za pojedine poslovne procese
  • Davanje osnovnih smernica i ukazivanje na dobru praksu u pripremi i izradi potrebne dokumentacije koja prati ovaj postupak
  • Ukazivanje na najčešće uočene slabosti prilikom kontrole sistema internih kontrola kod korisnika javnih sredstava i davanje saveta za uspostavljanje efikasnog sistema interne kontrole

Prlikom popunjavanja prijave za svakog polaznika neophodno je upisati njegovu mejl adresu, jer se ista generiše kao korisničko ime i stoga se ne može koristiti ista mejl adresa za više polaznika. Po prijavi i evidentiranju uplate polaznici na svoj mejl dobijaju obaveštenje sa pristupnim podacima.
Sa dobijenim korisničkim podacima, obuci možete pristupiti u bilo koje vreme i sa bilo kog računara.

Polaznici dobijaju: sertifikat o završenoj obuci.
Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com