Kako uspešno privući nove kupce – Akvizicija kupaca

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Vojvode Savatija 36, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
04.09.2019.
Trajanje kursa:
1dan, 4 modula od 80 min
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

40%
popust
CENA: 147 eur
Popust važi do: 03-09-2019

Opis kursa

Kako uspešno privući nove klijente – Akvizicija kupaca

                                      (04.09.2019.)

                            “Ništa ne možemo prodati ako nemamo kome prodati”

Koje su tematske oblasti?
Modul 1 – Kako povećati uticaj na klijente i tržište?
- Predstavljanje agende i ciljeva obuke
- Promene u prodaji i inovativni pristupi
- Povećanje uticaja na kupce i tržište primenom adekvatnih tehnika
- Kvalifikacija potencijalnih kupaca
Modul 2 – Gde se nalaze naši novi klijenti ?
- Zašto je potreba za novim kupcima neomiljena aktivnost prodavaca ?
- Tehnike akvizicije novih kupaca
- Predpristup u prodaji
- 17 različitih pravila networking-a
Modul 3 –Kako efikasno zakazati sastanak putem telefona?
- Pravila telefonske komunikacije
- Probijanje do donosioca odluke
- Tehnike zakazivanja sastanka
- Zamke prilikom zakazivanja sastanka i kako ih otkloniti
Modul 4 – Kako upešno voditi prodajni razgovor sa novim kupcima
- Uspostavljanje početne komunikacije
- 4 koraka u procesu kvalifikacije kupaca
- Upravljanje prodajnim razgovorom
- Harizma kao efikasan način privlačenja kupaca
- Evaluacija seminara i dodela sertifikata


Kome je seminar namenjen?
Predstavnicima prodaje, menadžerima prodaje, komercijalistima, referentima prodaje koji se bave aktivnom prodajom, telemarketarima, rukovodiocima prodaje i svima onima koji znaju da je svrha svakog poslovanja steći i zadržati nove klijente.
Zašto preporučujemo seminar?
Potraga za novim klijentima je ključ održivog poslovanja a istovremeno najneomiljenija aktivnost mnogih prodavaca usled nedostatka efikasnih alata. Zašto nije dovoljno da se oslonimo na postojeće klijente? Zato što svake godine određeni broj klijenata prestaje da kupuje od nas usled smanjenja finansijskog potencijala ili zbog toga što nam ih je preotela konkurencija svojom aktivnom prodajom.

Ko je predavač?
Dragiša Ristovski (D.R. Gilbert): poseduje više od 25 godina praktičnog poslovnog iskustva na različitim pozicijama od komercijaliste na terenu do direktora. Kao trener poslovnih veština počeo je da radi pre 15 godina, a danas su oblasti njegove ekspertize direktna prodaja, pregovaranje, motivacija zaposlenih i liderstvo. Autor je 13 knjiga, bestselera „Gube samo oni koji ne igraju i „Arena prodaje“ objavljene pod pseudonimom D.R. Gilbert. A kasnije su usledile knjige: „Dobijaju svi oni koji igraju“, „Lider je u vama“, „Prodajni ring“, Mapa uspeha“, „Veština uticaja“ „Kako unaprediti svoje pregovaračke veštine“, „Kako postati efikasan menadžer prodaje”, “101 tehnika uticaja” i “21 ZAŠTO i samo jedno KAKO”, „Arena prodaje u XXI veku“ i „Dobar govor vredi više od 1000 reči“ i “Liderski iskorak u budućnost”. U poslovnim krugovima je poznat kao energičan predavač, koji na svojim seminarima i treninzima pozitivnom energijom konstantno drži pažnju i motiviše slušaoce.
Osnivač je direktor D.R. Gilbert centar group-a d.o.o. i D.R. Gilbert consultinga kao i suvlasnik u još dve firme. Radi kao stalni konsultant unapređenja prodaje za više renomiranih kompanija širom regiona. Početkom 2012. godine je osnovao „Akademiju komercijalne komunikacije“ koja je zvanično otpočela sa radom 2. juna kada je upisana prva generacija polaznika. 2014 godine osnovao je “Akademiju menadžerskih veština”. Pored Akademija kreator još 11 autorskih programa edukacije poslovnih veština, kao i pokretač regionalne Konferencije prodajnih strategija. Jedan je od osnivača Lyceum sistema koji je kreirao inovativnu softversku aplikaciju koja sadrži jedinstven sistem merenja kompetencija zaposlenih u prodaji i prodajnom menadžmentu. 2016. je osnovao HR Professional Solution - kao inovativan sveobuhvatni pristup podrške kompanijama u svim segmentima ljudskih resursa. A 2017. je pokrenuo D.R. Gilbert Books koji se bavi izdavačkom delatnošću.
Svoju trenersku edukaciju je sticao na brojnim seminaraima i treninzima, a značajno upotpunio nezamenljivim praktičnim iskustvom. U toku svoje karijere je održao više od 2.500 treninga, seminara i predavanja u svim zemljama Ex Yugoslavije na kojima je učestvovalo nešto više od 40.000 polaznika.
Do sada su na njegovim seminarima prisustvovali predstavnici iz više od 1200 kompanija među kojima su: Banca intesa, ProCredit banka, Bosch, NIS Gasprom Neft, Komercijalna banka, Alpha banka, Piraeus Bank, Coca-Cola Hellenic, Fiat Srbija, Uniqa osiguranje, Hemofarm, DDOR Novi Sad, Merkur Osiguranje BiH, Neoplanta, Galenika, Metalac, Generali osiguranje Srbija, Peštan, HE Đerdap, Bambi-Banat, Hemofarm BiH, Galerija podova, Tarkett Group, BASF, Rafinerija Modriča, Erste banka, Office shoes, NLB banka (BIH), OTP banka, Natron Hayat, Zepter International, Jub boje, Perutnina Ptuj, DM drogerie, Crnogorski Telekom, Schneider Electric...
2011. godine je započeo saradnju sa Mokrogorskom školom menadžmenta gde drži obuke u oblasti prodajnih veština. U novembru 2008. godine u organizaciji kompanije Hemel imao je prilike da održi predavanje na kome je gostovao jedan od najvećih svetskih autoriteta iz oblasti marketinga i prodaje. J. Conrad Levinson. Objavio je više od 300 tekstova u poslovnim i uže stručnim časopisima sa aktuelnim poslovnim temama. Bio je gostujući predavač na mnogim konferencijama. A za svoj rad i dostignuća je dobio i nekoliko zvaničnih priznanja.
Potiče iz preduzetničke porodice – peta generacija preduzetnika, a po formalnom obrazovanu je diplomirani ekonomista. U slobodno vreme svira gitaru i bas gitaru u grupi Swing Ring.
Rođen 1973. godine, oženjen je suprugom Anom i ima ćerku Helenu.


Kako radimo?
Trening je organizovan po principu 4 sesije od 80 minuta, koje predstavljaju kombinaciju interaktivnog predavanja i vežbi sa dosta primera iz prakse. Svi polaznici pored edukacije dobijaju radni materijal, sertifikat D.R.Gilbert centra (podržan od UPPS-a), mogućnost konsultacija nakon seminara sa predavačem. U pauzama je obezbeđen laki obrok i osveženje.


Kada i gde se seminar održava?
04.09.2019. u prostorijama D.R. Gilbert Centra, Vojvode Savatija 36, 11000 Beograd.
Od 10.00h do 16.10 h.


Kotizacija?
147€. Ranom prijavom ostvarujete popust od 40% stoga je učešće po osobi 88,2 €.
Plaćanje je potrebno izvršiti pre održavanja seminara.

 

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com