Kako efikasno upravljati prodajnim procesom

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Vojvode Savatija 36, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
28.08.2019.
Trajanje kursa:
1dan, 4 modula od 80 min
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: 40 eur
Cena bez popusta: 147 eur
Popust važi do: 27-08-2019

Opis kursa

Kako efikasno upravljati prodajnim procesom

                                          28.08.2019.
                “Ono što nas održava u poslu, jesu naši zadovoljni kupci “- Barbara Henigar

Koje su tematske oblasti?
Modul 1 – Samo pravi motivi u prodaji daju prave rezultate
- Upoznavanje sa agendom i ciljevima obuke
- Stari modeli u prodaji daju sve manje rezultata
- Zašto je prodaja za mnoge tajna?
- 4 tipa ličnosti prodavca u prodajnom procesu
- 4 ključne faze prodajnog procesa u direktnoj komunikaciji i kako ih voditi
Modul 2 – Kako efikasno uspostaviti most poverenja i uspešno prezentovati rešenja?
- Kako efikasno uspostaviti prvi kontakt?
- Aktivnim slušanjem do boljeg prepoznavanja potreba
- Kako da naši proizvodi budu odlična rešenja za kupce?
- Upotreba K-P-K-O tehnike (karakteristika-prednost-korist-osećaj)
Modul 3 - Kako efikasno upravljati prigovorima i pregovarati?
- Efikasne tehnike za rešavanje prigovora
- Kako uspešno prevazići primedbe vezane za cenu?
- Praktične tehnike prodaje
- Efikasno iznošenje argumenata bez iritacije kupaca
Modul 4 – Kako uspešno zaključiti prodaju?
- Uvod u zaključivanje
- Veština zaključivanja prodaje uz saglasnost kupca
- 11 tehnika za probno zaključivanje
- Stvaranje kvalitetnih odnosa sa kupcima
- Evaluacija seminara i dodela sertifikata

Kome je seminar namenjen?
Svim menadžerima, rukovodiocima, ljudima koji se bave prodajom, distribucijom i koji kroz svakodnevnu komunikaciju nude svoje ideje, usluge, projekte. Dobijate mogućnost da tehnike koje se obrađuju, savladate kroz konkretne primere iz prakse

Zašto preporučujemo seminare prodaje i pregovaranja?
Zbog toga što nijedna firma nema monopol nad mušterijom, i zato što nijedna firma nije jedina na tržištu (konkurencija je velika). Prodaja se uvek može unaprediti u svim okolnostima i uslovima, ona kompaniju izvlači iz krize, uspešnu čini još uspešnijom, od proizvoda pravi brend. Vrlo često najbolji lek za krizu u poslovanju jeste unapređenje prodaje. Budimo sigurni da odlični proizvodi, usluge ili ideje neće naći put do potrošača ako nema ko da ih proda, ili ako taj neko nije dovoljno vešt.


Ko je predavač?
Dragiša Ristovski (D.R. Gilbert): poseduje više od 25 godina praktičnog poslovnog iskustva na različitim pozicijama od komercijaliste na terenu do direktora. Kao trener poslovnih veština počeo je da radi pre 15 godina, a danas su oblasti njegove ekspertize direktna prodaja, pregovaranje, motivacija zaposlenih i liderstvo. Autor je 14 knjiga, bestselera „Gube samo oni koji ne igraju i „Arena prodaje“ objavljene pod pseudonimom D.R. Gilbert. A kasnije su usledile knjige: „Dobijaju svi oni koji igraju“, „Lider je u vama“, „Prodajni ring“, Mapa uspeha“, „Veština uticaja“ „Kako unaprediti svoje pregovaračke veštine“, „Kako postati efikasan menadžer prodaje”, “101 tehnika uticaja” i “21 ZAŠTO i samo jedno KAKO”, „Arena prodaje XXI veka“, „Dobar govor vredi više od 1000 reči“ i „Liderski iskorak u budućnost“. U poslovnim krugovima je poznat kao energičan predavač, koji na svojim seminarima i treninzima pozitivnom energijom konstantno drži pažnju i motiviše slušaoce.
Osnivač je direktor D.R. Gilbert centar group-a d.o.o. i D.R. Gilbert consultinga kao i suvlasnik u još dve firme. Radi kao stalni konsultant unapređenja prodaje za više renomiranih kompanija širom regiona. Početkom 2012. godine je osnovao „Akademiju komercijalne komunikacije“ koja je zvanično otpočela sa radom 2. juna kada je upisana prva generacija polaznika. 2014 godine osnovao je “Akademiju menadžerskih veština”. Pored Akademija kreator još 11 autorskih programa edukacije poslovnih veština, kao i pokretač regionalne Konferencije prodajnih strategija. Jedan je od osnivača Lyceum sistema koji je kreirao inovativnu softversku aplikaciju koja sadrži jedinstven sistem merenja kompetencija zaposlenih u prodaji i prodajnom menadžmentu. 2016. je osnovao HR Professional Solution - kao inovativan sveobuhvatni pristup podrške kompanijama u svim segmentima ljudskih resursa. A 2017. je pokrenuo D.R. Gilbert Books koji se bavi izdavačkom delatnošću.
Svoju trenersku edukaciju je sticao na brojnim seminaraima i treninzima, a značajno upotpunio nezamenljivim praktičnim iskustvom. U toku svoje karijere je održao više od 2.500 treninga, seminara i predavanja u svim zemljama Ex Yugoslavije na kojima je učestvovalo nešto više od 40.000 polaznika.
Do sada su na njegovim seminarima prisustvovali predstavnici iz više od 1200 kompanija među kojima su: Banca intesa, ProCredit banka, Bosch, NIS Gasprom Neft, Komercijalna banka, Alpha banka, Piraeus Bank, Coca-Cola Hellenic, Fiat Srbija, Uniqa osiguranje, Hemofarm, DDOR Novi Sad, Merkur Osiguranje BiH, Neoplanta, Galenika, Metalac, Generali osiguranje Srbija, Peštan, HE Đerdap, Bambi-Banat, Hemofarm BiH, Galerija podova, Tarkett Group, BASF, Rafinerija Modriča, Erste banka, Office shoes, NLB banka (BIH), OTP banka, Natron Hayat, Zepter International, Jub boje, Perutnina Ptuj, DM drogerie, Crnogorski Telekom, Schneider Electric...
2011. godine je započeo saradnju sa Mokrogorskom školom menadžmenta gde drži obuke u oblasti prodajnih veština. U novembru 2008. godine u organizaciji kompanije Hemel imao je prilike da održi predavanje na kome je gostovao jedan od najvećih svetskih autoriteta iz oblasti marketinga i prodaje. J. Conrad Levinson. Objavio je više od 300 tekstova u poslovnim i uže stručnim časopisima sa aktuelnim poslovnim temama. Bio je gostujući predavač na mnogim konferencijama. A za svoj rad i dostignuća je dobio i nekoliko zvaničnih priznanja.
Potiče iz preduzetničke porodice – peta generacija preduzetnika, a po formalnom obrazovanu je diplomirani ekonomista. U slobodno vreme svira gitaru I bas gitaru u grupi Swing Ring.
Rođen je 24.07.1973. godine, oženjen je suprugom Anom i ima ćerku Helenu.

Kako radimo?
Trening je organizovan po principu 4 sesije od 80 minuta, koje predstavljaju kombinaciju interaktivnog predavanja i vežbi sa dosta primera iz prakse. Svi polaznici pored edukacije dobijaju radni materijal, sertifikat D.R.Gilbert centra (podržan od UPPS-a) i mogućnost konsultacija nakon seminara sa predavačem. U pauzama je obezbeđen laki obrok i osveženje.

Kada i gde se seminar održava?
28.08.2019. U prostorijama D. R. Gilbert Groupa, Vojvode Savatija 36, 11000 Beograd
10.00-16.10h.

Kotizacija:
147€. Ranom prijavom ostvarujete 40% popusta, pa je vrednost kotizacije 88,2€.
Plaćanje je potrebno izvršiti pre održavanja seminara.

 

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com