Strategija i definisanje ključnih indkatora performansi - KPIs

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Terazije 23, Beograd, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
19.04.2023.
Trajanje kursa:
1 dan
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd, Online - putem interneta

CENA: 10500 din

Opis kursa

Strategija i definisanje ključnih indikatora performansi - KPIs


19.04.2023. god

Vreme trajanja: 10.00 – 16.00 sati


Terazije 23 mala sala, ll sprat/Moguće praćenje putem vebinara

Uključenje predavača u 10:00h

 

Nakon treninga organizacija dobija ljude koji su strategijski orijentisani i koji razumeju važnost strategije i strategijskih pitanja, kao i definisanja ključnih indikatora performansi – KPIs u svojim organizacijama. Polaznici programa su osposobljeni da prepoznaju u kom smeru bi organizacija mogla i trebala da se kreće i da li ona treba da raste interno ili eksterno (organski ili neorganski rast).

Ono što program pruža, a jedinstveno je u poređenju sa svim drugim programima ovog tipa, jeste prikaz kaskadiranja strategije kroz celu organizaciju i važnost svakog pojedinca u tom kaskadiranju. Koristi se Kaplan-Norton-ova metodologija Balanced Scorecard – Balansiranih merila performansi, definisanja i kaskadiranja ciljeva bazirana na ključnim indikatorima performansi – KPIs. Polaznici su osposobljeni da samostalno definišu ključne indikatore za sebe, svoje zaposlene i svoje timove i upravljaju tim indikatorima, a sve u cilju boljeg upravljanja poslovanjem.

Moduli treninga:

 • Strategija i strategijski menadžment
 • Analiza strategijskih opcija u poslovanju savremenih organizacija
 • Definisanje ključnih indikatora performansi - KPIs i kaskadiranje strategije
 • Praktičan rad u grupi

Seminar je namenjen:

 • Višem i srednjem menadžmentu
 • Prvoj liniji menadžera
 • Specijalistama
 • Tehničkim licima i službi podrške

Cilj treninga:
da se polaznici upoznaju sa važnosti strategije i strategijskih pitanja u organizaciji, način definisanja ključnih indikatora performansi - KPIs, kao i da razumeju koliko je bitno kaskadirati strategiju kroz celu organizaciju do najnižih njenih jedinica i u to kaskadiranje uključiti sve zaposlene. Pored toga, cilj je da se polaznicima prikažu različite strategijske opcije u poslovanju, u zavisnosti od ljudi koje ima, položaja organizacije na tržištu i od razvijenosti samog tržišta.

Predavač: dr Bojan Kostandinović

 • Doktor ekonomskih nauka iz oblasti strategijskog menadžmenta, magistar tehničkih nauka iz oblasti industrijskog inženjerstva i diplomirani inženjer mašinstva iz oblasti motornih vozila
 • Predavač i mentor na doktorskim studijama (DBA) na SSBM – Swiss School of Business and Management u Ženevi
 • Poslovni konsultant kompanija, sertifikovani sudski veštak iz oblasti mašinske tehnike član Mense Srbija i Naučnog saveta Mense Srbija
 • Višegodišnje iskustvo u u kompanijama Mercedes-Benz SCG, Fiat i Renault Nissan.

Kotizacija: 10.500,00 dinara po učesniku (bez PDV-a)

VAŽNO: Prilikom popunjavanja prijave za svakog polaznika neophodno je upisati njegovu e-mejl adresu, jer se na istu šalju podaci i informacije o predavanju. Po prijavi i evidentiranju polaznici na svoj e-mejl dobijaju obaveštenje sa pristupnim podacima. Informaciju o načinu pristupanja dobićete putem mejla 18.04.2023. do kraja dana.


Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com