Komunikacija u krizi

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Terazije 23, Beograd, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
10.04.2023.
Trajanje kursa:
1 dan
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd, Online - putem interneta

CENA: 12000 din

Opis kursa

KOMUNIKACIJA U KRIZI

Veštine, alati, planiranje i primeri dobre prakse

SEMINAR

10. april 2023. od 10.00 do 16.00 sati

Terazije 23, mala sala na

II spratu/Moguće praćenje online

 

TEME:

1. UPRAVLJANJE PREDUZEĆEM KROZ TRI FAZE KRIZNE KOMUNIKACIJE (pre, u toku i posle krize)
Kako brzo i odgovorno reagovati na krizu i na taj način minimizirati nematerijalnu i materijalnu štetu kroz komunikaciju.
2. VEŽBA 1: KRIZA USLED NEZGODE
Pripremamo prvi odgovor na krizu s težnjom da zaštitimo svoje poslovanje i ugled, ali i da pokažemo brigu za eventualne žrtve.
3. STRATEGIJA I PLAN KOMUNIKACIJE U KRIZI
Kako povezati stratešku komunikaciju sa poslovnim ciljevima preduzeća; šta sadrži plan komunikacije u krizi i u kom formatu se može kreirati.
4. KRIZNA KOMUNIKACIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA I INTERNET MEDIJIMA
Kako se komunikacija fokusira u skladu sa karakteristikama društvenih medija i potrebama njihovih korisnika da bi se u krizi reagovalo brzo i kvalitetno.
5. REPUTACIONI RIZICI I KAKO SE NJIMA UPRAVLJA
Koji su najvažniji trendovima reputacije i kako se njima upravlja da bi se zaštitila lična i institucionalna reputacija u svetu lažnih vesti.
6. VEŽBA 2: KRIZA USLED PODIZANJA CENE PROIZVODA
Kreiramo plan komunikacije u ovoj situaciji koji će nas predstaviti kao odgovoran i verodostojan izvor informacija uprkos statusu učesnika u krizi.
7. ŠTA POSLE KRIZE?
Kako meriti i analizirati komunikacione rezultate u krizi, sačiniti preporuke za vraćanje poverenja i reputacije, kao i identifikovati potrebna unapređenje da bismo sledeći put bili spremniji za reagovanje na potencijalnu krizu.

SVRHA TRENINGA:
Osvešćivanje značaja pripravnosti za krizu kroz primenu alata za planiranje, reagovanje na rizike u poslovanju i komunikaciju u realnom vremenu.Upoznavanje sa primerima najbolje prakse koji mogu da pomognu u sprečavanju da do krize dođe ili da doprinesu da se blagovremenim i kvalitetnim odgovorom kriza pretvori u poslovnu priliku.

Polaznici dobijaju:

  • Prezentaciju i Sertifikat o odslušanom predavanju.
  • Besplatnu konsultaciju iz komunikacije u krizi u trajanju do 60 minuta do tri meseca posle završenog treninga

PREDAVAČ:

Dragana Roter, Regionalni lider komunikacija, sa radnim iskustvom koje seže od medija i Vlade Republike Srbije do korporativnog sektora (Vipmobile, Komercijalna banka a.d. Beograd i McDonald's Srbija), kao i civilnog društva. 

Predavanja i radionice o komunikaciji u krizi radila za komunikatore i menadžere u velikim preduzećima, rukovodioce socijalnih preduzeća, preduzetnice i zaposlene u nevladinim organizacijama.

Seminar je namenjen:

Prevashodno rukovodiocima koji su zaduženi za komunikaciju i direktorima preduzeća koji su izloženi izuzetnim pritiscima na svoje poslovanje često uzrokovanim spoljnim faktorima, kao što su sektor usluga i  građevinska, prehrambena, turistička i druge industrije. Svim menadžerima koji žele da budu spremni za komunikaciju u slučaju najvećih rizika i da iz krize izađu sa minimalnom štetom po svoje poslovanje i ugled. 

Kotizacija: 12.000,00 dinara po učesniku (bez PDV-a)
Privredna komora Srbije, Kneza Miloša 12, 11000 Beograd
(+381 11) 2641 474, luka.stankovic@pks.rsedukacija@pks.rs / www.pks.rs


Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com