Kako pregovarati sa bankama i obezbediti najbolju kreditnu podršku i strateške izvore finansiranja biznisa

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Resavska 13-15, Beograd, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
11.10.2022.
Trajanje kursa:
1 dan
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd, Online - putem interneta

CENA: 10000 din

Opis kursa

Kako pregovarati sa bankama i obezbediti najbolju kreditnu podršku i strateške izvore finansiranja biznisa

11.10.2022. godine

10.00-16.00h

Kneza Miloša 12 sala na međuspratu/mogućnost praćenja preko VEBINARA


Suština upravljanja novcem firme (poslovnim finansijama) je da se novac obezbedi pod najpovoljnijim mogućim uslovima i uposli tamo gde je najpotrebniji.
Cilj ove radionice je da Vam pomogne da bolje pregovarate sa bankama i shodno tome obezbedite sigurne izvore finansiranja sopstvenog biznisa pod najboljim mogućim uslovima u trenutku kada se usled globalnih kretanja očekuje dalji rast troškova finansiranja.

Teme:

  • Kako da izračunate koliko je Vašem biznisu zaista potrebno novca, kako u narednih 12 meseci tako i u narednih 5 godina.
  • Kako da izračunate koji je maksimalan iznos kreditne rate koju biznis može da vraća, bez opterećenja.
  • Kako da bankama objasnite svoj poslovni i finansijski model i izbegnete česte greške zbog kojih banke odbijaju ili „krate“ kreditne zahteve.
  • Kako banke analiziraju sredstva obezbeđenja i ključne greške koji privrednici prave u upravljanju kolateralima (sredstvima obezbeđenja).
  • Kako banke formiraju kamatu i šta možete da uradite da smanjite troškove finansiranja.

 

PREDAVAČI:

Ivan Vlajković

Diplomirao na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Od 2011. zaposlen u Volks banci, odnosno Sber banci. Ključne aktivnosti u tom periodu vezane su za finansijsku analizu malih, srednjih i velikih preduzeća i kreiranje bankarskih proizvoda usklađenih sa finansijskim kapacitetima i potrebama različitih kompanija. Od 2017. radi u Komercijalnoj banci na poslovima upravljanja rizicima i donošenja kreditnih odluka po zahtevima velikih korporativnih klijenata iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i na donošenju odluka o investiranju Komercijalne banke u različite hartije od vrednosti. Početkom 2019. priključuje se timu Virtus Partners-a, sa željom da znanje stečeno u bankarskom sektoru stavi u funkciju klijenata i na taj način pomogne vlasnicima preduzeća da dođu do adekvatnih izvora finansiranja neophodnih za realizaciju različitih ideja.
Dejan Ćirković

Diplomirao na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Karijeru u bankarskom sektoru gradio u Eurobanci (Treasury back office), Erste (RISK) i Sber banci (Finansijska analiza). Tokom karijere u bankarstvu specijalizuje se za kreditnu analizu, upravljanje rizicima i donošenje odluka po kreditnim zahtevima malih, srednjih i velikih preduzeća. Od 2014. godine, stečeno iskustvo i znanje koristi na poslovima finansijskog savetovanja i zajedno sa Nebojšom Popovićem osniva konsultantsku kuću Virtus Partners. Na listi konsultanata Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 2015. godine. Glavne oblasti rada su vezane za finansijski kontroling, business intelligence, finansijsku analizu i planiranje, korporativne finansije, upravljanje kreditnim rizikom, analizu industrija i tržišta, kao i makroekonomska kretanja.

Obuka je namenjena:
Vlasnicima i direktorima malih, srednjih i velikih preduzeća koji su zainteresovani da nauče na koji način banke zaista funkcionišu, koje zanima kako se određuje kreditni proizvod koji je u skladu sa realnim potrebama biznisa, koji žele da izaberu banku koja je idealna za razvoj biznisa i koja je spremna da bude partner u procesu ostvarivanja zacrtanih ciljeva.

Kotizacija:
10.000,00 dinara /bez PDV-a/

VAŽNO: Prilikom popunjavanja prijave za svakog polaznika neophodno je upisati njegovu mejl adresu, informacije o načinu pristupa dobijaju se na mail adresu 10.10.2022.

Cilj obuke je da učesnici ovladaju znanjima koja će im pomoći da pravilno odrede koliko će im zaista novca trebati u narednom periodu za realizaciju planiranih aktivnosti, definišu koji bankarski proizvod je idealan za zadovoljavanje finansijskih potreba, poboljšaju reputaciju u bankarskom sektoru i izaberu banku koja će biti savršen partner za njihov biznis.

Polaznici dobijaju: Alate koje će moći da koriste za sopstvene potrebe, besplatnu konsultaciju u trajanju od 1h u periodu od 10 dana od datuma završetka kursa, kao i dodatni zadatak sa rešenjima koji će pomoći da se utvrdi sve ono što je naučeno na kursu.

 

Privredna komora Srbije, Resavska 13-15, 11000 Beograd
(+381 11) 4149 630, jovana.grujic@pks.rs; edukacija@pks.rs / www.pks.rs

 

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com