Smart School

Adresa Kralja Aleksandra 12, II sprat- Pariski magazin , Novi Sad, prikaži na mapi

Website: www.smartschool.rs

Aktuelni kursevi ove institucije

Naziv kursa
Cena
34560 din % popust
46080 din % popust
213192 din % popust
12800 din

Opis organizatora


Smart School

Smart School je školski centar specijalizovan za IT edukaciju osnovan 1999. godine u sklopu kompanije Smart d.o.o.

Veliko prisustvo na tržištu ostvareno je kvalitetnom edukacijom i sa punim pravom ističemo da smo jedan od lidera u ovoj oblasti u Srbiji. Kvalitet edukacije potvrđuje takođe i aktuelni status Microsoft Silver Learning partnera za 2016-u godinu., što predstavlja više od decenije vrhunskog obrazovanja u školi računara Smart School.

Program i usluge koje škola nudi može da zadovolji potrebe polaznika u zavisnosti od interesovanja i postojećeg predznanja, a naši predavači i terneri, kvalifikovani eksperti u svojim oblastima, poseduju izvanredne veštine prenošenja znanja i to rade sa entuzijazmom i strašću.

 
Otvoreni treninzi
Pored osnovnih kurseva, u ponudi se nalaze Microsoft, PMI, Linux, Cisco, Soft Skills, ITIL, Osnove programiranja, Web dizajn, Adobe i još mnogi drugi koje organizujemo u redovnim javnim terminima u našim prostorijama ili prostorijama naših partnera.
In House obuke
U mogućnosti smo da našim komitentima ponudimo obuku na njihovoj lokaciji, sa našom opremom i sa potpuno prilagođenim planom i programom obuke prema potrebama i zahtevima klijenta.

Individualne obuke
1 na 1 obuke omogućuju polazniku da brže i lakše savlada željene veštine, a naši predavači prate i prilagođavaju dinamiku tempo i tremine mogućnostima polaznika.

Mentorska praksa
Program zasnovan na metodologiju invertnog obrazovanja i učenju kroz rešavanje problema. Uz smernice, instrukcije i konsultacije mentora, kroz interaktivnu nastavu i timskim radom na stvranim IT projektima, polaznici stiču praktične veštine i iskustvo primenljivo u realnim situacijama.

 

Microsoft OBUKE

Kompanija Smart d.o.o., kao jedini Microsoft Gold Partner for Learning Solutions u Vojvodini, u okviru svog Smart School školskog centra obezbeđuje pohađanje specijalističkih Microsoft kurseva. Kao Microsoft Certified Partner For Learning Solutions (MCPLS) partner Smart School obezbeđuje Microsoft Official Course (MOC) edukaciju. Ovi kursevi se izvode prema originalnim nastavnim materijalima, sa isključivo sertifikovanim predavačima - Microsoft Certified Trainers (MCT).

Naši predavači sa MCT titulom su profesionalni predavači sa radnim iskustvom u razvoju, primeni i podršci za jedan ili više Microsoft-ovih proizvoda. Kroz MOC edukaciju se kroz intenzivne kurseve stiče specijalizovano znanje orjentisano na primenu određenog Microsoft alata ili tehnologije. Po završetku MOC kursa, svaki polaznik dobija zvaničan Microsoft sertifikat o odslušanom kursu.

ECDL ovlašćeni testing centar

3-2011.jpgSmart ECDL ovlašćeni testing centar pruža internacionalni program za obuku i testiranje znanja o informatičkim tehnologijama. Program se sastoji od sedam modula i nakon uspešnog polaganja ispita iz svih oblasti dobija se European Computer Driving Licence - licenca koja je priznata praktično u SVIM zemljama Evropske Unije, i mnogim drugim zemljama članicama programa ICDL (International Computer Driving Licence) kao što su SAD, Kanada, Australija, Afrike i azijske zemlje.

ECDL program omogućava polaznicima da dokumentuju nivo stečenih znanja o informacionim tehnologijama kroz seriju standardizovanih testova. Testiranje se održava u ovlašćenom Smart ECDL centru a testovi se rešavaju uz prisustvo i pod kontrolom  naših autorizovanih ECDL ispitivača. Program ECDL je danas već prerastao u globalni standard u kompjuterskom opismenjavanju. Do sada je registrovano preko 2,5 miliona kandidata u preko 15 000 Test Centara.

Smart ECDL testing centar je od 2005. godine obučio i sertifikovao preko 10 000 kandidata.
ECDL polaganja se održavaju jednom nedeljno - četvrtak  od12:45h.

Uptstvo o prijavljivanju na sistem za ECDL online testiranje možete preuzeti na sajtu www.smartschool.rs

Pearson VUE

4-2011.jpgPearson VUE Testing centri omogućavaju polaganje ispita za dobijanje sertifikata iz različitih oblasti: licence, sertifikacije, akademska zvanja...

U svetu postoji preko 5.000 testnih centara u 165 država. Smart d.o.o. kao ovlašćeni Persone VUE Testing centar ispunjava stroge uslove poslovanja koji su postavljeni od strane ove svetski priznate kuće. 

Listu ispita koje možete polagati putem Pearson VUE Testing centra, možete pogledati na zvaničnom VUE web sajtu. Svakako su najpoznatiji: CISCO, Siemens, Adobe, Citrix, Novell, IBM, Oracle, SAP, Red Hat, CompTIA, Linux, Professional Institute... 

EC-Council Accredited Training and Test Center

International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council) ima svrhu da podrži i unapredi ulogu pojedinaca i

organizacija koje se bave EC-Council Smart School  sigurnosnim i e-business rešenjima.

EC-Council Accredited Training and Test Center je ovlašćen za održavanje EC-Council treninga od kojih je najtraženiji CEH - Certified Ethical Hacker. Kompanija Smart d.o.o. je trenutno jedini ovlašćeni EC-Council centar u Srbiji.

Više informacija možete pogledati na zvaničnom EC-Council web sajtu www.eccouncil.org

   

PMI - Project Management Institute

U nameri da Vama i Vašim organizacijama pomognemo da steknete ili unapredite potrebna znanja i veštine iz Upravljanja projektima i postanete što bolji poslovni profesionalac, kreirali smo „Project Management Training Program“. Sa njim bićete spremni za naredne korake u vašem profesionalnom razvoju i poslovne izazove. Naš PM trening program je sveobuhvatan i predstavlja kamen temeljac za razvoj potrebnih znanja za usavršavanje u ovoj dinamičnoj poslovnoj disciplini. Savršen je kako za početnike tako i za polaznike sa iskustvom. Pruža konsolidovano i formalno znanje iz najbolje svetske prakse, najnoviji presek metodologije i njenu praktičnu primenu u poslovnom okruženju.

Radnim danom: od 08.00-23.00h 

Obuke:

ECDL obuke:

European Computer Driving Licence (Evropska kompjuterska vozačka dozvola) je međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti, koja garantuje da nosioc ove sertifikacije poznaje rad na računaru na nivou ECDL standarda. Program obuke i provera znanja organizovani su u sedam programskih celina (modula):
 1. Osnove informacione tehnologije
 2. Korišćenje računara i upravljanje datotekama
 3. Obrada teksta
 4. Tabelarne kalkulacije
 5. Baze podataka
 6. Prezentacije
 7. Informacije i komunikacije
U našoj školi nastava je organizovana u dva kursa:
 
 • Business Master 1 - u trajanju od 10 radnih dana po 4 školska časa i podrazumeva obuku iz sledećih programa: Windows 7, MS Word 2010, MS Excel 2010, Internet Explorer 9.0, Windows Live Mail
 • Business Master 1 - u trajanju od 5 radnih dana po 4 školska časa i podrazumeva obuku iz sledećih programa: MS PowerPoint 2010 i MS Access 2010
Prisustvovanje kursevima nije uslov za polaganje ispita. Ako kandidat ima tražena znanja, može da se prijavi za testiranje, a nakon uspešno položenih ispita dobija ECDL diplomu, koja je priznata u celoj Evropi.

Microsoft obuke:

Obzirom na ubrzani rast dostignuća na polju IT-ja, raste i značaj stručne informatičke edukacije. Kompanija Smart d.o.o. kao jedini Microsoft Partner sa Gold Learning kompetencijom u Vojvodini, istaknuti je ponuđač specijalističkih Microsoft kurseva.
Microsoft Official Course (MOC) edukaciju mogu izvoditi samo Microsoft partneri sa Learning kompetencijom prema originalnim nastavnim materijalima, sa isključivo sertifikovanim predavačima - Microsoft Certified Trainers (MCT). Predavači sa MCT titulom su profesionalni predavači sa radnim iskustvom u razvoju, primeni i podršci za jednan ili više Microsoft-ovih proizvoda. Kroz MOC edukaciju se kroz intenzivne kurseve stiče specijalizovano znanje orjentisano na primenu određenog Microsoft alata ili tehnologije. Po završetku Microsoft kursa, svaki polaznik dobija originalno uverenje o pohađanju kursa.

Nivoi Microsoft sertifikacija


Detaljnije o nivoima Microsoft sertifikacija:

 • Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) - Associate nivo sertifikacija garantuje posedovanje osnovnih veština koje su neophodne za rad sa tehnologijama na početničkom nivou. Takođe predstavlja i prvi obavezni stepenik u sticanju ekspertskog nivoa sertifikacije.
 • Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) / Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) - Expert nivo predstavlja set sertifikacija koje garantuju posedovanje veština relevantnih za konstantne promene tehnološkog okruženja. Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) je sertifikacija za IT profesionalce koji imaju iskustva sa Microsoft tehnološkim rešenjima. Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) je sertifikacija za već ostvarene developere koji imaju iskustva u razvoju rešenja sa Microsoft alatima.
 • Microsoft Certified Solutions Master (MCSM) - MCSM sertifikacija će identifikovati tehnološke profesionalce koji imaju potpunu ekspertizu proizvoda, koji dizajniraju i grade inovativna poslovno tehnološka rešenja za kompleksna on-premise, off-premise i hibridna poslovna okruženja. MCSM sertifikacija će biti dostupna za nove verzije Exchange, Lync, SharePoint, Active Directory i SQL Servera.
Osnove programiranja za početnike - Osnove programiranja za početnike predstavljaju niz kurseva koji će usmeriti polaznike na put programiranja i ostvarivanja IT karijere. Program je usmeren ka savladavanju prvih i osnovnih koraka u različitim programskim jezicima i osnovnih koraka u projektovanju baza podataka. Namenjeni su osobama koje su apsolutni početnici i koji nemaju ranijih iskustava u programiranju. U ponudi su sledeći kursevi:
 • Osnove programiranja - MS Visual Studio C# - Namenjen je prvenstveno početnicima koji se po prvi put susreću sa .NET programiranjem i programskim jezikom C#. Takođe je namenjen i polaznicima koji žele da prodube svoje znanje u ovoj oblasti.
 • Osnove SQL-a - Namenjen je polaznicima koji bi pohađali kurs php/mysql ili aspx/sql. Studentima, srednjoškolcima koji treba da savladaju osnove projekovanja baze podataka. Korisnicima koji žele da samostalno kreiraju svoje baze podataka i pripreme se za svoje dalje usavršavanje na polju baza podataka.

Exchange Server 2010 - Namenjen je IT stručnjacima koji žele da ovladaju znanjima i veštinama potrebnim za instalaciju, konfiguraciju i nadgledanje Microsoft Exchange Servera 2010, konfiguraciju primaoca, javnih foldera i Exchange infrastrukture, kao i onima koji žele da nauče kako da na stručan način konfigurišu Disaster Recovery. 

 • MCTS Microsoft Exchange Server 2010 - Configuration 
 • MCITP Enterprise Messaging Administrator 2010

LINUX KURSEVI

Linux kursevi se zasnivaju na kvalitetnoj bazi znanja o administraciji Linux operativnog sistema i servera, počev od osnovnih koraka pa sve do napredne administracije.

Linux Master

Linux Master kurs je namenjen svima koji žele da ovladaju naprednom administracijom Linux operativnog sistema (iskusniji Linux korisnici), ali i onima koji se po prvi put susreću sa Linux-om. Linux Master može da sa lakoćom instalira i podesi Linux, radi na Linux Shell-u, konfiguriše sistem i mrežni interfejs, pravilno administrira korisnike i prateći hardware (uz konfiguraciju RAID diskova) i da kroz različite metode oporavi sistem u slučaju hardverske ili softverske greške u sistemu

Linux Master Administration
Linux Master Administration kurs je namenjen Linux korisnicima koji žele da se bave administracijom Linux Servera. Na kursu ćete naučiti instalaciju i konfiguraciju Linux-a. Ako želite da naučite rekompajliranje Linux-ovog jezgra (kernel-a), upravljanje korisnicima, file sistemima, upravljanje uređajima koji su povezani sa Linux serverom, kao i osnovno konfigurisanje mrežnih interfejsa, Linux System Administration kurs je pravi izbor za Vas.

SMART NETWORK SECURITY

Šta su Smart Network Security kursevi?

Smart Network Security specijalistički kursevi su bazirani na obuci za rad sa CISCO uređajima, računarskim mrežama i na najboljim principima zaštite računarskih mreža.

Kome su namenjeni?
Namenjeni su osobama koje žele da unaprede svoje znanje iz oblasti mrežnih sistema u instalaciji, konfiguraciji i rešavanju problema na LAN i WAN mrežama enterprise okruženja. Poseban akcenat se stavlja na zaštitu privatnih mreža od spoljašnjih uticaja.

Ponuda Smart Network Security kurseva:
Pripremni kurs za polaganje CCNA ispita je namenjen IT administratorima koji žele da unaprede znanje iz oblasti računarskih mreža kao i da steknu osnovno znanje u konfigurisanju CISCO uređaja.

Pripremni kurs za polaganje CCNP ispita je namenjen IT profesionalcima koji žele da unaprede svoje znanje u oblasti mrežnih sistema, u instalaciji, konfiguraciji i rešavanju problema na LAN i WAN mrežama enterprise organizacija.

Network Security & Access Lists kurs (zaštita privatnih mreža od hakera) je namenjen tehničkim licima i administratorima mreža koji žele da savadaju tehnike zaštite privatnih mreža od spoljašnjih uticaja tj. hakera.

WEB I GRAPHIC

Web i Graphic kursevi su bazirani na obuci sa Web i Graphic aplikacijama kako bi se one mogle uspešno sprovesti u praksi. Ovi kursevi će Vam pomoći da savladate najpopularnije programe: HTLM, JavaScript, PHP, Flash, Dreamweaver, Corel, Photoshop i ProgeCAD.

Web i Graphic kursevi su namenjeni osobama koje žele da ovladaju veštinama:

 • izrade različitih vrsta Web prezentacija
 • dizajniranja i održavanja Web prezentacija i banera
 • izrade grafičkih elemenata i obrade slika
i na taj način postanu kvalifikovani dizajner, Web dizajner ili Web programer. Obzirom da obuhvataju i ProgeCAD kurs, namenjeni su i onima koji žele da nauče da crtaju, projektuju, konstruišu i izrađuju tehničku dokumentaciju uz pomoć CAD tehnologije.

Web Dizajn - Web Design 1 će Vam pomoći da naučite kako da samostalno kreirate i pravilno dizajnirate različite tipove Internet prezentacija koristeći jezike HTML i JavaScript kroz rad u tekst editoru. Naučite da vladate Web aplikacijama kako bi ih mogli uspešno planirati, dizajnirati i održavati Web prezentacije i banere. Naučite kako da kreirate animacije, formulare i sl.

PHP Expert (PHP - MySQL) - Kurs je namenjen osobama koje žele da ovladaju veštinama izrade dinamičkih Web prezentacija. Uz pomoć PHP-a naučićete kako da automatizujete elemente Internet prezentacije, da skladištite podatke uz pomoć MySQL-a, kao i da koristite Apache Web server.
 
Joomla! Expert (Joomla!) - Na kursu Joomla! Expert naučićete da kreirate poslovne dinamičke web prezentacije bez dodatnog angažovanja Web Mastera. Joomla! Eksperti automatski i vremenski ažuriraju web prezentacije. Na taj način se povećava produktivnost zaposlenih, ostvaruje se ušteda za kompaniju, a na sajtu se nalaze uvek sveže informacije.

InDesign (Adobe InDesign) - Namenjen je osobama koje žele da ovladaju veštinama preloma teksta, pripreme za štampu i izrade grafičkih publikacija (knjiga, časopisa, prospekata...)

ProgeCAD – Osnove (ProgeCAD) - ProgeCAD je program opšte namene u mašinskoj, arhitektonskoj, građevinskoj i elektro struci. Veoma je prilagodljiv, lak za učenje i upotrebu. Omogućava crtanje, projektovanje i konstruisanje, kao i izradu tehničke dokumentacije. Polaznici ovog kursa će veoma brzo i lako savladati ovaj programski paket koji je veoma sličan AutoCAD-u. Komande su identične većini CAD programa, crteži se mogu čuvati u dwg formatu, eksportovati u AutoCAD i još mnogo drugih povoljnosti koje nudi ProgeCAD.

Kao osnovni kurs, namenjen je svima onima koji žele da nauče da izrađuju tehničku dokumentaciju uz pomoć CAD tehnologije.
 

NAPREDNE TEHNIKE MICROSOFT OFFICE

Paket naprednih kurseva predstavlja moćan alat koji svojim korisnicima nudi lakši rad na kompjuteru. Sastoji se od kurseva koji obuhvataju napredne tehnike rada u programima koji omogućavaju efikasnije kancelarijsko poslovanje i optimalno korišćenje resursa.

Namenjen je osobama koje žele da uz pomoć Microsoft Office paketa korišćenjem Word-a, Excel-a, Access-a, Outlook-a, PowerPoint-a i Project-a:

 • pretvore svoje ideje u impresivna dokumenta - od beleški i pisama do web stranica i složenih izveštaja
 • razviju moćne tabele i baze podataka koje se lako koriste
 • upravljaju e-poštanskom komunikacijom i radnim danom preko kalendara
 • prave i isporučuju uzbudljive slajd prezentacije
 • nauče kako da hvataju elektronske beleške
 • naprave svoju web prezentaciju i brzo je puste na tržište
 • postignu efikasniju timsku saradnju koristeći odgovarajuće opcije kojima raspolažu
 • rukovode projektom, planiraju zadatke, resurse i poslove
Word - Kurs Napredne tehnike rada u programu Word je namenjen onima korisnicima programa Word koji žele da upoznaju njegove složene koncepte obrade podataka, teksta i karakteristike aplikacija.

Excel- Kurs Napredne tehnike rada u programu Excel je namenjen osobama koje koriste Excel u svom radu, kao i onima koji žele da nauče da sa sigurnošću rukuju ovim programom.

Access - Napredne tehnike rada u Microsoft programu Access kurs je namenjen osobama koje žele da brzo i lako da pronađu i unose nove podatke kao i da ih koriste i obrađuju, čak i veoma velike količine podataka na veliki broj načina.

PowerPoint - Naučite kako da napravite interesantne i efikasne prezentacije u vidu slajdova, kako da ih učinite zanimljivijim i kako da ih prilagodite svakoj poslovnoj prilici.

Outlook - Kurs Napredne tehnike rada u Microsoft programu Outlook kurs je namenjen osobama koje već koriste Outlook i koje žele da nauče da efikasnije rade sa elektronskom poštom, da planiraju radne aktivnosti preko kalendara i da vode poslovne i druge kontakte kroz Outlook.

Project - Kurs Napredne tehnike rada sa Microsoft programom Project je namenjen osobama koje žele da na lak i brz način nauče kako da uspešno rukovode projektima, planiraju zadatke, resurse i poslove.

SOFT SKILLS

Treninzi i kursevi za menadžere su nastali kao odgovor na potrebe savremenog načina poslovanja koji zahteva profesionalce koji će se stalno usavršavati i koji će raditi na sebi i na unapređenju svojih veština. Polaznici će uz pomoć ovih kurseva i seminara dobiti odgovore na pitanja kako najbolje organizovati svoje vreme, koje su to savremene metode prodaje koje se koriste sve više u svetskoj praksi, kako da se najbolje iskoriste prednosti Interneta, kako uspešno upravljati svojim timovima i kako uspešno sprovesti projekat do kraja.

Ovi kursevi i treninzi su namenjeni različitoj upravljačkoj strukturi (rukovodioci i menadžeri), zatim sektoru plana i analize, prodajnoj strukturi i svima onima koji koriste savremena tehnološka dostignuća kako bi što bolje planirali i organizovali svoj posao i tako ostvarili veću produktivnost i bolji finansijski rezultat.

Treninzi i kursevi za menadžere obuhvataju:

 • Savremene metode prodaje
  S obzirom da je primena NLP tehnika i „mapa uma“ za lično usavršavanje sve popularnija u svetu, na kursu će vam biti prezentovano kako možete ubeđivanje i uticanje koristiti kao prodajne veštine, koje su to metode za slanje sugestije, kako se stiče „hipnotičko“ poverenje zbog kojeg vam potpuni strana počinje verovati, kako da zagarantujete da vaš kupac upamti informacije koje smatrate bitnim, koje su to reči i modeli koji bude pažnju, sugerišu, logički povezuju, komanduju i bude neodoljivost vaših proizvoda/usluga…
 • Coaching – najbolji način da upravljate svojim ljudima
  Kroz prednosti coaching-a i predstavljanje modela od kojih ćete najbolji izabrati za vašu organizaciju, otkrićete kako obezbediti aktivno slušanje, kako stvoriti viziju i kako saznati da li ste postigli cilj. Takođe trening otkriva motivaciju, prioritete, dobijanje povratnih informacija i primenu u prodaji.
 • Internet Business Opportunity - Unapređenje poslovanja putem Interneta u uslovima krize
  Ovi specijalizovani treninzi će vam dati obilje praktičnih primera kako voditi kompanijsku blog, kako osmisliti web sajt i imati koristi od njega, kako napraviti uspešnu Internet trgovinu i kako upravljati reputacijom kompanije na Internetu. I upravo tako segmentirani Internet Business Opportunity treninzi se mogu i pojedinačno pohađati:
  • Osnove kreiranja i vođenje kompanijskih blogova - Kako voditi blog?
  • Osnove Internet marketinga - Kako osmisliti Web sajt i imati koristi od njega?
  • Osnove odnosa s javnošću na Internetu - Kako upravljati reputacijom kompanije na Internetu?
  • Osnove uspostavljanja e-trgovine - Kako napraviti uspešnu Internet trgovinu?
 • SMART seminar za menadžere
Ovaj seminar je namenjen već postojećim korisnicima računara koji žele da ostvare uštedu u vremenu kao jednom od najvrednijih resursa u poslovnom svetu. Menadžeri mogu sopstvenu organizaciju posla brže, lakše i jednostavnije sprovesti kroz automatizaciju koju nude programi Word za menadžere, Excel za menadžere i Outlook za menadžere.
 • Veština pregovaranja - Uspeh, efikasnost i dobri poslovni odnosi
  Ovaj jednodnevni trening namenjen je svim profesijama i nivoima, od komercijaliste pa do rukovodioca, preduzetnika ili vlasnika preduzeća. U pitanju su svi oni koji žele da razumeju i usvoje najvažniju životnu veštinu - veštinu pregovaranja, kao i da steknu potrebno samopouzdanje da bi bili uspešni.

WORKSHOPS

Workshops (praktične radionice) su nastale na osnovu dobrih primera iz iskustvene prakse. Namenjene su onima koji se već koriste određenim programima ali bi želeli da kroz jednodnevnu obuku/vežbu saznaju najbolje i najbrže načine kako da dođu do svog cilja i uspešno izvrše poslovni zadatak.

Radionice su isključivo jednodnevne i sadrže obilje primera i praktičnih saveta za sledeće nove programe:

 • MS Word 2010
 • MS Excel 2010
 • MS Outlook 2010
 • Prezentacione veštine i PowerPoint 2010
 • Windows 7 i Internet Explorer 8

MS Word Workshop
- MS Word radionica namenjena je osobama koje žele da se upoznaju sa složenim konceptima obrade podataka, teksta i karakteristikama aplikacije MS Word 2007. MS Excel Workshop - MS Excel Workshop je namenjen osobama koje žele da se upoznaju sa složenim konceptima obrade i analize podataka, naprednim funkcijama i ostalim karakteristikama aplikacije MS Excel 2007.

MS Outlook Workshop - Ova radionica je namenjena osobama koje pored mogućnosti razmene elektronske pošte (e-mail) žele da koriste i ostale funkcionalnosti koje pruža program MS Outlook 2007.

Prezentacione veštine i PowerPoint 2007 radionica - Radionica Prezentacione veštine i PowerPoint 2007 je namenjena osobama koje žele da steknu veštine dobrog prezentovanja bilo koje teme kao i kreiranja adekvatne i kvalitetne prezentacije.

Windows 7 i Interent Explorer 8 Workshop - Namenjen je osobama koje koriste neke od prethodnih verzija operativnog sistem Windows i programa Internet Explorer.