Otvoreni univerzitet Subotica

Adresa Trg cara Jovana Nenada 15 , Subotica, prikaži na mapi

Website: www.openunsubotica.rs

Aktuelni kursevi ove institucije

Naziv kursa
Cena
8000 din
16000 din
28000 din
18000 din
18000 din

Opis organizatora

 O NAMA

Otvoreni univerzitet Subotica predstavlja jednog od lidera u oblasti (ne)formalnog obrazovanja i kulture u Srbiji. Može se reći da ova institucija predstavlja brend koji 55 godina sa uspehom promoviše doživotno učenje. Prihvatanje doživotnog učenja, ne kao filozofiju, već kao životno opredeljenje je najvažniji zadatak u obrazovanju odraslih.

Otvoreni univerzitet u stalnom angažmanu ima preko 30 stalno zaposlenih i preko 150 spoljnih saradnika

NAŠA MISIJA

Podizanje kvaliteta života građana putem promocije i realizacije «nove pismenosti» i implementacija inovativnih programskih sadržaja u cilju unapređenja društva.

ISTORIJAT

Osnovan 1953. godine, pod imenom Radnički Univerzitet, od početka rada je okupljao sve ostale ustanove i programe za obrazovanje odraslih u opštini, regionu i zemlji, i za kratko vreme postigao zapažene rezultate zahvaljujući stalnim ulaganjima u savremenu nastavnu tehnologiju, nastavne programe, kadrovski potencijal i pre svega zahvaljujući korišćenju najnovijih andragoških metoda u radu.
1992. godine ova institucija se u skladu sa potrebama građana i svetskim trendovima u obrazovanju odraslih transformisala u Otvoreni univerzitet.

RESURSI

Otvoreni Univerzitet Subotica  Otvoreni Univerzitet Subotica

  • Otvoreni univerzitet u stalnom angažmanu ima preko 40 stalno zaposlenih i preko 150 spoljnih saradnika
  • OU kao poslovni sistem predstavlja stožer za programsko i poslovno delovanje Udruženja za prirodnu hranu TERRA'S (sa svojim programsko-poslovnim subjektima OCS (Organic control System) i BIO-AG); Agencije lokalne demokratije (LDA); Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća (SMER), Centra za multikulturalizam (CM) i Komore mladih Subotica (JCI Subotica).
  • Godišnje se u ovom sistemu realizuje oko 100 programa i projekata koji animiraju oko 2000 polaznika nedeljno.

Jedno od osnovnih obeležja ove institucije je intenzivna saradnja sa brojnim partnerima iz zemlje i inostranstva. Smatramo da kroz saradnju i razmenu iskustava sa uzornim partnerskim institucijama u svetu možemo opravdati svoj moto «ZNANJEM DO USPEHA», i ostati «KORAK ISPRED».

CENTRI OTVORENOG UNIVERZITETA
  1. Centar za obrazovanje
  2. Centar za projektni menadžment
  3. Centar za kulturu
  4. Centar za održivi razvoj
  5. Izdavaštvo

Otvoreni Univerzitet Subotica  Otvoreni Univerzitet Subotica

kursfrizer