DaFED

Adresa Vuka Karadžića 14 , Novi Sad, prikaži na mapi
Adresa Mite Ružića 2 , Novi Sad, prikaži na mapi

Website: http://dafed.org/

Aktuelni kursevi ove institucije

Naziv kursa
Cena
60000 din

Opis organizatora

DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već više od 4 godine puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

 U okviru svog delovanja, udruženje DaFED organizuje istoimene meetup-e, zatim kurseve, radionice, panel diskusije itd.

Prvi DaFED meetup je održan u junu 2012. spajajući ljude iz sveta grafičkog i veb dizajna, veb developmenta i veb marketinga i od tada se održava svakog meseca (sem u januaru) u Novom Sadu. Svaki DaFED događaj se sastoji iz 1-2 predavanja od strane ostvarenih stručnjaka, osmišljena tako da podstaknu diskusiju i razmenu znanja između predavača i publike. Nakon toga sledi druženje – DaFTER, koji se često završi u najbližem pabu :)

DaFED je nastao da bi se IT stručnjaci sastajali jednom mesečno radi razmene ideja, rešavanja zajedničkih problema, diskusija i najbitnije od svega umrežavanja i druženja sa ljudima iz struke. Na DaFED meetup je dobrodošao svako ko pokaže inicijativu i želju da podeli svoje iskustva, probleme i mišljenja sa ljudima istih ili sličnih interesovanja i na taj način doprinese i ojača IT zajednicu. Ulaz na DaFED meetup-e je besplatan.

Udruženje DaFED takođe organizuje kurseve iz oblasti front-end developementa i JavaScript-a nekoliko puta godišnje.