Kurs za SolidWorks

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.06.2023.
Trajanje kursa:
20 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

SolidWorks spada među najrasprostranjenije softvere namenjene za 3D modeliranje i testiranja delova i sklopova na razne spoljne uticaje kao što su pritisak, sila, temperatura itd. Koriste ga pre svega mašinski inženjeri u svrhu proračunavanja ponašanja modela u uslovima rada koji ga očekuju kao i za određivanje optimalnog dizajna dela ili sklopa na kome rade.

3D modeliranje je donelo revoluciju na polje proizvodnje jer pruža mogućnost postizanja optimalnog dizajna, kako u smislu ispunjenja fizičkih karakteristika tako i u estetskom smislu. Sve ovo značajno smanjuje vreme, materijal, energiju i potreban novac pri izradi prototipa proizvoda koji dizajniramo. U grupi CAD softvera SolidWorks se izdvaja zbog svog izrazito „user friendly“ radnog okruženja koji čak i potpunim početnicima čini rad ne samo jednostavnim već i zanimljivim. Iskustvo je pokazalo da polaznici SolidWorks kurseva znanja stiču lako i brzo što daje dodatnu motivaciju za dalji rad.

Sve što vidite oko sebe neko je pre puštanja u proizvodnju modelirao u nekom CAD (computer-aided design) programu. Bila to stolica, flaša ili nešto puno ozbiljnije kao automobil, neko postrojenje ili fabrika – radni uslovi i okolina su najpre definisani i određeni u nekom softveru iz grupe softvera kojoj pripada SolidWorks, zatim testirani na te spoljne uticaje, te se nakon svega toga pristupilo i proizvodnji.

Ovakav pristup u dizajniranju našeg okruženja tek hvata svoj puni zalet i očekuje se da svoju punu afirmaciju dostigne sa razvitkom 3D štampanja, koje polako ali sigurno započinje novu industirjsku revoluciju i preuzima primat na polju proizvodnje. Tu će sasvim sigurno svoje mesto naći i SolidWorks sa svim svojim mogućnostima koje pruža.

Polaznici koji završe osnovni SolidWorks kurs biće osposobljeni za izrađivanje 3D modela, kako delova tako i sklopova, kao i za izradu tehničke dokumentacije u koju spada izrada preseka, kotiranje, toleracije, obeležavanje kvaliteta obrađene površine itd. Kandidat se nakon pohađanog kursa smatra sposobnim za trodimenzionalno projektovanje i ravansko prikazivanje delova čime stiče mogućnost za pohađanje naprednog kursa.

Trajanje: 20 školskih časova

Cena:

  • Individualna nastava: 34,000 RSD
  • Grupna nastava: 28,000 RSD po polazniku

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com