Kurs i obuka za projektovanje i implementaciju serverske infrastrukture

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
40 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Kurs je podeljen u više faza, koje su predstavljene kroz niz lekcija.

Na samom početku, polaznicima se predstavlja planiranje servera za nadogradnju i migracije. U ovom segmentu se kandidati obučavaju kako se pravi plan virtualizacije, servera za nadogradnju, kao i strategije o migracijama.

Nakon ove lekcije, nastavlja se sa temama o planiranju i sprovođenju servera razvojne infrastrukture. U ovom segmentu se objašnjava kako se dizajnira automatizovana serverska instalaciona strategija i plan. Nakon ovog tematskog dela, polaznici će biti sposobni da odaberu odgovarajuću strategiju servera slika ii servera automatizacije.

Treći deo obuke za projektovanje i implementaciju serverske infrastrukture, bazira se na projektovanju i održavanju IP adrese, kao i adresa Management Solution (MS) . Lekcijama za ovaj deo obuke, predviđena je obrada: izrade i realizacije, planiranje i sprovođenje DHCP(Dynamic Host Configuration Protocol).

Nakon savladavanja prethodnog gradiva, polaznici se uvode u korake izrade i realizacije imena rezolucije. U sklopu ovog dela, radi se na dizajniranju Domain Name System-a(DNS), kreiranju i primeni DNS zone, optimizaciji DNS servera, kao i dizajniranju DNS za visoku dostupnost i bezbednost.

U sledećem segmentu kursa za projektovanje i implementaciju serverske infrastrukture, sa polaznicima se radi na Aktivnom Direktorijumu. Podrazumevane lekcije se tiču: dizajniranja, kreiranja i primene AD DS šuma, izrade i realizacije AD DS domena, kao i osmišljavanja AD DS šume.

Naredni korak obuke podrazumeva planiranje i sprovođenje Aktivnog Direktorijuma u organizacionu jedinicu i planiranje AD DS administrativnih poslova delegacije.

Polaznici se, zatim, upoznaju sa pojmom Group Policy Object(GPO), odnosno, rade na zadacima prikupljanje i analiziranje informacija potrebnih za GPO dizajn, planiranje i upravljanje GPO dizajnom, kao i implementacije GPO dizajna.

Naredni koraci u obuci za projektovanje i implementaciju serverske infrastrukture, podrazumevaju: dizajn AD DS sajtova, AD DS replikacija, kao i dizajn kontrolora. Polaznicima se, zatim, pojašnjava plan za efikasno skladištenje, plan i implementacija magacina, planiranje i sprovođenje fajl servisa i dinamičke kontrole pristupa.

Na samoj završnici, polaznicima se predstavlja izrada i realizacija mreža zaštite, dizajniranje NAP rešenja, osmišljavanje kordon mreže, proces projektovanja mrežne bezbednosti, kao i identifikacija zajedničke mreže bezbednosnih pretnji.

Nakon svakog pređenog dela kursa i obuke za projektovanje i implementaciju serverske infrastrukture, polaznici će biti osposobljeni da samostalno rešavaju zadatke iz zadatih oblasti.

Posle uspešno završenog kursa, Oxford Akademija dodeljuje polaznicima međunarodno priznate sertifikate.

Trajanje kursa: 40 časova

Potrebno predznanje: Osnove PC računara i MS Windows

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com