Kurs i obuka za implementaciju napredne serverske infrastrukture

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
08.04.2023.
Trajanje kursa:
40 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Cilj ovog Microsoft kursa je da Vas uvode u svet viruelizacije, i ukaže na to kako se, uz pomoć System Center 2012 održava, ali i automatizuje održavanje više Windows servera 2012 odjednom. Ova obuka namenjena je administratorima koji već imaju iskustva u ovoj oblasti, kao i onima koji žele da steknu nova znanja.

Programom kursa obuhvaćene su oblasti: Uvod u enterprice centar, planiranje i implementacija serverske virtuelizacije, planiranje i implementacija Storage i Network infrastrukture. Polaznici će, u okviru obuke, raditi i na planiranju i instalacijama virtuelnih mašina na Hyper-V, kao i na planiranju i implementaciji virtuelizacione administracije i nadgledanja upotrebom SC 2012.

Jedna od oblasti obuke, biće i planiranje i implementacija visoko dostupnih apliikacija i file servisa.

Polaznici će se upoznati sa planiranjem i implementacijom visoko dostupne serverske infrastrukture, federativnih servisa i sertifikata.

Na samom početku obuke, polaznici će na praktičnom primeru Data centra nekog preduzeća videti koje su promene i novi uslovi zastupljeni u Microsoft System Centru 2012, a zatim će razgovarati o mogućnostima korišćenja samog sistem centra.

Nakon uvodnih lekcija sledi planiranje i sprovođenje strategije virtuelizacije servera , gde se uvode komponente Microsoft Centra 2012, koje se koriste za podešavanje, primenu, i upravljanje sa servera.

Narednom zadatom temom predviđeno je planiranje skladištenja i mrežne infrastrukture za virtuelno okruženje, kao i načini raspoređivanja komponenti u Windows serveru 2012 i Hyper-V. Nakon ovog segmenta, sa polaznicima se radi na podešavanju virtuelnih mašina . Sledeći korak predstavlja dizajniranje administrativnog modela koji se koristi za upravljanje virtuelizacije uz korišćenje System Center 2012. Narednom temom, polaznici se uvode u planiranje i sprovođenje server monitoringa.

Preostaliim lekcijama, kandidatima se izlažu objašnjenja o planiranju i sprovođenju visoke dostupnosti infrastrukture korišćenjem Failover Cluster, planiranje i sprovođenje podataka u virtualizacionu strukturu servera, plan i sprovođenje infrastrukture servera AD FS.

Nakon savladavanja svih nivoa kursa, polaznici će biti u potpunosti osposobljeni da samostalno rešavaju zadatke ove oblasti.

Trajanje kurs: 40 časova

Potrebno predznanje: Osnove PC računara i MS Windows

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com