MTA - Microsoft Technology Associate

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.06.2023.
Trajanje kursa:
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: na upit

Opis kursa

Prvi među brojnim Majkrosoft sertifikatima nosi naziv MTA, što je skraćenica od Microsoft Technology Associate i slobodno bi moglo da bude prevedeno kao sertifikat saradnika za rad sa Majkrosoft tehnologijama. Sticanjem ovog ili ma kog drugog sertifikata, kandidat postaje član MCP - a (Microsft Certified Professional), koja predstavlja svetski poznatu zajednicu ljudi koji su nosioci prestižnih Majkrosoft sertifikata.

Inače, ovaj sertifikat ima za cilj da svakom zainteresovanom pojedincu koji želi da stekne međunarodno priznat sertifikat o poznavanju rada u Majkrosoft programima pruži mogućnost da to i učini, a istovremeno nije uslov za sticanje svih ostalih Microsoft sertifikata, poput MCP, MCSA ili MCSD sertifikata, ali je u svakom slučaju odličan kao početni stepenik za nastavak sticanja Microsoft sertifikata.

A kako je Akademija Oxford ovlašćeni Microsoft test centar, to svim zainteresovanim kandidatima pružamo mogućnost da polažu ispit, te steknu validan MTA sertifikat.

Posebno moramo da naglasimo da svako ko želi da unapredi svoju karijeru, te eventualno proširi svoj posao i van granica naše zemlje, definitivno treba da poseduje ovaj sertifikat, te da je čak blizu 70 procenata kandidata koji polože ovaj ispit i steknu MTA sertifikat, u relativno kratkom roku navelo da poseduju dokaz da je ne samo njihova karijera napredovala, već i da su počeli u velikoj meri bolje da zarađuju, uzevši u obzir da je dobro poznat podatak da gotovo svaka svetska kompanija koja vodi računa o svom poslovnom imidžu, od svojih zaposlenih zahteva i posedovanje Microsoft sertifikata.

Pored toga što zainteresovani kandidati mogu na preko 20 lokacija u celoj Srbiji, to jest u svakom gradu u kome postoji poslovnica Akademije Oxford da polažu ispit za sticanje MTA (Microsoft Technology Associate) sertifikata, nudimo im mogućnost i da pohađaju obuku, to jest pripremnu nastavu, u okviru koje stiču sva neophodna znanja za polaganje ovog ispita, odnosno za dobijanje pomenutog sertifikata.

Vrlo je važno napomenuti i da MTA sertifikat ima neograničeno trajanje, te da kandidat koji ga jednom stekne, može uvek u svoj CV da doda i ovaj podatak, što će mu sasvim sigurno poboljšati šanse za sticanje boljeg zaposlenja, te otvoriti mnoga vrata u poslovnom svetu i to ne samo u našoj zemlji, već i u mnogim državama širom sveta, uzevši u obzir da je MTA, kao i ostali Majkrosoft sertifikati, priznat na globalnom nivou.

Ovim sertifikatom kandidat pokazuje da je savladao osnovna znanja u oblasti Majkrosoft tehnologija i idealan je za one ljude koji su na početku svoje profesionalne karijre, odnosno za one koji žele da je maksimalno unaprede. Po sticanju MTA sertifikata i to u bilo kom vremenskom periodu, zainteresovani kandidati mogu da se odluče da steknu i druge Majkrosoft sertifikate i time upotpune svoj CV.

Šta podrazumeva MTA sertifikat?
U principu, od kandidata koji polažu MTA ispit se očekuje da su upoznati sa osnovama administracije Windows servera, te da poznaju rad sa bazama podataka i da su upoznati sa oblašću developmenta.

Da budemo precizniji, svaki kandidat koji želi da polaže ispit, odnosno stekne ovaj Majkrosoftov sertifikat treba da položi jedan od ispita iz ukupno 3 oblasti. Reč je o tome da su zahtevi podeljeni u tri oblasti i to IT infrastructure, Database i Developer, a zatim u okviru pojedinačnih oblasti postoji po nekoliko podoblasti, te u skladu sa njima se odvijaju i pripremna nastava, odnosno ispiti. To, zapravo izgleda ovako:

1. IT infrastructure
Prva oblast podrazumeva ukupno 5 podoblasti, te kandidati najpre mogu da pohađaju obuku i kurs broj 40365 A i polažu ispit koji nosi oznaku 365 (98 - 365), a odnosi se na osnovna znanja u radu sa Windows serverima (Windows Server Administration Fundamentals). Zatim sledi obuka broj 366 (40366 A) i ispit 366 (98 - 366) koji pred kandidata stavlja zahteve u vezi sa osnovama umrežavanja (Networking Fundamentals), a kurs i obuka broj 40367 A i ispit broj 367 (98 - 367) se odnose na osnove bezbednosti (Security Fundamentals). Pretposlednji u ovoj grupi kurseva nosi oznaku 368 (40368 A), a u skladu sa njim je i ispit broj 368 (98 - 368) i vezan je za osnove poznavanja mobilnosti i uređaja (Mobility and Device Fundamentals), a poslednji se tiče osnova rada u Klaudu (Cloud Fundamentals) i nosi oznaku broj 369 (obuka broj 40369 A i ispit 98 - 369).

2. Database
U okviru druge oblasti ispitivanja, kandidati koji žele da steknu MTA sertifikat mogu da pohađaju pripremnu nastavu koju, kao ovlašćeni Majkrosoft test centar organizuje Akademija Oxford, a odnosi se na osnove rada sa bazama podataka (Database Fundamentals). Prema zvaničnoj Majkrosoft kategorizaciji, u pitanju je obuka i kurs broj 40364 A i ispit broj 364 (98 - 364), a priprema se obavlja u skladu sa zvaničnim planom i programom Majkrosofta i to u bilo kojoj poslovnici ovlašćenog test centra u zemlji.

3. Developer
Poslednja oblast provere koja zainteresovanim kandidatima pruža mogućnost da steknu prestižni MTA sertifikat se sastoji od ukupno 3 podoblasti, te Akademija Oxford, kao ovlašćeni Majkrosoft test centar svim kandidatima pruža mogućnost da pohađaju i obuku, odnosno pripremnu nastavu za polaganje ovih ispita, kao i mogućnost da u nekoj od naših poslovnica polažu ispit.

Prvi ispit, to jest kurs i obuka nose oznaku broj 40361 A, to jest ispit broj 361 (98 - 361), a odnosi se na proveru osnovnih znanja u razvoju softvera (Software Development Fundamentals). Zatim sledi obuka broj 40375 A i ispit broj 375 (98 - 375), koji pred kandidate stavlja osnovne zahteve iz oblasti razvoja HTML5 aplikacija (HTML5 App Development Fundamentals). Poslednji segment provere, a ujedno i kurs i obuka za polaganje, je vezana za osnovna znanja testiranja softvera (Software Testing Fundamentals) i nosi zvaničnu Majkrosoft oznaku broj 379 (40379 A/98 - 379).

Kako se pripremiti za polaganje MTA ispita?
Znanja iz svake od pojedinih oblasti kandidati imaju priliku da steknu, odnosno da usavrše kroz specijalizovanu obuku koju Akademija Oxford organizuje za sve one koji su raspoloženi da polažu ovaj ispit. Kao što se i ispiti za sticanje ovog Majkrosoft sertifikata mogu polagati u brojnim gradovima u našoj zemlji, tako kandidati mogu i pripremnu nastavu da pohađaju u svakom gradu u kome se nalazi poslovnica Akademije Oxford. Pored onih koje se nalaze u Beogradu, na teritoriji nekoliko opština, te Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, ima ih i u Čačku, Ćupriji, Kragujevcu, ali i Valjevu, Jagodini, Kraljevu i brojnim drugim gradovima u Srbiji.

Ono što je vrlo važno i što svaki kandidat koji želi da stekne MTA sertifikat mora da zna se odnosi na poznavanje engleskog jezika, te da se, praktično od zainteresovanih kandidat zahteva visok nivo poznavanja engleskog jezika, kako bi sa razumevanjem mogli da polažu ovaj ispit.

Sve informacije u vezi sa polaganjem ispita i sticanjem MTA sertifikata, klijenti mogu da dobiju ukoliko nas kontaktiraju direktno ili elektronskim putem! Članovi našeg tima će rado odgovoriti na sva vaša pitanja!

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com