Kurs web programiranja

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
15-24 školska časa
Vreme održavanja:
poslepodnevni, termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bajina Bašta, Batočina, Bečej, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Ćuprija, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Niš, Novi Sad, Paraćin, Požarevac, Smederevo, Subotica, Užice, Vranje

CENA: od 8000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

Kako je u današnje vreme oblast web dizajna odnosno programiranja sve razvijenija, to je i sasvim očekivano veća potražnja za kursevima koji se odnose na poznavanje ove oblasti. A u okviru Akademije Oxford postoje brojni kursevi i obuke za web programiranje, tako da kandidati mogu pored ostalog da savladaju znanje rada sa HTML - om, CSS - om i jQuery - em, odnosno da nauče da izrađuju sajtove na platformi Wordpress, ali i da se upoznaju i sa korišćenjem Joomla 3.0.

Budući da je reč o početnim i o naprednim kursevima, to kandidati moraju da znaju da se od njih zahteva najpre poznavanje korišćenja računara, kao i rad u okviru Windows operativnog sistema, ali ukoliko se odluče za početni kurs i obuku za web programiranje, te da se za napredne obuke zahteva da poznaju osnovno korišćenje konkretnog programa.

Što se tiče principa organizovanja nastave, to podrazumeva ili grupne obuke ili individualne, te od svakog kandidata će i zavisiti za koji tip kursa će se odlučiti. Zapravo, on bi trebalo kada se prijavljuje i da navede koja vrsta nastave ga zanima, jer od toga mnogo zavisi, budući da se grupni i individualni kurs i obuka za web programiranje razlikuju.

A kada je reč o individualnoj nastavi, tu je tačno određeno trajanje kursa, a za pojedine obuke čak i dinamika, tako da kandidat u principu sve ono što nije jasno definisano može da dogovori sa predavačem koji će mu i držati obuku. Kod grupne nastave je princip potpuno drugačiji, jer je sve tačno određeno, a što znači da se od svakog kandidata koji se odluči da pohađa ovaj vid kursa očekuje da maksimalno ispoštuje ne samo trajanje, već i termine, kao i dinamiku po kojoj se nastava odvija.

Svaki predavač koji je zadužen da sprovodi kurs i obuku za web programiranje poseduje sasvim dovoljno profesionalnih znanja, ali tako isto tako i iskustva u radu sa konkretnim programima koji se izučavaju tokom obuke, a što znači da će kandidati imati nastavu na najvišem mogućem nivou, budući da će ih profesori uputiti i u njihova iskustva koja su stekli kroz dugogodišnju praksu rada na ovim platformama.

Cele godine su otvorene mogućnosti za prijavu na bilo koji kurs i obuku za web programiranje, a kandidati koji se za to odluče mogu ili lično da dođu u jednu od poslovnica Akademije Oxford i izvrše prijavu ili da to učine putem telefona, a takođe im se nudi mogućnosti i da se prijave preko zvaničnog mejla ove institucije. Adresa na koju bi trebalo da zainteresovani kandidat pošalje podatke za prijavu se nalazi na zvaničnom sajtu organizatora obuke.

Šta obuhvata kurs i obuka za web programiranje?
Oblast web programiranja je danas naročito dobro plaćena budući da se prilikom izrade sajta ovaj deo naročito ceni, pa su zato mnogobrojni kandidati zainteresovani da pohađaju kurs i obuku za web programiranje, te da savladaju ili rad u HTML - u, CSS - u i jQuery - u, odnosno Wordpress - u ili da nauče da rade sa Joomla 3.0 Na taj način će steći najvažnija znanja koje će im omogućiti i značajnu dodatnu zaradu, uzevši u obzir da se zna da su usluge web programera u današnje vreme naročito dobro plaćena.

Nastavni plan je prilagođen kako početnim, tako i naprednim kursevima, a u principu kandidati koji se odluče za Wordpress obuku i kurs za web programiranje će naučiti da izrađuju sajtove na ovoj platformi, koja je ujedno i jedna od najčešće korišćenih, tako da se očekuje da po završetku nastave oni mogu potpuno samostalno da izrade kvalitetan sajt u Wordpress - u.

Što se tiče kursa Joomla 3.0, iako ova platforma nije toliko zastupljena kao Wordpress, ona je takođe naročito tražena na tržištu, budući da spada u red jednostavnih platformi za korišćenje. Isto tako se očekuje da kandidat koji bude završio ovu obuku može sasvim samostalno da koristi Joomla 3.0, tako da može da izradi kvalitetan sajt i da uspešno koristi administratorsku i kontrolnu tablu.

Kurs i obuka za web programiranje HTML, CSS i jQuery pred kandidate stavlja znanja koja će polaznicima omogućiti da nauče da koriste i noveHTML, odnosno CSS standarde, to jest HTML5 i CSS3. Ovaj kurs je podeljen praktično na tri dela, tako da će se svi polaznici upoznati prvo sa tim i šta je HTML, odnosno kako se koristi i podešava, ali i na koji način se kreiraju meni linkovi i svi ostali detalji koji podrazumevaju uspešno korišćenje HTML - a. Takođe, i u delu koji je usmeren na CSS3 se polaznici upoznaju sa svim detaljima koji im omogućuju da ga uspešno koriste, ali i savladavaju znanja vezana za selektovanje određenih elemenata u tom programu i to uz primenu takozvanih CSS selector - a, a takođe će da nauče i na koji način se radi sa konkretnim elementima u ovoj programu, to jest kako se oni brišu, menjaju ili dodaju. Savladaće i sva znanja vezana za primenu različitih efekate u jQuery - ju , kao i animacija, a sve navedeno je tek manji deo bogatog nastavnog plana za svaki od pojedinih kurseva tako da će svi zainteresovani kandidati da dobiju dodatne detalje od svojih predavača.

Kako se odvija nastava u okviru kursa za web programiranje?
Bilo koju obuku i kurs za web programiranje da odabere kandidat mora znati da se ona odvija prema pravilima kako grupne, tako isto i individualne nastave, tako da ima mogućnost izbora između ova dva tipa obuke.

On mora da zna i to da grupna nastava podrazumeva uvek rad u manjim grupama kandidata, te da ih može biti najviše osmoro. A minimalan broj za formiranje jedne grupe jeste troje prijavljenih polaznika u jednoj poslovnici. Kod ovog tipa nastave je sve jasno određeno i to kako termini, tako i trajanje, ali i dinamika po kojoj se ovaj kurs i obuka za web programiranje održava. Ono što se kod grupne nastave ne zna jeste kada ona počinje, uzevši u obzir da se čeka da se u jednoj od poslovnica prijavi dovoljan broj zainteresovanih polaznika, a da bi mogla da se formira jedna grupa. Kako su termini u ovom slučaju jasno određen i oni nisu podložni promeni, ali postoji mogućnost da se ponekad ta promena izvrši ,to jest samo onda kada svi polaznici koji se nalaze u okviru jedne grupe zahtevaju od profesora da se izvrši promena termina. A on će zatim ovaj njihov zahtev izneti koordinatoru za nastavu u toj poslovnici, a zatim se procenjuje da li bi promena termina mogla da ugrozi ostale obuke koje se u konkretnoj poslovnici odvijaju, pa tek ukoliko je siguran da to neće imati nikakav uticaj na njih, kordinator za nastavu dopušta da se promene termini kod grupne obuke, stim da moramo da naglasimo da ovo ne spada ni u kom slučaju u redovnu praksu, te da se ne primenjuje često.

Individualna nastava je namenjena jednom kandidatu i podrazumeva da se on sa onim predavačem koji je zadužen da sprovodi obuku u tom slučaju dogovara oko svih detalja, a osim oko trajanja. Stim da moramo da naglasimo i da postoje određeni kursevi i obuke za web programiranje gde je čak i dinamika jasno definisana kod ovog tipa nastave, tako da kandidati moraju da je se pridržavaju.

Kome je obuka i kurs za web programiranje namenjen?
Bilo koji kurs i obuka za web programiranje koji se organizuje u toku cele godine u mnogobrojnim poslovnicama Akademije Oxford je namenjen zapravo svakome ko želi da se upozna sa radom u okviru specifičnih platformi, a kako bi mogao da se sa uspehom bavi web programiranje, te da na taj način ne samo obogati svoju radnu biografiju, već i da poboljša svoj finansijski status, uzevši u obzir da je dobro poznato da su ova zanimanja naročito dobro plaćena.

Od kandidata koji žele da pohađaju ove obuke se zahteva osnovno poznavanje rada na računaru, ali isto tako i korišćenje Windows operativnog sistema, a ukoliko se odluče za početni nivo bilo kog kursa, dok se za on kandidate koji žele da pohađaju napredne obuke zahteva da poseduju osnovna znanja korišćenja konkretne platforme koja se i proučava tokom tog kursa.

Koliko traju obuke i kursevi za web programiranje?
Budući da su u pitanju tri različite vrste obuke, to je i njihovo trajanje uglavnom različito. Tako, na primer obuka i kurs za programiranje HTML, CSS i jQuery traje ukupno 36 školskih časova, a kada je u pitanju grupna nastava. Kako je u ovom slučaju definisana i dinamika, to ona podrazumeva 12 dana obuke, a kandidat prati nastavu u ukupnom trajanju od po 3 školska časa svakoga od tih dana, to jest 135 minuta dnevno. Što se tiče fonda za individualnu nastavu on u ovom slučaju podrazumeva ukupno 24 školska časa, stim što je čak i ovde definisana dinamika po kojoj se časovi održavaju, a to je tri puta nedeljno po tri školska časa.

Obuka i kurs za web programiranje Wordpress, odnosno za Joomla 3.0 imaju istovetan nastavni fond i kod grupne i kod individualne nastave, a u ovom slučaju to je 9 časova individualne nastave, to jest 9 termina po 45 minuta raspoređena onako kako to odgovara kandidatu i predavaču. Za grupnu nastavu u okviru ovih kurseva je određeno ukupno 15 školskih časova, a obuka i kurs za web programiranje u ovom slučaju traje ukupno pet dana, te kandidat svakoga od tih dana ima nastavu u trajanju od ukupno 135 minuta, što je zapravo 3 školska časa.

Koliko koštaju obuke i kursevi za web programiranje?
Svaki kurs i obuka za web programiranje ima različitu cenu i to najpre zavisi od toga da li je u pitanju grupna ili individualna nastava, pa iz tog razloga svakome koga zanima koliko košta konkretni kurs savetujemo da poseti sledeći link kako biti informisao o cenama.

Gde i kada se održava kurs i obuka za web programiranje?
Za bilo koju obuku i kurs za web programiranje da se odluči polaznik, ona se odvija u onoj poslovnici u kojoj on bude izvršio prijavu.

A svaki polaznik koji je prvenstveno zainteresovan za rad u grupama, mora da sačeka da se u onoj poslovnici u kojoj se i on prijavio, prijavi još najmanje dva zainteresovana kandidata, kako bi mogla da se oformi grupa, budući da je minimalan broj za njeno oformljene 3 polaznika. Onda kada se bude taj uslov ispunio, prijavljeni će biti obavešteni o datumu kada počinje ova vrsta obuke, odnosno o tačnim terminima.

Kada je reč o individualnoj nastavi, ona se naravno organizuje u onoj poslovnici u kojoj se polaznik prijavi, ali počinje onog trenutka kada se on i profesor dogovore i to u onim terminima koje će, takođe međusobno da usaglase.

Dodatne napomene:

  • kako sarađujemo sa Oxford Web Studiom to svim našim klijentima omogućujemo i da imaju idealnu praksu u oblasti web programiranja i to kod stručnjaka koji su dokazano najbolji u svom poslu
  • ukoliko zaposleni u nekoj kompaniji žele da pohađaju bilo koji kurs i obuku za web programiranje mogu da očekuju i prilagođavanje nastavnog plana u skladu sa njihovim potrebama
  • sva plaćanja koja se odnose na odabrani kurs polaznici vrše u onoj poslovnici Akademije Oxford u kojoj pohađaju nastavu
  • prijavljivanje je moguće izvršiti na nekoliko načina u toku cele godine, a zainteresovani kandidati mogu to da izvrše lično ili preko telefona, ali i da na onu mejl adresu koja postoji na oficijelnom sajtu ove institucije pošalju svoje podatke za prijavljivanje (kontakt podaci, koju obuku i kurs za web programiranje želi da pohađa, u kojim terminima i slično)

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com