JavaScript developer

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Maršala Birjuzova 3–5, Beograd, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
7 meseci (396 sati učenja)
Vreme održavanja:
vikendom
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd, Online - putem interneta

20%
popust
CENA: 1840 eur | Moguće je plaćanje na rate.
Popust važi do: 01-05-2025

Opis kursa

JavaScript je jedan od najvažnijih programskih jezika na svetu. Već 30 godina se profesionalno koristi i, uz podršku platformi kao što su Phaser, Electron.js i nw.js, i dalje je vodeći jezik za razvoj veb-sajtova, kao i pravljenje veb-aplikacija i igara za browser. Među kompanijama koje ga koriste su i Facebook, Uber i PayPal.

Zbog njegove rasprostranjenosti i versatilnosti, potražnja za JavaScript stručnjacima uvek raste. U trećem kvartalu 2022. godine ovaj front-end jezik je bio na 2. mestu, odnosno svaki peti oglas za posao (20%) bio je u vezi sa JavaScriptom.

Osim toga, što je jako važno, plate u IT-u su izuzetno stabilne. Specijalisti mogu očekivati visoke zarade, u skladu sa svojim iskustvom.

Kome je namenjena obuka za JavaScript Developera?

 • SVAKOME KO PLANIRA PRAKTIČNU PROMENU KARIJERE
 • SVAKOMEKO TRAŽI PRAKTIČNU OBUKU
 • SVAKOME KO TRAŽI NOVOG POSLODAVCA
 • POLAZNICIMA CODERS LABA bez prethodnog iskustva u IT-u

Kada umete da koristite JavaScript, možete da kreirate i veb-sajtove i napredne aplikacije: aplikacije za veb, native aplikacije (za konkretne mobilne uređaje), i izomorfne (odnosno univerzalne ili hibridne: aplikacije koje se prave za različite sisteme). Danas postoji velika potražnja u svim navedenim oblastima. Sami ćete iscrtati svoj razvojni put, na osnovu toga šta želite i šta vam ide od ruke. Front-end developer će moći da nađe posao u bilo kojoj firmi koja ima dovoljno razvijen IT sektor.

Samostalan front-end developer može raditi kao frilenser. U tom slučaju nije ograničen na saradnju sa samo jednom firmom, već može nuditi svoje usluge većem broju klijenata.

Zašto se ova obuka isplati?

1. Kompletiraćete svoj portfolio

U Coders Labu, uz pomoć stručnjaka iz date oblasti, od samog početka prvog časa, učite praktične veštine. U svakoj fazi naše IT obuke vaš portfolio postepeno raste (npr. na kraju obuke za JavaScript developera, imaćete čak 11 dovršenih projekata!). Drugim rečima, i već kao početnik, imaćete rezultate koje ćete moći da pokažete.

2. Naš kvalitet i vaše zadovoljstvo su zagarantovani

Vaš uspeh i zadovoljstvo su nama najvažniji. To je razlog zašto smo jedina IT škola koja ima sopstveni sistem za e-učenje, putem kog redovno pratimo vaš napredak. Tako znamo koji delovi programa su vam bili teži, a koji lakši, što nam onda omogućava da predajemo na delotvoran način, postepeno poboljšavamo materijale i pružamo neophodnu podršku.

3. Naučićete da radite u skladu sa Scrum metodologijom

U našim obukama, tokom simulacija timskog rada u skramu (eng. scrum) naučićete praktične strane ove metodologije.

Šta ćete sve naučiti tokom obuke?

 • Osnove JavaScripta, HTML-a i CSS-a

Tokom prvog dela obuke za JavaScript, HTML i CSS, naučićete Linux ili MacOS i Git. Dobićete instalere za softver koji se koristi u obuci.

 • Najpopularniji frejmvorci

Osim toga, naučićete novi jezik, Sass, koji vam olakšava rad na veb-sajtu, i React, biblioteku za JavaScript, koja se koristi u pravljenju korisničkog interfejsa zasnovanog na komponentama.

 • Prvi veb-sajt

Kreiraćete svoj prvi sajt i naučiti kako da ga prilagodite da se jednako dobro prikazuje na različitim ekranima, od telefona do TV ekrana.

 • Završni projekat

Naučićete kako da iskombinujete novo znanje i pripremite završni projekat – ono što ćete moći da pokažete budućem poslodavcu.

Znaćete kako da prebacite grafički model sajta u „živi“ veb-sajt u browseru. Prilagodićete ga i za desktop i za mobilne uređaje. Naučićete da programirate animacije i koristite informacije iz baza podataka, kao što je IMDb, na vašem sajtu.

 STRUKTURA OBUKE

 • Prework

Ovo je prvi blok u obuci. Tokom približno 40 sati učenja, materijali za Prework će vam pružiti znanje neophodno za prolazak kroz preostali deo obuke. Da biste učestvovali u obuci morate završiti Prework najmanje do nivoa od 80%. Možete računati na podršku mentora u slučaju da imate probleme ili nedoumice.

 • Časovi u učionici

Grupni časovi sa predavačem se održavaju na Coders Lab lokacijama u Beogradu (radnim danom ili vikendom). U grupama je između 10 i 18 polaznika. Ovo je pravi izbor za one koji nemaju odgovarajuće uslove za učenje od kuće, ili im je prosto teško da se kod kuće koncentrišu. Časovi uživo povrh toga pružaju svakodnevnu dozu motivacije. Susret sa predavačem i ostatkom grupe je dobra prilika ako treba postaviti pitanje ili nešto razjasniti.

 • Grupni časovi u Virtualnoj učionici sa predavačem

Učenje u Virtualnoj učionici čini okosnicu obuke na daljinu. Časovi se drže uživo, radnim danima ili vikendom, preko aplikacije za grupnu komunikaciju (Zoom). Zahvaljujući radu sa grupom i predavačem, vaše učenje će biti brzo i efikasno. Tokom časova ćete raditi na praktičnim zadacima, što je najbolji način za učenje novih veština. Susret sa predavačem i ostatkom grupe je dobra prilika ako treba postaviti pitanje ili nešto razjasniti.

 • Samostalno učenje

Obezbedićemo za vas materijale iz kojih ćete moći samostalno da učite preko LMS platforme Coders Laba, u skladu sa rasporedom obuke. Cilj samostalnog učenja je priprema za časove sa grupom i predavačem, kao i obnavljanje gradiva i konsolidacija novih veština.

Podrška mentora

Kroz čitavu obuku možete računati na podršku mentora vaše grupe. Mentor redovno prati vaš napredak (putem naše interne platforme za e učenje), motiviše vas da nastavite sa radom i pomaže vam na svakom koraku. Mentoru se treba obratiti ako imate bilo kakvo pitanje ili nedoumicu u vezi sa gradivom i materijalima. Slobodno im pišite i oni će vam ubrzo odgovoriti.

RASPORED
Gradivo koje ćete preći u okviru obuke je identično, bez obzira na to koji raspored odaberete.

FULL-TIME RASPORED

Časovi od ponedeljka do petka, od 9.00 do 17.00. Ovaj raspored garantuje kratak period učenja. Ovaj raspored je najbolji za one koji žele da steknu nove veštine u najkraćem mogućem roku.

Šta čini full-time raspored jedinstvenim?

 • svakodnevna, intenzivna imerzija u IT teme,
 • brzi rezultati: ovaj vid učenja je najefektivniji.

VIKEND RASPORED

Časovi subotom i nedeljom od 9.00 do 17.00. Ovaj tip obuke zahteva disciplinu i učenje u periodu između časova. Ovaj raspored je najbolji za one koji:

 • žele da kombinuju obuku sa poslom ili studiranjem,
 • ne žele da napuste trenutni posao pre nego što nađu novi.

Šta čini vikend raspored jedinstvenim?

 • opušteniji tempo: gradivo je raspoređeno na nekoliko meseci,
 • više vremena između časova, što omogućava da se novo znanje slegne.

VEČERNJI RASPORED
Časovi su vikendom i uveče; obično od 18.30 do 21.30.

Ovaj raspored je najbolji za one koji:

 • žele da kombinuju obuku sa poslom ili studiranjem,
 • žele da se prekvalifikuju brzo.

Šta čini večernji raspored jedinstvenim?

 • interaktivni časovi uživo, nekoliko puta nedeljno,
 • dovoljno vremena između časova, što omogućava da se novo znanje slegne.

PREDAVAČI I MENTORI

Tokom Coders Lab obuke, nikad niste sami. Naši pažljivo odabrani predavači i mentori su uvek uz vas. O nama možete suditi na osnovu rezultata njihovog rada. Zato smo odabrali iskusne stručnjake koji će vam predati svoje znanje i pružiti vam podršku tokom obuke.

Ko je predavač?

Tokom časova ćete stalno biti u kontaktu sa predavačem. U zavisnosti od dužine i obima obuke, različiti stručnjaci će preuzeti ulogu predavača.

U dužnosti predavača spadaju:

 • držanje praktičnih časova
 • pružanje podrške i odgovaranje na pitanja tokom časa
 • praćenje vašeg napretka tokom obuke

Ko je mentor?

Mentor je odgovoran za sadržaj obuke: on je tu od početka do kraja. Možete se konsultovati sa mentorom u vezi bilo kog segmenta obuke preko Slack-a. Mentor može igrati i ulogu predavača tokom jednog dela obuke, ili čak tokom cele obuke.

Zašto se obuka u Coders Labu isplati?

1. Prioritet nam je praksa

U našim obukama od samog početka stičete praktično znanje i veštine. Program je zamišljen tako da pokrije ono što se traži na tržištu. Naučićete da radite prema metodologijama Scrum i Kanban, sa alatima Trello i Github, vežbaćete gitflow i pregled koda.

2. Pružamo vam podršku tokom čitavog puta

Proces odabira i kupovine prave obuke uz pomoć naših savetnika za obuke je tek početak. Nakon toga vam pomažu predavači i mentori. Oni su ti koji će vas uvesti u svet programiranja.

3. Grupno učenje

Svaki učesnik na obuci doprinosi na svojstven način: ličnim iskustvom, znanjem, jedinstvenom perspektivom na čitavu stvar. Zahvaljujući ovome, svaka radionica je različita, ali je uvek od velike koristi. Osim toga, na ovaj način se stiču nova poznanstva koja mogu biti od pomoći kasnije.

4. Znamo šta se trenutno traži na tržištu rada

Pomno pratimo promene na tržištu i analiziramo potrebe različitih poslodavaca. Vidimo koga oni traže, kakve tehnologije koriste i šta rade iz dana u dan. Na taj način znamo kojim veštinama treba da damo prednost na našim časovima.

5. Stičete kompetencije koje su tražene

Potražnja za stručnjacima za JavaScript raste. Steknite znanje: uđite u IT industriju i postanite odgovor na potrebe tržišta.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com