iOS Development

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Cara Dušana 34, Zemun, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
01.06.2024.
Trajanje kursa:
10 nedelja
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Online - putem interneta, Zemun

CENA: od 990 eur | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

iOS Development Program – zakoračite u svet programiranja za najnapredniju i najprofitabilniju platformu na svetu

Intezivni kursevi iOS programiranja | ITAcademy Beograd, Novi Sad, Sarajevo, Banja Luka
Nastava
tradicionalna ili online
Fond časova
100 časova
Diplome i sertifikacija
iOS kurs - Apple Authorized Training Provider
iOS kurs - Learn Quest
Apple Authorized Training Certificate of Achievement: Introduction to Swift Programming Language
Apple Authorized Training Certificate of Achievement: Introduction to iOS SDK
ITAcademy Certified Mobile Application Developer
LINK English
LINK German
PRIJAVITE SE

Iz dana u dan iOS programeri menjaju svet oko nas – način na koji komuniciramo, radimo, učimo i provodimo slobodno vreme. Uz prava znanja i veštine i vi možete postati jedan od njih.

Na ovom programu upoznaćete se sa alatima za iOS programiranje, naučićete Swift − moderan, moćan i intuitivan programski jezik, koji je razvila kompanija Apple i radićete u razvojnom okruženju Xcode koje je specijalno dizajnirano za razvoj iOS mobilnih aplikacija.

Učićete kroz praktične primere i proći kroz kompletan proces razvoja aplikacija, od početne ideje do postavljanja na Apple App Store.

Program je praktično usmeren, pa ćete od prvog časa sticati samo ona znanja koja će vam sigurno koristiti u poslu.

Vaš najbrži način da postanete iOS programer

I vi možete ovladati veštinama potrebnim za samostalan razvoj aplikacija.

U tome će vam pomoći iskusni predavači sa vrhunskim CV-jem i bogatim iskustvom. Uđite u svet traženih developera na široka vrata i neka se vaše ideje i rešenja nađu na iPhone i iPad uređajima širom planete.

Program koji garantuje primenjive veštine

ITAcademy je Apple Authorized Training Provider, što vam omogućava praćenje licencirane obuke i pristup najsavremenijim tehnologijama ove kompanije. Program nastave podeljen je u 100 časova, a možete ga pohađati u učionici ili online. Ništa što jedan iOS programer treba da zna neće biti izostavljeno, a sve lekcije ažurirane su prema najnovijim svetskim standardima u industriji razvoja aplikacija.

Za vas su obezbeđeni uslovi koji zadovoljavaju najviše standarde međunarodnog ispitnog centra Cambridge univerziteta, od najmodernije opremljenih Apple učionica, preko predavača, uslova polaganja i nastave do prilagođenosti gradiva i mogućnosti da i potpuni početnici postanu u najkraćem periodu stručnjaci koji lako demonstriraju svoje veštine.

Brzo ćete naplatiti svoja znanja

iOS je ne samo najpopularnija platforma za razvoj mobilnih aplikacija već i najisplativija. Baveći se ovim zanimanjem u regionu možete ostvarivati prihode od oko 1.600 evra mesečno, dok je zarada u inostranstvu znatno veća.

Prema svim istraživanjima, iOS programeri se nalaze među najtraženijim stručnjacima u regionu. Oni sa lakoćom pronalaze odlično plaćene poslove i sarađuju sa velikim domaćim i stranim klijentima. I vi možete biti među njima.

 

 

 

 

Plan i program zvanično ovlašćen od kompanije Apple

No. Code Class No. of classes
1. ISPL Introduction to Swift Programming Language 16
    - Uvod u Swift- Osnovni elementi jezika Swift- Funkcije i kompleksni tipovi u Swift-u- Napredni koncepti u Swift-u  
2. ITIS Introduction to iOS SDK 24
    - Upoznavanje sa XCode Interface Builder-om- iOS kontrole- Kontejneri i kompleksne kontrole- Životni ciklus iOS aplikacije- Rad sa podacima- Rad sa udaljenim podacima  

 

+ BONUS: ITAcademy kursevi za pripremu i usavršavanje developera

 

No. Code Class No. of classes
1. ITP Introduction to Programming 32
    - Uvod u iOS Apple platforme- Uvod u programiranje  
2. IP iOS Project 28
    - Planiranje projekta- Dizajniranje aplikacije- Programiranje aplikacije- Rad sa podacima- Testiranje i objavljivanje  
3. EL1/GL1 English Language 1 / German Language A1* online
    - English Pre-Intermediate- English Intermediate- German A1  
4. EL2/GL2 English Language 2 / German Language A2* online
    - English Intermediate- English Upper-Intermediate- German A2  
5. FCE FCE/BEC Vantage** online

* Polaznici biraju koji od navedenih jezika žele da izučavaju i na osnovu toga pohađaju jedan od ova dva kursa.
** Pripremne kurseve za polaganje FCE ili BEC Vantage ispita mogu pohađati samo polaznici koji su završili English Upper Intermediate Level.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

U okviru školovanja na iOS intenzivnom programu besplatno dobijate i jedinstveni paket profesionalnih veština - Personal Development Program, koji će vam osigurati napredak u karijeri i izdvojiti vas kao lidera među stručnjacima u vašem poslu. Saznajte više o ovom obrazovnom programu i planu po kome se izvodi.

 

Ovaj program obuhvata 7 predmeta

1. Introduction to Programming

Upoznaćete se sa osnovnim konceptima programiranja i Apple platformama. Detaljno ćete savladati osnovne karakteristike iOS operativnog sistema, a nakon završetka kursa bićete u stanju da rešavate osnovne probleme kreiranjem programske logike. Naučićete da samostalno kreirate jednostavne programe, da manipulišete podacima, izvršavate ih i prikazujete odgovarajuće rezultate.

2. Introduction to Swift Programming Language

Na ovom kursu obrađuju se osnovni koncepti programiranja u programskom jeziku Swift. Osposobićete se za rešavanje različitih problemskih zadataka upotrebom playground platforme, razvojnog okruženja Xcode, ovladaćete konceptima objektno orijentisanog programiranja, protokol-orijentisanog i funkcionalnog programiranja i bićete spremni za početak bavljenja razvojem aplikacija za alate iOS, wathchOS i tvOS uređaje.

3. Introduction to iOS SDK

Savladaćete osnovne koncepte potrebne za razvoj iOS aplikacija, upoznaćete se sa potrebnim okvirima i Xcode razvojnim okruženjem i njihovom upotrebom prilikom razvoja aplikacije. Naučićete da kreirate kako jednostavne tako i složenije iOS aplikacije, koje bi mogle da čuvaju podatke korisnika i pribave podatke sa servera upotrebom API-a. Na kraju kursa ovladaćete razvojnim okruženjem Xcode, okvirom UIKit i primenom programskog jezika Swift u razvoju iOS aplikacija.

4. iOS Project

Tema ovog kursa je upoznavanje sa svim potrebnim koracima koji se primenjuju tokom razvoja neke iOS aplikacije − kurs obrađuje osnovne koncepte potrebne za planiranje projekta, što obuhvata pisanje projektnih zahteva, specifikaciju, kao i kreiranje mockupa. Na kraju kursa, bićete upoznati i sa Apple developerskom platformom i preduslovima za objavljivanje aplikacije na App Store-u.

5. English Language 1 / German Language A1

U okviru kursa English Language 1 najpre ćete raditi test procene svog trenutnog znanja engleskog jezika, a na osnovu ostvarenog rezultata biće vam dodeljen jedan od 5 nivoa gradiva (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate ili Upper-Intermediate) koji će vam pomoći da usavršite svoje znanje, ovladate novim spektrom funkcija ovog jezika u pisanoj i usmenoj formi i poboljšate njegovo razumevanje i korišćenje.

Polaznici mogu izabrati i kurs Nemački jezik A1, koji je početni nivo učenja nemačkog jezika i čiji je cilj da se polaznici snađu u jednostavnim komunikacijskim situacijama u svakodnevnom životu.

6. English Language 2 / German Language A2

Na osnovu programa koji ste pohađali u okviru kursa English Language 1, u okviru kursa English Language 2 možete preći i naredni nivo gradiva (Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate ili Upper-Intermediate) i tako dodatno usavršiti svoje znanje ovog jezika.

Kurs nemačkog jezika za nivo A2 osmišljen je tako da steknete potrebno znanje iz gramatike koje je predviđeno za ovu fazu učenja jezika, da proširite svoj vokabular neophodan za svakodnevnu komunikaciju, kao i da budete u mogućnosti da iskažete svoje mišljenje o svakodnevnim društvenim temama.

7. Cambridge First Certificate in English (FCE)/Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)

Pripremni kursevi za polaganje FCE ili BEC Vantage ispita nisu u okviru redovnog nastavnog plana i programa. Polaznici biraju koji od navedenih sertifikata žele da steknu i na osnovu toga pohađaju jedan od ova dva kursa.

Cambridge First Certificate in English (FCE) je pripremni kurs za polaganje FCE ispita na osnovu koga stičete sertifikat koji priznaje na hiljade kompanija, akademskih institucija, univerziteta i koledža, strukovnih tela i ministarskih i vladinih tela širom sveta. FCE je široko priznat u privredi i industriji, a daje vam značajnu prednost ukoliko nameravate da aplicirate za poslove koji uključuju rad sa javnošću, kancelarijski posao u bankama, u avio industriji, keteringu... Ovaj sertifikat priznat je i na mnogim univerzitetima, visokim školama i drugim institucijama, te predstavlja “odskočnu dasku” za vaše dalje obrazovanje i unapređenje znanja jezika.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) takođe predstavlja pripremni kurs za sticanje BEC Vantage sertifikata, jednog od najcenjenijih Cambridge sertifikata u poslovnom svetu. Kao što sam naziv govori, ovaj sertifikat vam daje značajnu prednost kod potencijalnih poslodavaca i poslovnih partnera, time što potvrđuje da je vaše znanje poslovnog engleskog jezika i mogućnosti komunikacije u svetu biznisa na zavidnom nivou. Priznaju ga sve svetske kompanije, akademske i poslovne institucije, jer predstavlja jedinstven dokument o vašim naprednim sposobnostima razumevanja, govora i pisanja na engleskom jeziku.

Zanima vas kako izgleda posao programera mobilnih aplikacija? Pročitajte više »

Kako izgledaju predavanja?

Nastava se odvija u tradicionalnoj i e-learning varijanti. iOS kurs možete pratiti tradicionalno, u najmodernije opremljenim salama ITAcademy u Beogradu, ili online, putem platforme za učenje na daljinu.

Predavanja su krajnje zanimljiva i prilagođena predznanju polaznika. Ono što je karakteristično jeste da je polaznicima u toku svakog predavanja predmet izučavanja predstavljen ne samo teorijski, već i praktično, na mnoštvu zanimljivih primera koji predstavljaju najbolju praktičnu obuku za samostalan rad odmah nakon završetka školovanja. Ako spadate u one koji su oduvek želeli da kreiraju iOS aplikacije onda je ovo pravi kurs za vas.

Obezbedite sebi međunarodno priznate sertifikate:

Nakon uspešnog završetka školovanja, dobijate dva zvanična Apple sertifikata o kompletiranju licenciranih iOS kurseva:

  • Apple Authorized Training Certificate of Achievement: Introduction to Swift Programming Language
  • Apple Authorized Training Certificate of Achievement: Introduction to iOS SDK

Uz to, dobijate i priznati ITAcademy Certified Mobile Application Developer sertifikat. Ovi sertifikati predstavljaju zvaničnu potvrdu vašeg znanja i međunarodno priznate dokumente kojim unapređujete svoju poziciju na tržištu rada, povećavate šanse za napredovanje u karijeri i stvarate osnovu za dalje usavršavanje.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com