Obuka za Booking administratora

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
6 školskih časova / 1 dan
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 15000 din

Opis kursa

Kako se vreme menja, tako se menjaju i uslovi života, ali i poslovanja, pa i odlaska na odmor, te svih ostalih životnih prilika. I dok je nekada bilo gotovo nezamislivo da sa svojom porodicom odete u neki smeštaj koji ste videli samo na fotografijama, danas je to, može se slobodno reći postalo praksa. Zato se najčešće koriste različiti internet sajtovi, koji nude zakup apartmana, soba, pa čak i čitavih kuća u svim delovima sveta. Jedan od svakako najpoznatijih sajtova takve vrste je i čuveni booking, a za njim ne zaostaju ni tripadvisor, expedia i mnogi drugi.

Prednosti korišćenja ovakvih sajtova su zaista brojne, počev od činejnice da možete pronaći smeštaj čak i u najzabačenijim delovima sveta, pogledati slike (koje su u potpunosti verne, a trebalo bi i da su novijeg datuma), te da na propisan način izvršite uplatu, dobijete zvaničnu potvrdu rezervacije, a sve to radite iz topline svog doma. Pa čak ne morate da odete ni u banku kako biste izvršili plaćanje, ako imate mogućnost plaćanja online.

A da li ste se zapitali kako bi čitav taj sistem funkcionisao, ako osoba koja je zadužena za admnistraciju na ovom sajtu ne bi uradila makar samo jedan deo posla za koji je zadužena? Verovatno bi sajt u nekoliko narednih sati, da ne kažemo minuta prestao da postoji.

Upravo iz tog razloga je obuka za booking administratora odličan izboor zanimanja za svakoga ko želi da se bavi neobičnim i dinamičnim poslom. Morate biti svesni pre nego što započnete ovaj kurs koji organizuje Akademija Oxford da je posao koji obavlja booking administrator sa jedne strane stresan, dok je sa druge strane i zanimljiv, ali i finansijski vrlo isplativ. Reč je o tome da u bilo kojoj inostranoj kompaniji da je zaposlen, booking administrator zarađuje sasvim pristojnu sumu novca, koja definitivno neutrališe sve stresne situacije koje ovaj posao nosi sa sobom.

A kada kažemo stresne situacije, tu prvenstveno mislimo na činjenicu da booking administrator ima obavezu da komunicira, kako sa onim klijentima koji nude iznajmljivanje svog smeštaja, tako i sa onima koji žele da određeni smeštaj iznajme. Kako se komunikacija sa klijentima odvija najviše elektronskim putem i to uglavnom sa ljudima iz celog sveta, od kandidata se očekuje da poseduje visok nivo znanja barem engleskog, a poželjno je i makar još jednog stranog jezika. Poseban segment obuke za booking administratora je upravo iz tog razloga usmeren na savladavanje osnovnih pravila uspešne poslovne komunikacije u ovoj oblasti.

Booking administrator, najjednostavnije rečeno uspostavlja koordinaciju između onih koji iznajmljuju i onih koji žele da iznajme određeni smeštaj, te radi sve potrebne izveštaje na dnevnom, nedeljnom i godišnjem nivou. Upravo on je zadužen za praćenje toka rezervacije od njenog početka do potpune realizacije, a osim putem meil - a, sa kupcima može da komunicira i putem telefona, ukoliko za tim postoji potreba, pa se tokom obuke svi zainteresovani polaznici upućuju i u tajne uspešne i primerene poslovne komunikacije putem telefona.

Obuka za booking administratora je zamišljena kao svojevrstan trening za sve kandidate koji žele da se zaposle na ovom radnom mestu i obezbede sebi jedno od trenutno, možda najboljih zanimanja u finansijskom smislu. Kada kažemo najbolje, pod tim osim na visoka primanja, mislimo i na to što se ovaj posao ne mora neizostavno obavljati iz sedišta određene kompanije, već ga pojedinci vrlo uspešno vrše i iz sopstvenig doma, ali uz uslov da se ponašaju i rade kao da su zaposleni u sedištu kompanije, što prvenstveno znači da moraju biti online u slučaju da klijent ima neko pitanje ili nedoumicu.

Sama činjenica da je obuka za booking administratora specifična u tom smislu što je reč o poslu koji iziskuje rad na računara, budući da osoba koja obavlja ovaj posao ima obavezu i da unosi sve neophodne podatke o smeštajnim jedinicama, te da uređuje fotografije i raspoređuje ih u skladu sa pravilima određenog sajta i slično, od kandidata koji želi da stekne uverenje o završenoj obuci za booking administratora se očekuje prilično visok nivo znanja rada na računarima, a u smislu rada u programu za uređivanje tekstualnog sadržaja, ali i fotografija, te se podrazumeva da se odlično snalazi na internetu i da poznaje osnove poslovne komunikacije, bilo da se ona dovija elektronskim ili bilo kojim drugim putem.

Svako ko želi da završi kurs za booking administratora pri Akademiji Oxford, koja trenutno jedina organizuje ovakvu vrstu obuke, mora imati na umu da se za obavljanje ovog posla ipak zahteva da kandidat poseduje određene veštine, kao što su odlične komunikacione sposobnosti, preciznost u izlaganju, konciznost u pisanju, sklonost ka zapažanju detalja, a iznad svega sistematičnost i ono što često čitamo u mnogim konkursima za posao kao vrlo važan zahtev - spremnost za rad pod pritiskom, jer je činjenica da se u ovom poslu kandidat često nađe "u vatri". Upravo iz tog razloga se preporučuje obuka za booking administratora, jer će kandidat dobiti sve one smernice koje će mu pomoći da pronađe posao u ovoj struci, ali i da ga obavlja ispravno i maksimalno profesionalno, a da istovremeno izvuče sve koristi koje ovo zanimanje sa sobom nosi!

U slučaju da kod vas postoji neka nedoumica vezano za ovaj kurs, slobodno kontaktirajte bilo koju poslovnicu Akademije Oxford uSrbiji, koje se trenutno nalaze na preko 20 lokacija!

Kome je kurs namenjen: praktično rečeno ovu obuku može da pohađa svako ko želi da se bavi poslom koji je ne samo jedinstven, već i vrlo tražen u savremenom svetu; dovoljno je da kandidat poseduje srednji ili napredni nivo znanja rada na računaru, te da ima visok nivo poznavanja engleskog jezika, dok se znanje nekog drugog svetskog jezika svakako smatra velikom prednošću.

Ukupno vreme trajanja polazne obuke: 6 školskih časova ukupno, to jest 6 x 45 minuta.

Materijal za kurs : elektronski i štampani materijal sa primerima je obezbeđen za sve polaznike obuke.

Cena obuke : cenu šaljemo na upit shodno Vašem zahtevu.

Dodatne napomene:

  • uplata se vrši putem uplatnice ( za fizička lica ), preko računa ( za pravna lica ), a nakon dostavljenog Predračuna
  • moguće su dodatne izmene programa, a u skladu sa predznanjem koje pokažu polaznici obuke, te brojem prijavljenih polaznika

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com