Podrška i rešavanje problema Windows 7 za preduzeća

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
06.04.2023.
Trajanje kursa:
24 časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Windows 7 Enterprice koristi se samo za kompaniije sa kojima Microsoft ima posebne softverske ugovore. Ova verzija poseduje posebne alate poput višejezičke podrške (Multilingual User Interface-MUI), BitLocker enkricije i podrške za Unix aplikacije.

Na početku kursa, polaznici se upoznaju sa imlementacijom metodologije za rešavanje problema. U ovom segmentu se opisuju koraci, potrebni za uspostavljanje i korišćenje tipične metodologije rešavanja problema. Takođe, pokriva ulogu odgovornosti EDST.

Nastavlja se sa rešavanjem pitanja Sturtup-a. Ovaj modul opisuje kako se koriste alatke Windows 7 za oporavak i rešavanje problema Sturtup. Pružaju se informacije potrebne za konfigurisanje i rešavanje problema za postavke pokretanja, a u cilju rešavanja problema operativnog sistema usluga. Polaznici će raditi zadatke iz otklanjanja problema sa pokretanjem, a nakonovog segmenta, moći će da koriste Windows 7 recovery tools za rešavanje problema Sturtup-a, zatim, da rade na podešavanjima i rešenjima problema postavke pokretanja , kao i na rešavanju operativnog sistema servisa.

Sledeći korak predstavlja korišćenje smernica Group Policy, za centralizaciju konfiguracije. Ovde se opisuje aplikacija Group Policy, takođe, pokriva korake rešenja problema i klijent neuspehe konfiguracije GPO aplikacije.

Nastavlja se sa rešavanjima problema mrežnog povezivanja pitanja. Ovde se opisuje način rešavanja pitanja vezanih za mrežno povezivanje , pružajući korake za utvrđivanje podešavanja mreže na računarima klijenata, a zatim rešenje problema mreže konekcije.

U okviru kursa radi se i na rešavanju pitanja Remote Connectivity. Polaznici se uče kako da podešavaju i reše probleme virtualne privatne mreže(VPN), kao i kako da koriste Remote Desktop i Remote Assistance u cilju pomoći korisnicima.

Rešavanje problema Logon i resursa pristupa pitanja, takođe predstavlja nezaobilazni segment kursa. Opisuje se kako se koriste sredstva i metode za rešavanje problema profita korisnika, kao i pitanja sa pristupom fajlova i štampača.

Pitanje bezbednosti jako je bitna stavka ovog kursa, stoga je lekcija „Rešavanje pitanja iz oblasti bezbednosti“ značajna za sve polaznike. Opisuje se rešavanje pitanja iz oblasti sigurnosnih sistema kao što su: EFS i BitLocker. Zadaci iz ove lekcije su: rešavanje problema dozvole za datoteku i pitanja pristupa sadržaja i Windows Internet Explorier pitanja.

Na samom kraju radi se na rešavanju problema operativnih sistema i primena pitanja. Ovaj segment obuhvata funkcije operativnih sistema i aplikacija, uključujući instalacije aplikacija i operativnih pitanja.

Trajanje kursa: 24 časa

Potrebno predznanje: Osnove PC računara i MS Windows

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com