Kurs za upravljanje i održavanje Windows 8

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
05.04.2023.
Trajanje kursa:
40 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

U ovom kursu predstavljene su osnovne karakteristike Windows 8 operativnog sistema, kao i njegove glavne komponente. Akcenat je na razlici u odnosu na Windows 7 operativni sistem, na njegovim prednostima i novitetima. Nakon ovog kursa, polaznici će biti osposobljeni da samoostalno administriraju Windows 8 računare na mreži.

Ovaj operativni sistem namenjen je, pre svega, kućnoj upotrebi. Najupečatljivija promena, ogleda se, pre svega, u Metro UI. Osim novih funcionalnosti, jedna od razlika Windows 7 je i ta što nema Start dugme, kao i Start Menu, koji su uklonjeni. Ovaj operativni sistem je zasnovan na potpuno novom pristupu, grafičkom i funkcionalnom iinterfejsu operativnog sistema i aplikacija. Metro style, pre svega je namenjen touch screen uređajima, odnosno tablet i mobilnim telefonima.

Kurs je namenjen onima koji žele da steknu veštine koje se odnose na planiranje, implementaciju i instaliranje , kao i održavanje Winows 8 operativnog sistema. Takođe, kurs obuhvata upravljanje i podršku Windows uređaja, korisnika, aplikacija, kao i cloud servisa.

Polaznici će raditi na planiranju, menadžmentu i implementaciji sistema Windows 8, kao i primeni odgovarajućih metoda za upravljanje Windows 8, grafičkim alatima i PowerShell-om, za daljinsko upravljanje. Lekcijama su obuhvaćeni i planiranje i sprovođenje instalacija strategije za migracije i operativni sistem, kao i planiranje operativnog sistema virtualizacije. Polaznici se obučavaju da kreiraju Unattended Answer File, kao i za izvođenje Offline Modification Windows Image File.

Naredna lekcija tiče se identiteta Windows 8. Objašnjava se planiranje i sprovođenje identiteta korisnika, kao i planiranje autorizacije kSorisnika sa Microsoft nalogom. U okviru ovog modula, rešavaju se zadaci domain-based security, odnosno plan domen zasnovan na sigurnosti.


Jedna od nezaobilaznih stavki jeste i planiranje i implementacija IPv4 i IPV6 adresiranja, i obezbeđivanja mrežnog povezivanja sa Windows zaštitnim zidom (Konfigurisanje DHCP rezervacije, povećanje sigurnosti sa IPsec)

Planirano je da se tokom kursa, polaznici osposobe za dizajniranje aplikacije Deployment, planiranje aplikacije Compatibility, upravljanje Windows Store apps-om. Objašnjava se kako se upravlja korisničkim profilima i kako se sinhronizuje između uređaja koji koriste Microsoft korisničko iskustvo virtualizacije (UE-V)

U nastavku kursa, polaznici rade na planiranju i radu sa Windows Intune, Cloud Servisu, implementaciji File i Print pristupa, Offline files, planiranju i sprovođenju šifrovanja za Windows 8, planiranju i sprovođenju EFS-a u organizaciji.

Implementacija zaštite virusa korišćenjem AppLockera, implementacija Direct Access i planiranje Recovery Solutions, takođe su obuhvaćeni kursom.

Trajanje kursa: 40 časova

Potrebno predznanje: Osnove Pc računara i MS Windows

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com