Kurs za realizaciju i upravljanje Microsoft Desktop Virtualizacijom Windows Server 2008 R2

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.06.2023.
Trajanje kursa:
40 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: 34200 din

Opis kursa

Microsoft Desktop virtualizacija rešenje koristi najviše kompanijama kako bi umanjile svoje troškove, povećale ažurnost i omogućile neometani pristup, kao i povećale bezbednost. Desktop Virtualizacija im nudi širu ponudu različitih modela, kada je povezanost zaposlenih u kompaniji u pitanju. Virtuelne Desktop Infrastrukture (VDI) omogućavaju organizacijama da centralno upravljaju korisničkim profilima, i da pružaju personalne profile za krajnje korisnike.

Prednosti Desktop Virtualizacije su bolja poslovna rešenja, zbog naprednijeg softvera i mogućnost nadogradnje operativnog sistema na Windows 7.

Windows Desktop Infrastruktura jedan je od načina da se krajnjim korisnicima omogući da pristupe svom desktopu, instaliranom u data centru. Pored ostalog, Microsoft VDI Suites pružaju korisnicima mogućnost da upravljaju svojim fizičkim i virtuelnim desktop-ima iz jedne konzule. Time dolazimo do krajnjeg zaključka da su prednosti VDI-a: intgrisano upravljanje, veća bezbednost i pristup sa bilo kog uređaja.

Tokom kursa, polaznici će se upoznati sa pojmovima : Session Virtualization, Microsoft Enterprice Desktop Virtualization, Microsoft Application Virtualization i User State Virtualization. Proučiće njihove osnovne karakteristike, prednosti, kao i primenu.

Prva lekcija predstavlja Planiranje scenaria Desktop Virtualizacije, odnosno upotreba Microsoft tehnologija za virtualizaciju, i pružanje informacija oo planiranju i upravljanju virtualnih okruženja.

Sledeći korak je implementacija Windows Virtual PC i Windows XP Mode. Ovaj modul predstavlja koncept virtualne mašine, a obuhvata i uslove i proceduru za instalacije i konfiguracije Windows Virtual PC i virtuelne mašine.

U nastavku kursa, radi se na implementaciji Microsoft Enterprice Desktop Virtualizacije. Kroz ove lekcije objašnjavaju se funkcionalnost i prednosti MEP-B-a klijenata i MEP-B Server Management i procedurama za primenu istih.

Polaznici će proučiti i gradivo iz: Implementacije APP-B, odnosno application virtualization, zatim, upravljanje MED-B Deployment, planiranje i primenu APP-B za klijente, konfiguraciju udaljene radne površine i Remote App, i implementaciju User State Virtualization.

Trajanje kursa:40 časova

Potrebno predznanje: Administracija Windows 2008 Servera

Cena: 34.200 RSD

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com