Kurs za Podešavanje i Instalaciju Windows 7 za Klijente

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
09.04.2023.
Trajanje kursa:
20 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Ono u čemu se sedmica razlikuje od svojih prethodinika, jeste more novih mogućnosti, a jedna od njih je pretraga kroz start meni, kao i ekonomičnost i iskoristivost radnog prostora.

Kurs i obuka za instaliranje i podešavanje Windows 7 vodi vas korak po korak kroz proces instaliranja ovog operativnog sistema.

Kako se podešava Windows, kako se radi Windows update, i čemu on služi, samo su neke od smernica, koje će se obradjivati u ovom kursu.

Kako se radi gašenje korisničke kontrole, kako se instalira microsoft update, i kako se skidaju najsvežiji drajveri za Vaš hardver iz ogromne baze, zatim, kako da osvežite svoj sistem, i kako se radi hibernacija, teme su obuke za podešavanje i instaliranje Windows 7 sistema.

U okviru kursa, polaznici će saznati i kako gasi System restore, kako se podešava taskbar, kako se ponaša dugme za gašenje računara u start meniju.

U okviru kursa, akcenat je i na Aero peek-u, Aero shake-u, i Aero snap-u. Aero peek je postojao i u Visti, a to je prikaz minimiziranog sadržaja kada se mišem pređe preko ikonice, ali sada, u poboljšanom izdanju.

Aero shake služi da se vizuelno oslobodi prostor na ekranu, tako što ih bukvalno protrese-shake.

Aero snap omogućava da se prozor maksimizuje ili da se stavi na polovinu ekrana.

Start meni je sličan onom iz Viste, jednostavan za upotrebu, a novost u njemu čine taskovi. Interesantna novina jesu i Kolekcije (Libraries), koje čine: muzika, dokumenti, slike, video..., a dodavanje ovih sadržaja znatno je lakše nego što je bilo.

Kurs za instaliranje i podešavanje Windows 7, sastoji se iz više nivoa, propraćenih raznim lekcijama.

Na samom početku, polaznici se upoznaju sa karakteristikama ovog izdanja i hardverskim zahtevima Windows 7.

Zatim, radi se na kongiguraciji diskova i servisa, kao i podešavanja File Access štampača na Windows 7. Kasniji tok kursa, odnosi se na podešavanje mreže, odnosno IPv4 i IPv6 povezanosti na mrežu, raspodelu IP adresa i rešavanje problema iz mrežnog povezivanja. Zadaci iz narednog nivoa obuhvataju podešavanje bežične mreže i optimizacije i održavanja sistema Windows 7. Client kompjutera. Na samom kraju, predstavlja se konfiguracija daljinskog pristupa, odnosno podešavanje mobilnih uređaja.

Trajanje kursa: 20 časova

Potrebno predznanje: Osnove PC računara i MC Windows

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com