Kurs i obuka za naprednu konfiguraciju Windows servera 2012

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
05.04.2023.
Trajanje kursa:
40 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Kurs je usmeren na veštine koje su neophodne za uspostavljanje i upravljanje naprednom infrastrukturom Windows servera 2012.

Nakon ove obuke, polaznici će biti spremni da održavaju mreže pod Microsft Windows serverskom platformom. Obuka se sastoji iz više faza, a neke od njih su: Konfigracija naprednih mreža servisa, konfiguracija naprednih storage servisa, zaštita pristupa fajlovima uz pomoć DAC, planiranje i implementacija domena i lokacija, kao i generalne implementacije.

U okviru prve faze, odnosno implementacije napredne mreže, opisuju se postupci podešavanja naprednih funkcija u Domain Name System-u, odnosno, naziva domena usluga i konfiguracije dinamičkog Host Protokola(DHCP) sa serverom Windows 2012, kao i pokrivanje IP adrese. Prvi deo obuke, biće predstavljen kroz lekcije: Konfiguracija napredne DHCP osobine, Konfiguracija i podešavanje napredne DNS i implementacija IPAM.

U sledećem delu kursa za naprednu konfiguraciju Windows servera 2012, radi se na implementaciji napredniih fajlova i servisa, i opisuju se procesi podešavanja i upravljanja ISCSI i BranchCache, kao i način na koji se primenjuju funkcije zadužene za optimizaciju iskorišćenosti memorije kao što je File Server Resource, i klasifikacija datoteka i duplikati podataka.

U trećem delu obuke polaznici se upoznaju sa implementacijom dinamičkog pristupa kontrole (DAC), dok se već u narednom nivou radi na implementaciji i distribuciji Aktivnog direktorijuma.

U narednom nivou, polaznici se upoznaju sa načinima podešavanja za AD DS sajtove, kao i kako se optimizuje AD DS saobraćaj i kako se podešava praćenje AD DS replikacija.

 

Tema naredne faze je Publik Key Infrastructure ( PKI) , njegove komponente i koncepte, planiranje, sprovođenje, pokretanje i upravljanje sertifikat šablona. U ostatku škole za naprednu konfiguraciju Windows servera 2012, polaznici će se upoznati sa pojmovima Network Load Balancing, Failover Clustering, Hyper-V, Disaster Recovery.

Nakon svakog nivoa obuke, polaznici će biti u prilici da stečeno znanje praktično primene, kao i da rešavaju zadatke, iz prethodno zadatih lekcija.

Nakon uspešno obavljene obuke, Oxford Akademija Vam dodeljuje međunarodni sertifikat iz ovog Microsoft kursa.

Trajanje kurs: 40 časova

Potrebno predznanje: Osnove PC računara i MS Windows

 

 

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com