Kurs i obuka za instaliranje i konfiguraciju Windows servera 2012

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
31.03.2023.
Trajanje kursa:
40 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Kurs je koncipiran u više faza, koje su podeljene po lekcijama.

Na samom početku, radiće se na upravljanju i pokretanju Windows servera 2012, gde će se polaznici upoznati sa novim administrativnim interfejsom. Postupno se uvodi u različite uloge i funkcije koje su dostupne sa ovog operativnog sistema, kao i u različite opcije za instalaciju i konfiguraciju. Nakon ovog dela, polaznici će moći da izvršavaju zadatke instalacije, konfiguracije, da opišu sve pomenute alate, da izvršavaju osnovne administrativne poslove koristeći PowerShell.

U nastavku kursa za instalaciju i konfiguraciju Windows servera 2012, rad se bazira na Aktivnom direktorijumu, gde se polaznici uvode u usluge domena Aktivog direktorijuma. Ova faza obuhvata: opšte AD DS infrastrrukture, uključujući pregled i instaliranje DC, dok je sledeći nivo posvećen upravljnju Aktivnim direktorijumom. Ovaj deo pokriva konfiguraciju objekata, u okviru direktorijuma, kao što su korisnička grupa i računari. Pored konfiguracije korisničkih profila, tu su i proces delegiranja dozvole za obavljanje AD DS administratora. U okviru ovog dela predviđene su lekcije: Upravljanje nalozima, upravljanje korisničkom grupom, upravljanje kompjuterskim nalozima i delegiranje administracije.

U nastavku kursa za instalaciju i konfigurisanje Windows servera 2012, uvodi se PowerShell, koji se koristi za obavljanje najkrupnijih radnji u AD DS, kao što su: kreiranje korisničkih naloga i grupa, modifikovanje korisničkih računa.

Sledeći nivoi obuke baziraju se na: implementaciji Internet Protokol Verzije 4(IPv4), implementaciji Dynamic Host Configuration Protocol(DHCP ), implementaciju Domain Name System-a(Domain Name System-a) zatim, IPv6 koji koegzistira sa IPv4, implementaciju Local Storage, implementaciju fajlova i štampanja, grupe Policy.

Na kraju, radi se obezbeđivanje Windows servera 2012, pomoću grupnih pravila. Postavke podešavanja i podešavanje zaštitnog zida.

Nakon svake oblasti, polaznici će moći samostalno da izvršavaju zadatke, u okviru zadate teme.

Trajanje kursa: 40 časova

Potrebno predznanje:Osnove PC računara i MS Windows

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com