Kurs i obuka za administraciju Windows servera 2012

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
28.03.2023.
Trajanje kursa:
40 časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Windows server 2012 donosi znatno unapređeniji server od svojih prethodnika, kao i mnoge inovacije.

Jedna od njih je i Hyper-V, koji pruža mnogo novih opcija, a najdominantnija od njih je virtualizacija mreže, multitenatnost, Storage Resource Pools, Cross-premise konektivnost i Cloud Backup.

ReFS je novi fajl sistem koji se, prvenstveno koristio za fajl servere, a kao novu produktivnost donosi povećanu pouzdanost za on-disk strukture, kao i povećanu otpornost na greške i povećanu kompatibilnost sa postojećim API-jima ii tehnologijama.

Oxford Akademija poziva Vas na kurs i obuku za administraciju Windows servera 2012.

Kurs je podeljen u više faza:

U prvom segmentu, polaznici će raditi na distribuiranju i održavanju server slike, gde će im biti objašnjeno kako funkcioniše Windows razvojni servis, i kako da koriste alate za raspoređivanje. Ovi procesi biće izloženi po lekcijama; Pregled Windows servisa, imlementacija i raspoređivanje Windows usluga primene, administracija Windows usluga primene, kao i instalacija i konfiguracija Windows usluga primene i mnogih drugih.

Nakon ovog modula kursa za administraciju kursa za Windows servere 2012, polaznici će biti u stanju da opišu važne karakteristike i funkcionalnost Windows servera 2012, da samostalno obavljaju zadatke podešavanja ovog servera, i da izvrše raspoređivanje Windows usluga primene.

U okviru drugog segmenta obuke, polaznici će raditi na sistemu imena domena, a u okviru konfiguracijje i rešavanja problema. U ovom delu kursa, polaznici se upoznaju sa instaliranjem, podešavanjem i konfigurisanjem DNS servera i zone, nakon čega će samostalno moći da odrade ove zadatke.

U narednom segmentu škole za administraciju Windows 2012 servera, radi se na održavanju aktivnog direktorijuma, gde se objašnjavaju nove funkcije, odnosno; virtuelni kontrolor u domenu kloniranja, i niz drugih novih alata.

Sledeći deo obuke podrazumeva rad na upravljanju korisničkih naloga, obezbeđivanje potvrde identiteta, pružanje adekvatne sigurnosne lozinke za računare u Vašem okruženju.

U daljem toku obuke za administraciju Windows servera 2012, polaznici će se upoznati sa upravljanjem korisnika na desktop računarima, zatim kako se klijentima obezbeđuje daljinski pristup mreže, optimizacija fajlova, nakon čega će polaznici u potpunosti biti osposobljeni da obavljaju poslove administratora Windows servera 2012.

Trajanje kursa: 40 časova

Potrebno predznanje: Osnove PC računara i MS Windows

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com