Kurs i obuka za specijalistu virtuelne bezbednosti

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
08.04.2023.
Trajanje kursa:
6 dana po 3 sata
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: 70000 din

Opis kursa

Kao i za sve ostale stvari u životu, tako i o adekvatnom korišćenju interneta, ali i odavanju ličnih podataka i sličnim situacijama, zapravo počnemo da razmišljamo tek onda kada se dogodi nešto loše nama ili nekome ko nam je blizak, odnosno kada neko recimo zloupotrebi naše podatke.

Srećom, svest o takozvanoj virtuelnoj bezbednosti, koja se primarno odnosi na adekvatno korišćenje informacija u virtuelnom svetu, je sve veća, pa ne čudi što se javilo i jedno od, možda najzanimljivijih modernih zanimanja, nazvano specijalista za virtuelnu bezbednost.

Pa, ipak iako zvuči rogobatno, zapravo je reč o poslu koji je preko potreban i uopšte nije naročito komplikovan, već kao i svaki drugi posao koji je vezan za pružanje usluga obezbeđenja, tako i ovaj podrazumeva da osoba koja ima zvanje specijalista za virtuelnu bezbednost ima izuzetnu pažnju, te da vodi računa o detaljima, odnosno da zna na koji način treba zaštiti informacije u kojoj oblasti. Jednostavnije rečeno, on ima zadatak da kontroliše čuvanje poverljivosti svih dostupnih informacija u velikim sistemima, poput recimo bankarskih i zdravstvenih podataka, te može da se zaposli u bilo kojoj instituciji, koja ima bazu podataka u kojoj se nalaze različiti podaci koji se moraju na adekvatan način zaštititi, bilo da je reč o državnoj ili privatnoj instituciji.

Naravno, sve opisano je samo jedan segment delovanja koje ima specijalista za virtuelnu bezbednost. Što podrazumeva da je on, uz sam proces zaštite podataka zadužen i za to da se ona vrši prema pravilima važećeg Zakona o zaštiti podataka, sa kojim se upoznaje tokom trajanja obuke za sticanje ovog zvanja.

Jedna od mnogih prednosti koje su vezane za posao koji obavlja specijalista za virtuelnu bezbednost se odnosi na to da, u pojedinim slučajevima osoba koja stekne ovo zvanje ima mogućnost da svoj posao vrši i iz sopstvenog doma, ali i da zaštitu podataka u skladu sa važećim zakonom obavlja za nekoliko različitih kompanija, čime će u velikoj meri poboljšati i svoje finansijsko stanje. Mada, čak i da radi za jednu kompaniju, može biti uveren da će njegova mesečna primanja biti znatno viša od prosečnih, budući da je reč o vrlo dobro plaćenom, ali i odgovornom radnom mestu.

Samim tim što je zadužen za vršenje ovog posla, svaki kandidat pre nego što upiše kurs za sticanje zvanično priznate diplome specijalista za virtuelnu bezbednost u okviru Akademije Oxford, uzmeđu ostalih dokumenata mora da preda i uverenje o neosuđivanosti, odnosno uverenje o nekažnjavanju, uzevši u obzir da je to jedan od vrlo važnih uslova za upisivanje profesionalne obuke, odnosno sticanja ovog zvanja.

Tokom trajanja kursa, kandidati se upoznaju sa osnovama rada sa bazama podataka, te adekvatnim načinima njihove zaštite, ali i sa najvažnijim segmentima važećeg Zakona o zaštiti podataka, koje će potom implementirati u svoj rad, kako bi ga obavljali što kvalitetnije i profesionalnije.

Naravno, bitan deo kursa je posvećen i praktičnom delu, u okviru koga se pred kandidate stavljaju zadaci koji podrazumevaju situacije u kojima je narušena privatnost podataka klijenata u, na primer velikom bankarskom sistemu, te se od kandidata očekuje da na osnovu znanja koja je stekao tokom obuke, može čitav taj problem otkloni i omogući da zaštita podataka nakon toga funkcioniše maksimalno kvalitetno i profesionalno, a na obostrano zadovoljstvo!

Iako je specijalista za virtuelnu bezbednost jedno od, praktično gledano najnovijih zanimanja, činjenica je da je za njim još mnogo godina pre postojala potreba! Upravo iz tog razloga postoje indicije da kandidati koji završe kurs za sticanje diplome ovog zvanja imaju mnogo veće šanse da relativno brzo pronađu posao u struci, budući da su mnoge domaće i strane kompanije već shvatile koliko je važno da baš specijalista za virtuelnu bezbednost obavlja ovaj posao, a ne neki laik!

Od kandidata koji žele da upišu ovu specijalizovanu obuku se, u načelu ne zahteva nikakva posebna diploma, osim što je neophodno da imaju visok nivo znanja (samostalnog) rada na računarima, a poželjno je i da poseduju isto visok nivo znanja u radu sa bazama podataka, te da se prilično dobro koriste engleskim jezikom. Naravno, uz sve to je neophodno da imaju želju da se ovim poslom bave u nastavku svog života!

Akademija „Oxford“ pruža Vam mogućnost da po najkonkurentnijim cenama završite najkvalitetniju obuku i kurs za zanimanje specijalista za virtuelnu bezbednost.

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 50 € mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com