Kurs i obuka za etičkog hakera

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
21.06.2023.
Trajanje kursa:
6 dana
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: 70000 din

Opis kursa

Svako ko zna da se termin haker vezuje za osobu koja, uglavnom ne radi dobre stvari, jer je haker osoba koja pokušava da potpuno neovlašćeno prodre u računarski sistem kako bi izvršio neku kriminalnu radnju, poput recimo preuzimanja podataka, vrlo verovatno će pojam takozvanog etičkog hakera u krajnjem slučaju smatrati šalom. A tek ako čuje da postoji kurs i obuka za etičkog hakera, pomisliće da to spada u svojevrsnu kontraverzu. Pa ipak, iako se ovaj pojam zaista i smatra kontraverzom, činjenica je da zanimanje etički haker zaista postoji i da se osoba kojoj je to zanimanje, zapravo bavi potpuno suprotnim poslovima od onih kojima se bavi osoba koju nazivamo hakerom.

Naime, etički haker može da postane svako ko je recimo zaposlen u firmi u kojoj recimo održava informacione i računarske sisteme ili ima bliski kontakt sa njima, a želi da savlada znanja koja mu omogućuju da nauči na koji način može da poboljša bezbednost tih sistema.

Mnoge velike i bitne, kako državne tako i privatne organizacije širom sveta su prepoznale važnost poslova za koje je zadužena osoba koju nazivamo etničkim hakerom, te se neretko događa da oni svoje zaposlene upućuju da pohađaju kurs za etičkog hakera, kako bi mogli da polažu pomenuti ispit i dobiju važeći sertifikat. .

Da ne bi bilo zabune, organizator kursa od svakog polaznika zahteva da pre početka nastave potpiše dokument, kojim se obavezuje da sve ono što nauči tokom obuke za etičkog hakera ni u kom slučaju neće zloupotrebiti, te da će znanja stečena u okviru ove obuke isključivo korirstiti u svrhe za koje su namenjena, odnosno za zaštitu informacionih i računarskih sistema u okviru određene organizacije. Ovaj dokument polaznik potpisuje pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću i ukoliko odbije da ga potpiše, organizator kursa ima pravo da mu uskrati njegovo pohađanje.

Takođe, da bi neko mogao da pohađa kurs za etičkog hakera on mora da ima određena predznanja, koja svakako treba da budu na izuzetno visokom nivou. Osim što mora da bude upoznat sa korišćenjem programa Microsoft XP, Win 7 i Win 8, te da bude upoznat sa serverom 2003/2008/2012 i TCP/IP - om, on mora da poznaje srž rutovanja i fajervola. Podrazumeva se da treba da bude vrsan poznavalac funkcionisanja antivirusne zaštite, ali i osnove Linux - a, PKI - ja, a ukoliko je upoznat sa funkcionisanjem baza podataka, programiranja i skriptovanja, to će se svakako smatrati prednošću za pohađanje ove obuke.

Prijavljivanje za ovaj kurs je moguće izvršiti tokom cele godine i to u bilo kojoj od preko 20 poslovnica organizatora, koje se nalaze na prilično lako dostupnim lokacijama ne samo u Beogradu, Nišu, Novom, Sadu, Jagodini i Subotici, već i u mnogim drugim većim i manjim gradovima u našoj zemlji.

Nastavni plan i program obuke za etičkog hakera
Osnovni cilj ovog kursa je da zainteresovane kandidate upozna sa svim onim mogućnostima, odnosno kompjuterskim programima i alatima, pomoću kojih uspeti da određeni informacioni sistem zaštite u najvećoj mogućoj meri.

Kako se od kandidata očekuje da ima visok nivo predznanja, kurs i obuka za etičkog hakera praktično nema nikakvog uvoda, već odmah počinje od upoznavanja polaznika sa pojmom etničkog hakovanja. Zatim se kandidatima približava način napada informacionih sistema različitim kompjuterskim virusima, te se upoznaju sa načinima skeniranja mreže, ali i sa takozvanim System hacking - om.

Takođe, tokom trajanja kurs i obuka za etičkog hakera kandidati uče na koji način se onemogućavaju pojedine usluge, a sa ciljem bolje zaštite sistema, te sa različitim hacking webserverima i web aplikacijama. Pored toga se upoznaju sa nekim od načina hakovanja bežičnih mreža i mobilnih platformi, te sa mogućnostima izbegavanja firewalls - a, honeypots - a, odnosno IDS - a.

Poseban segment obuke je usmeren na kriptografiju i testiranje probijanja određenih informacionih sistema.

Kome je namenjena obuka za etičkog hakera?
Kurs za etičkog hakera može da pohađa svako ko zadovoljava uslove o predznanju, odnosno svako ko u određenoj kompaniji vrši poslove obezbeđivanja informacionih sistema ili je u tesnoj vezi sa radom ovih sistema. Takođe, obuku može da pohađa i svako ko u određenoj kompaniji brine o bezbednosti informacija, odnosno onaj ko je zaposlen na bilo kojoj od sledećih pozicija: senior sistem administrator, DBA administrator, službenici bezbednosti, auditori, administratori mreža i svako drugi ko brine o sistemu bezbednosti, odnosno informacionom sistemu u okviru jedne organizacije.

Koliko traje kurs za etičkog hakera?
Ukupno vreme trajanja obuke za etičkog hakera je 6 dana, a svakoga dana polaznici pohađaju nastavu u trajanju od 3 sata, odnosno 3 puta po 60 minuta.

Koja je cena obuke za etičkog hakera?
Cena kursa za etičkog hakera je 70,000 RSD.

Gde se održava nastava
Nastava se održava na preko 20 lokacija u zemlji, odnosno u svakom gradu u kome Akademija Oxford ima svoje predstavništvo.

Dodatne napomene:

  • uplata se vrši direktno u predstavništvu organizatora obuke, odnosno u poslovnici Akademije Oxford u kojoj se i održava nastava
  • moguće su dodatne izmene programa, a u skladu sa predznanjem koje pokažu polaznici obuke, te brojem prijavljenih polaznika

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com