Kurs i obuka za Linux-Osnovni

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
01.04.2023.
Trajanje kursa:
33 časa
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Svaki desktop računar koristi operativni sistem. Pored Windowsa, i Unixa, među najpopularnijim sistemima današnjice je, svakako, Linux. Razlog velike popularnosti ovog operativnog sisema leži u tome što je njegov kod dostupan javnosti, te ga svako može menjati i preuzimati, za razliku od pomenutih operativnih sistema. Na početku razvoja, decenijama unazad, Linux je bio korišćen, uglavnom, na univerzitetima. Kasnije, dobija podršku velikih kompanija, i razvija se ne samo za Intel 368 mikroprocesore, za šta je u originalu napravljen, već za čitav niz drugih mikroprocesora i računarskih platformi. Kako se njegova upotreba proširila na razne servere, Linux je počeo da se pojavljuje i na ličnim kompjuterima. Njegovi osnovni kvaliteti su to što je: besplatan, nezavistan i stabilan operativni sistem.

Naučite da koristite najpopularniji operativni sistem današnjice. Upište kurs i obuku za Linux koju organizuje Oxford Akademija. Pridružićete se milionima korisnika širom sveta. Prema proceni stručnjaka, rad sa Linuxom spada u najperspektivnije poslove IT sektora, koji je u globalu atraktivan i tražen. Shodno njegovom brzom razvoju, procenjuje se da će u narednih deset godina tražnja za ovakvim kadrom biti sve izraženija.

Obezbedite se na vreme, upišite kurs za Linux.

Razlog malog broja, toliko traženih programera u oblasti Linuxa leži u deficitu adekvatne obuke, s jedne, i inertnosti građana da se odluče na ovaj vid prekvalifikaciije, s druge strane.

Oxford Akademija, otvara Vam mogućnost upoznavanja sa najpopularnijm operativnim sistemom, kroz najnapredniji kurs za Linux.

Polaznici će biti u prilici da saznaju kako izgleda rad u komandnoj liniji, grafičko okruženje, koje su osnovne radnje sa fajlovima i folderima u Linux-OS-u.

Obukom za Linux, obuhvaćeni su i rad sa tekstualnim editorima, osnove rada sa korisničkim nalozima i štampom.

Posebna pažnja u okviru škole za Linux, posvećena je i samom instaliranju ovog operativnog sistema, kao osnovnim podešavanjima u Linuxu.

Kad budu savladali najsavremeniju obuku Linux-a, polaznici će biti osposobljeni da samostalno rešavaju zadatke.

Nakon završenog kursa, dobićete i međunarodni sertifikat Oxford Akademije.

Trajanje kursa: 33 časa

Potrebno predznanje: Osnove PC računara i MC Windows

Cena: 28.000 RSD

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com