Kurs i obuka za UNIX- osnovni

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
08.04.2023.
Trajanje kursa:
36 časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Unix je operativni sistem za računare, napisan na C programskom jeziku. Nastao je 60-ih godina prošlog veka u AT&T Bell labs kompaniji. Poseduje komercijalne i besplatne varijante. Linux je jedna od varijanti Unixa koja je potpuno besplatna i dostupna svima, što je čini i najpopularnijom verzijom Unixa. Time su pružene široke mogućnosti za eksperimentisanje, ili unošenje odgovarajućih izmena u operativni sistem. To znči da je svako može koristiti, menjati,i dopunjvati. Veliko interesovanje programera za Linuxom, danas ga čini najvećom konkurencijom Microsoft-u. Osim Linuxa, tu su i BSD sistemi ili MAC operativni sistemi. Proverite šta ovaj operativni sistem čini toliko posebnim!

Oxford Akademija nudi Vam kurs i obuku za Unix.

U skorije vreme, postao je jedan od popularnijih sistema za individualno korišćenje. Unix izvršava zadatke koji su tipični za operativni sistem, ali uključuje i standardan skup komandi i interfejsa za biblioteke. Zbog svog modularnog pristupa, idealan je za kreiranje novih aplikacija.

Naučite da koristite Unix. Postanite kompjuterski pismeni. Ovladajte ovim popularnim operativnim sistemom. Upišite obuku za Unix. Kurs je koncipiran tako da polaznici postepeno usvajaju gradivo iz ove oblasti, koje u najkračem periodu mogu da primene.

Unix ima dve glavne funkcije, a to su: uprvljanje radom hardvera i upravljanje izvođenjem aplikacija.

Predavači kursa za Unix su licencirani i osvedočeni stručnjaci u ovoj oblasti. Postanite IT ekspert. Krenite od Unixa.

Jedna od osobina Unixa jeste i snažan multitasking i višekorisnički operativni sistem, što znači mogućnost istovremenog višekorisničkog pristupa računaru, paralelni rad više programa, kao i više istovremenih aktivnosti.

Ono što Unix čini posebno prijemčivim je njegova jednostavnost.

Kursom su obuhvaćene sve verzije Unixa, kao što su: Solaris, AIX, HP-UX, Linux, TRU64 i BSD.

Osnovni cilj obuke je osposbljavanje polaznika za samostalnim rešavanjem zadataka, radom u Grafičkom okruženju, komandnoj liniji, osnovnim radnjama sa folderima i fajlovima.

Nakon neophodne obuke za Unix, kao i položenog ispita, Oxford Akademija će Vam dodeliti i međunarodno priznati sertifikat iz ove oblasti.

Trajanje kursa: 36 časova

Potrebno predznanje:Osnove PC računara i MS Windows

Cena: 28,000 RSD

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com