Kurs i obuka za administraciju Solarisa

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
09.04.2023.
Trajanje kursa:
36 časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Ukoliko ste uspešno završili sa obukom za Solaris-Unix početni kurs, ili već posedujete znanje iz ove oblasti, vreme je da krenete dalje.

Sledeći stepenik na putu Vašeg unapređenja može biti kurs i obuka za administratora Solarisa Oxford Akademije.

Na samom početku kursa biće reči o najvažnijim tehnologijama koje OpenSolaris nudi, a koje drugi operativni sistemi nemaju.

ZFS- Zetta File System; predstavlja najnapredniji fajl sistem u IT svetu. Ovu titulu ima pre svega, zbog svoje mogućnosti da podržava bezgranično velike hard diskove, kao i zbog svoje opcije “snapshoot”. ZFS se, između ostalog, pokazao kao najbrži fajl sistem u mnogim aplikacijama.

D-Trace je alat koji je zastupllen jedino u OpenSolarisu. Njegova produktivnost ogleda se analizi aplikacije tokom njenog izvršenja,pronalaženju grešaka,uz sposobnost analize i unutar samog kernela.

Crossbow-omogućava virtuelizaciju mrežnih resursa.

Jegro OpenSolarisa razvijano je više od 25 godina, i čini jedno od najstabilnijih u IT industriji.

Kurs za administratora Solaris-a, jednako je namenjen početnicima, kao i onima koji su već upoznati sa ovim operativnim sitemom.

Obukom za administraciju Solaris-a je obuhvaćeno i programiranje Shella, upoznavanje sa standardnim alatima za razvoj softvera, UNIX interpretera, sa bazičnom tačkom na administraciju Solarisa.

Cilj obuke za administratora Solarisa je da se polaznici u potpunosti osposobe za administratorske poslove ovog operativnog sistema.

Nakon uspešno završene obuke, polaznici dobijaju i međunarodni sertigikat za administratora Solaris-a, koji je posebno značajan prilikom zapošljavnja u inostranstvu.

Posao administratora mreža i operativnih sistema, izrazita je potreba 21. veka. Kako su računari u svakodnevnoj upotrebi, javlja se masovna potreba za kvalitetnim i sigurnim održavanjem računarskih mreža.

Postanite i Vi jedan od administratora Solaris-a. Škola za administraciju Solaris-a je koncipirana na interaktivnoj nastavi, prilikom koje se polaznik praktično upoznaje sa svim segmentima administrtorskih poslova Solaris-a, kako bi u najkraćem vremenskom roku savladao zadato gradivo.

Trajanje kursa:36 časova

Cena: 28,000 RSD

Potrebno predznanje: Solaris početni kurs

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com